اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 20, 2020
11:18 شنبه، 31ام خردادماه 1399
کد خبر: 113123

سهم ۸۸ درصدی کاربران اینترنت موبایل

زمانی کاربران اینترنت ثابت بخش عمده کاربران اینترنت ایران را تشکیل می‌دادند و حالا سهم اینترنت همراه به ۸۸ درصد کل اینترنت کشور رسیده است.
بنا بر آمارهای رگولاتور، در سال ۱۳۹۵ سهم اینترنت موبایل ۷۸ درصد بود با این حال از چند سال قبل به دلیل عدم وجود مسیر توسعه اینترنت فیبر و ADSL از یک سو و افزایش تقاضای کاربران به داشتن اینترنت پرسرعت از سوی دیگر، اینترنت موبایل به سرعت رشد کرد.  با تغییر سیاست‌های تعرفه‌ای که بخش عمده‌ای از آنها منافع اپراتورهای موبایل را بر منافع اپراتورهای اینترنت مقدم می‌شمرد، کیفیت اینترنت همراه هم بهبود قابل‌توجهی یافت و همین باعث اقبال بیشتر کاربران شد.
 
ایران از جمله کشورهایی بوده که در سایه سیاست‌های متفاوت توسعه اینترنت در دوره‌های مدیریتی گوناگون، تکنولوژی‌های مختلفی نیز مورد تست و پیاده‌سازی قرار گرفته است. از تکنولوژی‌های اینترنت مبتنی بر فناوری DSL گرفته تا وایمکس، ۳G و ۴G و حتی مدل‌های دیگری از اینترنت بی‌سیم و فیبر به تناسب و اندازه‌های مختلف عرضه شده است.  با این حال سیاست‌های توسعه اینترنت از سال‌ها قبل براساس مدلی استوار بود که بخش خصوصی نوپای آن زمان توانایی رقابت با مخابرات (آن زمان دولتی ) را نداشت و بعدا نیز به‌رغم خصوصی‌سازی مخابرات مسیر همواری برای بخش خصوصی فراهم نشد و خود مخابرات نیز قادر به تامین کیفیت مورد انتظار کاربران اینترنت پرسرعت نبود. به گزارش «ایسنا» براساس آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با گذشت زمان، اینترنت نسل‌های سه و چهار اینترنتی در مقایسه با دیگر انواع اینترنت، رشد بیشتری دارند. همان‌طور که از سال ۱۳۹۵ استفاده از اینترنت پهن‌باند DSL و TD-LTE کاهش یافته و اینترنت نسل سه و چهار از ۷۸ درصد در سال ۱۳۹۵، به ۸۴ درصد در سال گذشته و اکنون به ۴۳/ ۸۸ درصد رسیده و سهم xDSL را از ۲۰ درصد در سال ۹۵ به ۴۷/ ۹ درصد در سال ۱۳۹۸ رسانده است. این درحالی است که محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش یک نظرسنجی در صفحه اینستاگرام خود انجام داد. در این نظرسنجی اعلام شد که ۶۲ درصد کاربران سرویس اینترنت خانگی دارند و از میان ۷۵ درصد کاربران اعلام کرده بودند قیمت اینترنت خانگی برایشان از اینترنت همراه ۴G مناسب‌تر است، با وجود این، در سال‌های گذشته اینترنت همراه درمقایسه با اینترنت ثابت سهم خود را افزایش داده است. طی ماه‌های اخیر مسوولان ارتباطی تلاش کرده‌اند با اعطای مجوزهای اختصاصی بخشی از انحصار موجود در این فضا را از مخابرات گرفته و به بازیگران خصوصی واگذار کنند، با این حال کاربرانی که طعم اینترنت همراه پرسرعت را چشیده‌اند به سادگی به سرویس‌های مبتنی بر سیم بازنخواهند گشت به‌خصوص که بخش عمده‌ای از آنان به‌خاطر کیفیت نامناسب، سرویس‌های مبتنی بر سیم خود را کنار گذاشته‌‌اند و مجاب کردنشان به بازگشت به گذشته کار آسانی نخواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.