اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 17, 2020
12:24 چهارشنبه، 28ام خردادماه 1399
کد خبر: 113062

آخرین ماهواره بایدو به مدار فرستاده می‌شود

 صبح امروز آخرین ماهواره سامانه بایدو به مدار زمین فرستاده شده و به این ترتیب زنجیره ماهواره های سامانه موقعیت یاب بایدو تکمیل می‌شود. کارشناسان از سامانه بایدو به عنوان رقیبی جدی برای جی پی اس یاد می‌کنند.
سازمان فضایی چین در نظر دارد به طور رسمی آخرین ماهواره سامانه موقعیت یاب جهانی بایدو را به زنجیره ماهواره های این سیستم اضافه کند. این برنامه امروز سه شنبه قرار است به طور رسمی و در فاصله زمانی ساعت 10 و 10 دقیقه تا 10 و 50 دقیقه به وقت رسمی پکن انجام شده و این ماهواره تاریخ ساز در مدار قرار خواهد گرفت.
 
به باور کارشناسان، چین در نظر دارد با قدرتمند کردن و توسعه سامانه بایدو، انحصار سامانه‌های موقعیت یاب جهانی را از اختیار جی پی اس خارج کند.
 
بر این اساس گفته می‌شود سازمان فضائی چین در نظر دارد سیستم موقعیت یاب ماهواره‌ای بایدو را به گونه‌ای توسعه دهد که امکان استفاده از آن در بیشتر مناطق دنیا وجود داشته و بتوان از آن برای مصارف متعددی از جمله سرویس‌های پیام کوتاه، موقعیت یابی و … استفاده کرد. سامانه بایدو مخفف BeiDou Navigation Satellite System (BDS) است.
 
امروزه و با توجه به گسترده شدن مناطق تحت پوشش سیستم بایدو؛ رفته رفته می‌توان این سیستم را به عنوان یک سیستم رقیب و جایگزین سیستم موقعیت یاب جهانی آمریکا یعنی جی پی اس و سیستم مشابه ساخته شده توسط روسیه با نام گلوناس، به شمار آورد.
 
موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که سیستم موقعیت یاب جهانی بایدو هنوز به نسبت جی پی اس دارای نواقصی بوده و البته باید اذعان داشت که این پروژه در سال 1994 میلادی و بیست سال پس از شروع پروژه جی پی اس، آغاز شده است و به نسبت آن بسیار جدید تر است. نخستین ماهواره این سیستم در سال 2000 میلادی به مدار زمین فرستاده شده و تا امروز رفته رفته تکمیل تر شد.
 
 
به هر حال آن چه که مسلم است، ظهور رقبای قدرتمندی برای جی پی اس در سال‌های اخیر بوده که انحصار این سامانه را از ایالات متحده آمریکا گرفته است. امروزه بخش بزرگی از کاربران اینترنت و تلفن همراه در کشور چین و برخی از کشورهای شرق آسیا از سامانه بایدو استفاده می‌کنند.
 
اگرچه در حال حاضر بیشتر سیستم‌های ناوبری در جهان بر پایه سامانه جی پی اس تنظیم شده و این موضوع حتی در مورد تلفن‌های همراه نیز صدق می‌کند اما پیش بینی می‌شود به زودی این انحصار قطعی از کنترل جی پی اس خارج شده و بخشی از این درخواست جهانی توسط بایدو و گلوناس تامین شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.