تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 14, 2020
11:04 یکشنبه، 25ام خردادماه 1399
کد خبر: 112918

نفوذ فناوری دیجیتال به صنایع بیشتر می شود

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری گفت: روند توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور ما صعودی بوده اما ۲-۳سال دیگر میتوانیم سهم ۱۰-۱۲درصدی از اقتصاد ملی را بدست آوریم.
 
دکتر مهدی محمدی اظهار کرد: تمرکز مقام معظم رهبری از سالهای گذشته بر توسعه اقتصادی، افزایش ظرفیت‌های تولیدی و افزایش حجم اقتصاد بوده که امسال هم در ادامه سالهای قبل روی این موضوع تاکید داشتند و سال را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته درآمدهای نفتی ما کاهش یافته و امسال هم تحریم و قیمت نفت، عملاً شرایط را برای کشور دشوار کرده است، بیان کرد: سال گذشته کمتر از ۲۰ درصد بودجه کشور تحت تأثیر نفت بوده و ما جز معدود کشورهایی هستیم که می‌توانیم با کمتر از ۱۰ درصد درآمد نفتی اقتصاد مملکت را بچرخانیم.
 
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال گفت: این نشان می‌دهد که توان اقتصادی ما در این سال‌ها قوی شده و در صدد افزایش ظرفیت‌های تولید ملی هستیم؛ بخشی از این ظرفیت‌ها از طریق شرکتهای دانش بنیان و استارت آپی بوده که توانسته اند این جایگزینی دانش به جای نفت را جبران کنند.
 
محمدی با اشاره به برنامه‌های اقتصاد دیجیتال در ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال خاطر نشان کرد: به زعم ما برنامه‌هایی از سالهای گذشته در راستای تقویت زیست بوم دانش بنیان و زیست بوم استارت آپی اجرایی شد که به احتمال زیاد می‌توانیم شاهد این باشیم که شرکتهایی در حوزه اقتصاد دانش بنیان و حوزه دیجیتال می‌توانند فرایند توسعه اقتصادی را فراهم کنند.
 
وی عنوان کرد: تاکنون حمایت‌هایی نظیر اعطای تسهیلات، گرنت و زیرساخت‌های حیاتی برای شرکتها وجود داشته که امسال هم این مسیر را ادامه می‌دهیم اما در راستای جهش تولید درصدد هستیم که با نهادهایی در تعامل باشیم که جهش تولید محقق شود.
 
جبران عقب ماندگی اقتصادی با توسعه شرکتهای بزرگ و کوچک
 
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال با تاکید بر اینکه معاونت علمی با همکاری نهادها و مراکز نوآوری به تحقق شعار سال کمک می‌کند، گفت: کمک به شرکتهای کوچک برای شکل گیری ظرفیت‌های جدید و کمک به شرکتهای بزرگ برای ورود به بورس و اوراق بهادار و افزایش ظرفیت تولید آنها می‌تواند عقب ماندگی اقتصادی حاصل از کاهش فروش نفت را جبران کند.
 
وی با بیان اینکه حوزه اقتصاد دیجیتال حوزه گسترده‌ای است، تاکید کرد: اتفاقاتی که در سالهای اخیر افتاده نشان می‌دهد که اقتصاد دیجیتال حوزه فناوری اطلاعات نیست و بخش زیادی از توسعه فناوری اقتصاد دیجیتال به سایر صنایع نفوذ پیدا کرده است؛ در واقع فناوری دیجیتال در صنایع بالغی که تحت نظارت صنعت، معدن و تجارت هستند می‌تواند نفوذ پیدا کند.
 
محمدی با اشاره به صنایعی که فناوری دیجیتال می‌تواند در آنها نفوذ پیدا کند و جهش تولید اتفاق بیافتد، بیان کرد: صنعت خودرو، فولاد، نفت، پتروشیمی و… ظرفیت این را دارند که فناوری دیجیتال در آنها وارد شود تا اقتصاد دیجیتال فعال شود.
 
وی با تاکید بر اینکه در صدد هستیم حجم بزرگی از اقتصاد را در این صنایع با فناوری دیجیتال ایجاد کنیم، اظهار کرد: تاکنون همکاری‌هایی با این صنایع داشتیم که منجر به ایجاد زیرساخت‌هایی در حوزه دیجیتال شده است و این موضوع امسال نیز بیشتر خواهد شد.
 
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال با اشاره به روند توسعه اقتصاد دیجیتال ادامه داد: روند توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور ما صعودی بوده اما باید سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد ایران همتراز با کره جنوبی یا کشورهای توسعه یافته باشد.
 
وی در پاسخ به اینکه باید چه پروسه‌ای طی شود که در حوزه اقتصاد دیجیتال همتراز کشورهای اروپایی شویم، گفت: این یک پروسه ۵ ساله لازم دارد کمااینکه دو الی سه سال آن را گذرانده‌ایم؛ اما پیش بینی می‌کنیم که اقتصاد دیجیتال در دو الی سه سال آینده به سهم ۱۰ تا ۱۲ درصدی از اقتصاد ملی برسد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.