اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 6, 2020
15:09 چهارشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 111578

فاصله‌گذاری اجتماعی و دورکاری بهانه‌ای برای تاخیر در صدور مجوزها نشود/ منتظر واکسن کرونا در سال ۲۰۲۰ نباشید

مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور با اشاره به فعالیت شرکتهای دانش‌بنیان در بحران کرونا، خواستار تسریع در فرآیند صدور مجوزها در ساختار دولتی شد.
 
 
امیرحسین کارآگاه، مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره اقدامات شرکتهای دانش‌بنیان در راستای مبارزه با ویروس کرونا توضیح داد: با شیوع ویروس کرونا شرکتهای دانش‌بنیان جزو اولین فعالان عرصه پیشگیری، تشخیص و درمان این ویروس بودند و فعالیت‌های آنها را به چند دسته می‌توان تقسیم کرد. بخش اول فعالیتها اقدام به تحقیق و فعالیت برای تهیه دارو و واکسن برای این ویروس بود که همچنان این فعالیتها تداوم دارد.
 
وی ورود شرکتهای دانش‌بنیان به ساخت تجهیزات پزشکی را هم خوب ارزیابی کرد و گفت: بخش دیگری از نیازهای کشور در حوزه تجهیزات پزشکی خلاصه می‌شد و کشور نیاز به کیتهای تشخیصی، دستگاه‌های ونتیلاتور و تجهیزات دیگر داشت و با توجه به وضعیت جهان امکان واردات آنها وجود نداشت که در نهایت با تولیدات داخلی از واردات این تجهیزات بی‌نیاز شدیم.

کارآگاه ادامه داد: بخش دیگری از نیازهای کشور ملزومات بهداشتی تخصصی بود که باید در سطح جامعه توزیع می‌شد، مانند ماسک و مواد ضد عفونی که شرکتهای دانش‌بنیان با تغییر خط تولید خود اقدام به تولید این محصولات کرده و در سطح جامعه توزیع کردند.
 
حالا دیگر تجهیزات پزشکی به اروپا صادر می‌کنیم
 
وی ادامه داد: در نهایت می‌توان گفت شرکتهای دانش بنیان با وجود تعطیلات عید، شبانه روز تلاش کردند بتوانند در کوتاه مدت محصولات مورد نیاز برای مقابله با این بیماری را تولید و در جامعه عرضه کنند. در این راه هم توانستند به دستاوردهای ازشمندی دست پیدا کنند.
 
مدیرعامل شتابدهنده پرسیس ژن گفت: این پیشرفتهای تولیدی در زمینه تجهیزات پزشکی به جایی رسید که ما در ساخت کیتهای تشخیصی به تولید انبوه رسیدیم و حالا دیگر این کیتها را به کشورهای اروپایی صادر می‌کنیم. همچنین ماسکهای نانو و فیلتردار را برای کادر درمانی تولید و عرضه کرده‌ایم و ونتیلاتور مورد نیاز بیمارستانها برایشان تأمین شده‌است.

وی با اشاره به تلاش شرکتهای دانش بنیان و موسسات پژهشی بر روی بخش درمانی این ویروس تصریح کرد: همزمان با بزرگترین موسسات و دانشگاه‌های جهان ما هم تحقیقات بر روی ساخت دارو و واکسن کرونا را آغاز کردیم. در بخش دارو و واکسن چندین شرکت بر روی داروهایی همچون داروهای بیوتکنولوژی، داروهای شیمیایی، ترکیبات با پایه گیاهی، مشتقات پلاسما و واکسن در حال تحقیق و توسعه و انجام مطالعه انسانی هستند که ان‌شاءالله  نتیجه آن به زودی موجب گشایش در روند درمان بیماران کرونا می‌شود.
 
کارآگاه گفت: تعدادی از شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه که دستاوردهای بالا را داشتند از استارتاپ‌های خروجی شتاب دهنده های حوزه سلامت و یا شرکت های مستقر در آنها بودند. در واقع این شرکتها که امروز به چنین دستاوردهایی دست پیدا کرده اند کار خود را از سطوح پایین شروع کرده و در اکوسیستم فناوری رشد کردند و در نهایت حالا به کمک کشور آمده‌اند.
 
