اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 19, 2020
11:58 سه شنبه، 30ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 112045

آخرین گزارش از اینترنت جهانی منتشر شد

بررسی‌های اخیر نشان از رشد کند سرعت و کیفیت اینترنت در ایران دارد. جدیدترین آمار منتشرشده در وب‌سایت معتبر «اسپید تست» نشان می‌دهد سرعت اینترنت موبایل و ثابت برخی کشورهای جهان از جمله ایران در آوریل تا حدی ارتقا یافته است. در این ماه سرعت اینترنت موبایل ایران ۲۴/ ۲۵ مگابیت بر ثانیه بوده است.
 
رتبه ۷۱ ایران در اینترنت موبایل
 
 به نقل از اسپید تست، گزارش رده‌بندی ماهانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت وب‌سایت SpeedTest نشان می‌دهد که سرعت اینترنت برخی کشورهای جهان بهبود یافته است. طبق این فهرست، سرعت اینترنت موبایل ایران در ماه گذشته میلادی ۲۴/ ۲۵ مگابیت بر ثانیه بوده است.بر اساس این رده بندی، ایران در رده ۷۱ فهرست سرعت ماهانه اینترنت موبایل کشورهای جهان قرار دارد. با وجود این، در ماه مارس سرعت دانلود اینترنت موبایل ایران ۷۲/ ۲۲ مگابیت بر ثانیه بود و کشور ما در رده ۷۹ این فهرست قرار داشت. این در حالی است که سرعت اینترنت موبایل ایران در ماه ژانویه ۲۰۲۰ میلادی ۲۵/ ۲۷مگابیت بر ثانیه بود و در رده ۷۰ این فهرست بوده است.
 
کره‌ جنوبی و قطر با بیشترین سرعت اینترنت موبایل
 
طبق این گزارش در ماه گذشته، متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل ۸۹/ ۳۰مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت آپلود نیز ۵۰/ ۱۰ مگابیت بر ثانیه بوده است. این آمار نشان‌دهنده رشدی اندک نسبت به متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل در ماه مارس (۴۷/ ۳۰ مگابیت برثانیه) است. با توجه به اطلاعات ذکرشده در این وب‌سایت، در ماه آوریل سرعت دانلود اینترنت موبایل در کره‌جنوبی ۰۱/ ۸۸ مگابیت برثانیه بوده است. به این ترتیب کره‌جنوبی در این فهرست یک پله ارتقا یافته و پرسرعت‌ترین اینترنت موبایل جهان را در اختیار کاربرانش قرار داده است. بد نیست بدانید که سرعت دانلود اینترنت موبایل این کشور در ماه مارس ۳۹/ ۸۱ مگابیت برثانیه بوده است.
 
 
پس از آن قطر با سرعت دانلود ۸۱/ ۸۴ مگابیت بر ثانیه در رده دوم فهرست قرار دارد. این در حالی است که سرعت اینترنت موبایل قطر ماه گذشته میلادی ۳۸/ ۷۳ مگابیت بر ثانیه بوده است. با توجه به این آمار، قطر هم حالا یک پله ارتقا یافته است. در این میان چین با سرعت ۶۸/ ۸۴مگابیت بر ثانیه در رده سوم و امارات با سرعت ۵۶/ ۷۸ مگابیت بر ثانیه در رده چهارم قرار دارند.
 
 
هرچند سرعت اینترنت موبایل چین نیز نسبت به ماه گذشته رشد کرده است، اما سرعت اینترنت موبایل امارات متحده عربی که ماه گذشته ۵۳/ ۸۳ مگابیت بر ثانیه بود، در ماه آوریل کاهش نسبی را تجربه کرده است. در نتیجه این امر امارات متحده عربی که ماه گذشته در صدر این فهرست قرار داشت، اکنون سه پله سقوط کرده و در رده چهارم قرار دارد. در رده پنجم نیز هلند قرار دارد. سرعت دانلود این کشور ۳۲/ ۷۵ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است. سرعت اینترنت موبایل این کشور نیز نسبت به ماه گذشته (۱۰/ ۷۲ مگابیت بر ثانیه) افزایش یافته است.
 
 
بهبود اندک سرعت اینترنت ثابت ایران
 
سرعت اینترنت ثابت ایران ۷۲/ ۱۲ مگابیت بر ثانیه محاسبه شده است. به این ترتیب ایران در رده ۱۴۱ کشورهای دارای اینترنت ثابت قرار گرفته است. از سوی دیگر سرعت اینترنت ثابت کشور نسبت به ماه گذشته (۱۰/ ۱۰ مگابیت بر ثانیه) بهبود یافته و ایران از رده ۱۵۳ این فهرست به رده ۱۴۱ رسیده است. با وجود این موقعیت ایران در این فهرست در ماه آوریل همچنان پایین‌تر از ماه ژانویه (رده ۱۲۲) است.
 
سنگاپور دارای پرسرعت‌ترین اینترنت ثابت جهان
 
در ماه گذشته میلادی متوسط سرعت جهانی دانلود اینترنت ثابت ۷۴/ ۷۴ مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت جهانی آپلود ۶۲/ ۳۹ مگابیت بر ثانیه بوده است. در این فهرست سنگاپور با ارائه اینترنت ثابتی با سرعت دانلود ۴۶/ ۱۹۸ مگابیت بر ثانیه در رده نخست قرار دارد. این کشور ماه گذشته نیز پرسرعت‌ترین اینترنت ثابت جهان (۲۶/ ۱۹۷ مگابیت بر ثانیه) را برای کاربران خود عرضه کرد.پس از آن هنگ‌کنگ با سرعت اینترنت ثابت ۷۰/ ۱۷۶ مگابیت بر ثانیه در رده دوم قرار گرفته است.
 
سرعت اینترنت ثابت این کشور ماه مارس ۹۹/ ۱۶۸ مگابیت بر ثانیه ثبت شده است. موقعیت دو کشور سنگاپور و هنگ‌کنگ در فهرست سرعت اینترنت ثابت کشورها نسبت به ماه قبل هیچ تغییری نکرده است. اما تایلند که ماه مارس اینترنت ثابتی با سرعت ۹۵/ ۱۴۹ مگابیت بر ثانیه عرضه کرده بود و در رده چهارم قرار داشت، این ماه سرعت اینترنت آن به ۸۷/ ۱۵۹ مگابیت بر ثانیه رسیده و با یک پله رشد در رده سوم قرار گرفته است.
 
سوئیس نیز در ماه آوریل اینترنت ثابتی با سرعت ۰۵/ ۱۵۲ مگابیت بر ثانیه ارائه کرده و در رده چهارم این فهرست قرار دارد. موقعیت این کشور در رده‌بندی نیز نسبت به ماه مارس (۲۴/ ۱۴۸ مگابیت بر ثانیه) یک پله بهبود یافته است. در رده ۵ این فهرست رومانی با سرعت اینترنت ثابت ۸۷/ ۱۵۱ مگابیت بر ثانیه قرار دارد. این شاخص ماه گذشته میلادی ۵۵/ ۱۵۱ مگابیت بر ثانیه بود و به همین دلیل موقعیت رومانی نسبت به ماه مارس دو پله سقوط کرده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.