امنیت

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 10, 2020
10:58 چهارشنبه، 21ام خردادماه 1399
کد خبر: 112789

هوندا قربانی حملات سایبری شد

 
 
شرکت خودروسازی هوندا با انتشار بیانیه‌ای از حمله سایبری و توقف فعالیتهای بین المللی خود خبر داده است.
 
 هوندا که یکی از بزرگترین و موفق‌ترین خودروسازان ژاپن به شمار می‌روند و سهم قابل توجهی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده است، با انتشار بیانیه‌ای از حملات سایبری و باج افزاری و توقف فعالیت‌های خود در خارج از ژاپن سخن گفته و در این خصوص اعلام کرده است: هوندا موتورز سعی دارد هر چه زودتر تاثیر و تبعات منفی ناشی از این حمله سایبری جدید را کاهش داده و هرچه زودتر به بازیابی فعالیت های تولید، فروش و توسعه در کارخانه های مختلف خود در سراسر جهان بپردازد.
 
همچنین در صفحه توئیتری این شرکت به توقف سایر فعالیت‌های بین المللی هوندا نیز اشاره شده است : در حال حاضر تمامی سرویس های مالی مربوط به امور مشتریان با مشکلات فنی مواجه شده و دسترسی به آنها مقدور نیست.
 
بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه های خبری، با اینکه هنوز جزئیات مربوط به این حمله سایبری مشخص و معلوم نشده است اما به نظر می‌رسد که این شرکت مورد حمله و هجوم باج باج افزار معروفی تحت عنوان Snake قرار گرفته است. این باج افزار خطرناک پس از آلوده کردن سیستم ها و سرورها فایل‌های مربوطه را رمزگذاری کرده و در ازای پس دادن آنها معمولاً رمز ارز تقاضا می کند.
 
طبق گزارش فایننشال تایمز، این شرکت ژاپنی همچنین از تمامی پرسنل و کارکنان خود درخواست کرده در صورت امکان، مرخصی با حقوق بگیرند تا بدین ترتیب به رایانه‌های خود در محل کار دسترسی نداشته باشند.
 
فعالیت و تولید تمامی کارخانه های این خودروساز در کشورهای مختلف نظیر ایالات متحده، ژاپن، ترکیه، هند و برزیل تحت تاثیر این حمله سایبری و بدافزاری به طور موقت متوقف شده است تا کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری بتوانند مشکل مذکور را با کمترین میزان صدمات وارده بر طرف کنند و کار و فعالیت خود را باری دیگر از سر بگیرند.
 
هوندا همچنین فرضیه ارتباط این حمله سایبری با دور کاری کارکنان در زمان پاندمی کرونا را رد و تکذیب کرده و گفته که به دنبال دلیل و منشا این اتفاق تحقیقات جدیدی را آغاز خواهد کرد.
 
این شرکت پیشتر نیز در سال ۲۰۱۷ میلادی که مورد حمله و هجوم حمله سایبری واناکرای قرار گرفته بود و فعالیت آن در ۱۵۰ کشور جهان مختل شده بود، اقدامات متعددی را به منظور تقویت و ارتقای امنیت سایبری زیرساخت‌های خود انجام داده بود. در آن زمان، واناکرای تولید بالغ بر یک هزار خودرو را در کارخانه های هوندا مختل و متوقف کرده بود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.