اپلیکیشن

تلفن همراه

May 23, 2020
11:26 شنبه، 3ام خردادماه 1399
کد خبر: 112160

تشخیص کم‌خونی با یک نرم‌افزار تلفن‌همراه

 پژوهشگران آمریکایی نرم‌افزاری ابداع کرده‌اند که می‌تواند با کمک تصاویر ثبت شده از چشم، به تشخیص کم‌خونی کمک کند. به نقل از گیزمگ، گروهی از پژوهشگران دانشگاه پردو (Purdue University)، نرم‌افزاری ابداع کرده‌اند که می‌تواند اختلالات خونی را با استفاده از دوربین تلفن‌همراه و ارزیابی سطح هموگلوبین تشخیص دهد. هموگلوبین موجود در سلول‌های خون می‌تواند یک نشانگر برای تشخیص بیماری‌هایی مانند کم‌خونی یا آسیب‌های کلیه باشد. پژوهشگران امیدوارند این نرم‌افزار جدید که به ارزیابی هموگلوبین می‌پردازد، روشی غیرتهاجمی برای بررسی‌ بیماری‌های چشمی ارائه دهد.
 این فناوری، بر الگوریتمی مبتنی است که تصاویر ثبت‌شده با تلفن‌همراه را که کیفیت پایینی دارند، به سیگنال‌های دیجیتال با کیفیت تبدیل می‌کند. سپس با یک الگوریتم جداگانه، به ارزیابی سیگنال‌ها می‌پردازد تا میزان هموگلوبین را بررسی کند. سانگ موک پارک یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: ایده ما این است که با استفاده از یک عکس ساده، طیفی از رنگ‌ها را مورد بررسی قرار دهیم. اگر چند عکس با رنگ قرمز مشابه در اختیار داشته باشیم، نمی‌توانیم تفاوت آنها را به وضوح تشخیص دهیم. وجود این طیف به ما داده‌هایی را ارائه می‌دهد که امکان یافتن اطلاعات مربوط به سطح هموگلوبین خون را فراهم می‌کنند. پژوهشگران درحال تنظیم این نرم‌افزار هستند تا مانند یک اپلیکیشن ساده تلفن‌همراه عمل کند. به گفته آنها، این نرم‌افزار به سخت‌افزار دیگری نیاز نخواهد داشت. دوربین تلفن‌همراه می‌تواند به سادگی تصاویری را از پلک داخلی چشم ثبت کند تا نرم‌افزار به ارزیابی آن بپردازد. این فرآیند معمولا توسط پزشکان انجام می‌شود تا بیماران مبتلا به کم‌خونی شناسایی شوند. یانگ کیم سرپرست این پژوهش گفت: این فناوری، جایگزین آزمایش‌های متداول خون نخواهد شد اما می‌تواند با بررسی هموگلوبین، روشی غیرتهاجمی در زمان واقعی باشد. انجام دادن این کار و آماده شدن نتایج آزمایش در بیمارستان می‌تواند چند ساعت زمان ببرد. برخی از بیماری‌ها نیز به چند آزمایش خون نیاز دارند که به از دست دادن خون بیشتر منجر می‌شود. اگرچه این نرم‌افزار درحال‌حاضر برای عملکرد خود، به یک رایانه جداگانه نیاز دارد اما پژوهشگران امیدوار هستند بتوانند آن را با یک اپلیکیشن ترکیب کنند تا روند بررسی بدون دردسر صورت بگیرد. این روش، ارزش قابل‌توجهی در کشورهای درحال توسعه خواهد داشت و می‌توان از آن نه‌تنها برای بررسی کم‌خونی بلکه برای تشخیص بیماری‌های دیگری که به سطح هموگلوبین مربوط هستند نیز استفاده کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.