امنیت

اینترنت و شبکه

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

May 21, 2020
11:55 پنجشنبه، 1ام خردادماه 1399
کد خبر: 112119

چالش امنیت رمز عبور حساب‌های اجتماعی

 
 
کم‌دقتی کاربران و عدم فعال‌سازی رمز دومرحله‌ای اکانت شبکه‌های اجتماعی، باعث می‌شود دیگران به راحتی به این اکانت‌ها دسترسی داشته و بتوانند برای کاربران دردسر یا مزاحمت ایجاد کنند.
 
رمز عبور یک چالش بزرگ برای امنیت سایبری سازمان‌هاست و هر ساله تعداد این نوع حملات و پیچیدگی‌ها در حال افزایش است. مجرمان سایبری نیز روزبه‌روز در حال افزایش هستند و اعتبار کاربران را به سرقت می‌برند. آن‌ها روش‌های مختلفی برای سرقت کلمات ‌عبور دارند، مانند حملات فیشینگ، گزارش‌گیر صفحه‌کلید و نرم‌افزارهای جاسوسی.
 
رها کردن گوشی‌های هوشمند در محل‌های عمومی یا در محل کار بدون اینکه تنظیمات ایمنی لازم روی گوشی انجام شده باشد نیز یکی از مواردی است که زمینه سوءاستفاده دیگران از اطلاعات ذخیره‌شده در کارت‌های حافظه و اکانت شبکه‌های اجتماعی را فراهم می‌آورد. زیرا کم‌دقتی برخی کاربران و عدم فعال‌سازی رمز دومرحله‌ای اکانت شبکه‌های اجتماعی، باعث می‌شود دیگران به راحتی به اکانت شبکه‌های اجتماعی کاربران دسترسی داشته و بتوانند برای کاربران یا دوستانشان در شبکه‌های اجتماعی دردسر یا مزاحمت ایجاد کنند.
 
درصورتی‌که اگر رمز گوشی و رمز دومرحله‌ای اکانت شبکه اجتماعی فعال باشد، دسترسی دیگران به اطلاعات مهم و اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی ما به سادگی امکان‌پذیر نخواهد بود. بنابراین فعال کردن رمز دو مرحله‌ای اکانت شبکه‌های اجتماعی و رمز گذاری گوشی یک ضرورت است و کاربران نباید در این امر غفلت کنند. همچنین رمزگذاری‌های ساده و رایج مثل کد ملی، تاریخ تولد، شماره تلفن از کارهای اشتباهی است که برخی از کاربران انجام می‌دهند. در حالی‌که استفاده از رمزهای ترکیبی برای اکانت شبکه‌های اجتماعی راهکاری مناسب برای جلوگیری از دسترسی دیگران به اطلاعات مهم است.
 
به همین دلیل پلیس فتا به این موضوع اشاره کرده که هر ساله پرونده‌های مختلفی در خصوص مزاحمت‌های سایبری در پلیس فتا تشکیل می‌شود که بخش زیادی از این پرونده‌ها در پی دسترسی غیرمجاز دیگران به اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی نصب‌شده روی گوشی قربانیان است که به‌دلیل دسترسی غیرمجاز برای دیگران مزاحمت ایجاد شده و صاحب اکانت تا یافتن مجرم واقعی باید در مقابل مقام قضایی پاسخ‌گو باشد.
 
از طرفی با توجه به فعال بودن اکانت شبکه‌های اجتماعی از طریق شماره تلفن همراه، درصورتی‌که شما اقدام به فروش یا واگذاری سیم‌کارت ‌کنید، اطلاعات حساب کاربری  و آرشیو کامل اطلاعات ردوبدل‌شده شما در شبکه‌های اجتماعی برای کاربر بعدی قابل دسترس است. بنابراین حذف اکانت یا حساب کاربری شبکه‌های اجتماعی هنگام واگذاری سیم‌کارت، اقدامی ضروری است و در صورت عدم حذف اکانت شبکه‌های اجتماعی، امکان دسترسی دارنده جدید سیم‌کارت به تمامی اطلاعات شما وجود دارد.
 
انجام این دست اقدامات برای اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی، منجربه حفظ حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی می‌شود. درواقع حفظ این حریم در گام اول بر عهده خود کاربران است که با رعایت موارد ساده امنیتی می‌توانند مانع ورود و دست‌اندازی دیگران به حریم خصوصی خود شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.