سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 20, 2020
11:02 شنبه، 31ام خردادماه 1399
کد خبر: 113115

اصل بر حمایت از تولید داخل تجهیزات آی‌تی است

به گفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با توجه به سیاست کلی نظام، باید از تولید داخل حمایت شود و اما اگر تجهیزاتی تولید داخل نداشته باشد، بر اساس فرآیندهایی که تعریف شده وارد می‌شود.
 
تجهیزات شبکه باید طبق قوانین سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تایید نمونه شود و این تایید نمونه طبق آیین‌نامه‌ای انجام می‌شود که ۱۳ سال پیش تصویب شده است. به همین دلیل اعضای کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای (نصر) درخواست تغییراتی در آیین‌نامه داشتند. آنها با انتقاد از روند ثبت سفارش واردات کالاهای فناوری اطلاعات، خواستار ایجاد بهبود در این روند شدند.
 
درحالی که سازمان نظام صنفی معتقد است رگولاتوری ناخواسته به قاچاق کالا، ورود کالای بی‌کیفیت، مشکل سرمایه در گردش و عدم پرداخت عوارض گمرکی دامن زده است، در نامه‌ای به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، خواستار ارائه آمار مربوط به روال تایید نمونه تجهیزات حوزه فناوری اطلاعات در ۱۳ سال گذشته شد.   البته با گذشت چند ماه از این اظهارات، هنوز آیین‌نامه تصویب نشده تا مشخص شود آیا مطابق با نظرات صنف و سازمان نصر است و یا همچنان مغایراتی وجود دارد.
 
در این راستا حسین فلاح جوشقانی – رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی – با اشاره به موضوع تایید نمونه تجهیزات شبکه به ایسنا گفت: موضوع تایید نمونه در دستور کار کمیسیون قرار دارد و در نوبت خود مورد بررسی قرار می‌گیرد. این موضوع ذی‌نفعان زیادی که یک سرش مردم و مصرف‌کننده‌ها هستند(مردم عادی تا اپراتورها) و  یک سرش تولیدکننده‌ها(آزمایشگاه‌ها) و سر دیگر آن هم واردکنندگان این تجهیزات. باید یک پکیج باشد که بتواند حداکثر نظر مردم را تامین کند و در عین حال که فرآیند را تسهیل می‌کند، نگاهش هم به تولید داخل باشد.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه در بعضی از تجهیزات، تولید داخل نداریم؟ گفت: طبق فرآیندها و قوانین مملکت، قاعدتا اگر تجهیزاتی تولید داخلی دارد، باید از آنها استفاده شود. اما اگر تجهیزاتی تولید داخل نداشته باشد، وارد می‌شود و محدودیتی هم نیست. زیرا نمی‌توان توسعه مملکت را متوقف کرد، بنابراین تجهیزات بر اساس فرآیندهایی که تعریف شده وارد می‌شود.
 
فلاح جوشقانی درباره درخواست سازمان نظام صنفی برای دریافت آمار آزمایشگاه‌ها از سال‌های گذشته، توضیح داد: این آمار وجود دارد و خودشان هم می‌دانند. دوستان ما در نظام صنفی نیت خیر دارند و دنبال این هستند که بگویند در این آمار هیچ جنس وارداتی در تایید نمونه رد نشده است. ما هم امیدواریم هر کس در این حوزه کار می‌کند دنبال کار سالم باشد و تجهیزاتی وارد کند که سالم باشد و تقلبی نباشد.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: با وجود این، نمونه‌های زیادی داشتیم که برندهای خیلی مشهوری هم آمدند و در آزمایشگاه‌های ما رد شدند. اعضای نظام صنفی می‌گویند چون این آمار خیلی پایین است، باید فرآیند واردات را ساده کنیم. ما هم به دنبال این هستیم که فرآیندها را ساده کنیم اما اصل بر این است که با توجه به سیاست کلی نظام، از تولید داخل حمایت شود.
 
وی در پاسخ به این انتقادات که آزمایشگاه‌ها تخصص و افراد کافی را ندارند و تعدادشان کم است، اظهار کرد: ما نمی‌توانیم آزمایشگاه تولید کنیم و باید از آزمایشگاه‌های موجود در کشور استفاده کنیم. از طرفی به نظر می‌رسد بین این آزمایشگاه‌ها و نظام صنفی هم اختلافاتی وجود دارد که نیاز نیست ما به این حوزه‌ها ورود کنیم. اما آزمایشگاه‌هایی که به این حوزه‌ها وارد می‌شوند، تخصص لازم را دارند و ما هم هر آزمایش را به آزمایشگاهی که تخصصش را دارد می‌فرستیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.