شرکتهای دانش بنیانی که دستاوردهای بالا را داشتند از استارتاپ‌های خروجی شتاب دهنده های حوزه سلامت و یا شرکت های مستقر در آنها بودند
مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور درباره روشهای حرکت در بحرانهایی مانند کرونا بیان کرد: در بحران های اینچنینی نیاز به مسیرهای fast-track و تصمیم‌گیری‌های جهادی داریم تا با کمترین اتلاف وقت و البته رعایت ضوابط، کار به سرانجام رسد.
 
لزوم تامین مواد و ملزومات مورد نیاز برای تحقیق، توسعه و تولید
 
وی افزود: هنوز در چند حوزه نیاز به حمایت وجود دارد؛ ابتدا تامین مواد و ملزومات مورد نیاز برای تحقیق، توسعه و تولید است که بخشی از آن از داخل و بخشی باید از خارج از کشور تامین شود. در این بخش موضوع تامین نقدینگی شرکتها، تخصیص و تامین ارز، تعاملات و مجوزهای بانکی و گمرکی از مهمترین مسائل است.
 
کارآگاه گفت: محدودیت پروازها در این دوران و عدم امکان تامین به موقع، به خودی خود تولید را کمی دچار مشکل کرده است و موانع داخلی مزید بر علت می‌شود.
 
صدور مجوزهای مربوط به تولید انبوه و مجوز ورود به بازار تسریع شود
 
مدیرعامل شتابدهنده پرسیس ژن درباره تأثیر بروکراسی بر فعالیت شرکتهای دانش بنیان و تولید محصول توضیح داد: بخش دیگر، صدور مجوزهای مربوط به تولید انبوه و مجوز ورود به بازار است که در این بخش سازمان های مربوطه با نگاه ویژه و تسریع در فرایند بررسی ها، امکان تولید انبوه، انجام مطالعات انسانی و صدور مجوز مصرف در کوتاه ترین زمان ممکن را باید به سرانجام رسانند.
 
وی افزود: نباید قواعد فاصله‌گذاری اجتماعی همچون کاهش ساعت کاری ادارات، شیفت کاری و دورکاری بهانه‌ای برای تاخیر در بررسی‌ها و صدور مجوزها  شود. چرا که شرکتهای دانش‌بنیان برای تأمین نیازهای کشور به صورت شبانه روزی کار می‌کنند و نباید به بهانه صدور یک مجوز عرضه محصولاتشان به تأخیر بیفتد.
 
کارآگاه با ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات بروکراسی در تولید و عرضه محصولات دانش بنیان خاطر نشان کرد: لازم است کارگروه ویژه‌ای برای بررسی پرونده‌های مذکور در سازمانهای مربوطه ایجاد شود.
 
وی افزود: همچنین ایجاد یکپارچگی بین سازمانهای دخیل در صدور مجوزها و تسهیل ارتباط شرکت ها با آن ها، می‌تواند کمک زیادی به فرآیند تولید و عرضه محصولات دانش بنیان بکند. چرا که بخش زیادی از مشکلات شرکتها به همین موضوعات بازمی‌گردد.

مدیرعامل اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور درباره لزوم حمایت از شرکتهای فعال در بحران کرونا بیان کرد: همچنین می‌توان با در نظر گرفتن بسته‌های حمایتی به شرکتهای دانش‌بنیانی که ایده خود را به مرحله تولید انبوه رسانده‌اند کمک کرد. در این صورت  آنها می‌توانند با فراغت از مشکلات نقدینگی به تولید انبوه محصولات مرتبط دست پیدا کنند.
 
نباید در سال 2020 منتظر واکسن کرونا باشیم
 
کارآگاه در مورد تلاش درباره تولید واکسن کرونا توضیح داد: با وجود تلاشهایی که در حال انجام است فعلا تولید واکسن قطعی نشده و براساس مطالعات صورت گرفته در خارج از کشور به نظر میرسد در سال 2020 نباید منتظر این واکسن باشیم و در بهترین حالت در سال 2021 مطالعات آزمایشگاهی و کارآزمایی بالینی طرح های واکسن کرونا به نتایج مطلوب خواهد رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.