اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 5, 2020
10:59 یکشنبه، 15ام تیرماه 1399
کد خبر: 113706

کلاهبرداری‌ در پوشش فروش اینترنتی

 
 
با افزایش خریدهای اینترنتی، کلاهبرداری‌های اینترنتی هم افزایش یافته و این موضوع اهمیت رعایت نکات امنیتی را آشکار می‌کند تا کاربران هنگام انجام خریدهای آنلاین متضرر نشوند.
 
 کلاهبرداران با راه‌اندازی سایت‌های جعلی که شبیه به سایت‌های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده‌های مالی اقدام می‌کنند؛ در این شیوه که اصطلاحاً به فیشینگ معروف است، از طریق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حساب‌های بانکی قربانیان خالی می‌شود و البته روش‌های مختلفی هم برای فیشینگ وجود دارد.
 
از طرفی این روزها و با گسترش کسب‌وکار مجازی و انتشار ویروس کرونا، مردم برای مایحتاج خود بیشتر از خریدهای آنلاین استفاده ‌کنند و خریدهای ‌اینترنتی روزبه‌روز در حال افزایش است، کلاهبرداری‌ها نیز در این زمینه افزایش یافته است. بنابراین ضروری‌ست کاربران هنگام خرید از این سایت‌ها نکات ایمنی ‌و امنیتی را رعایت کنند تا گرفتار مجرمان سایبری نشوند.
 
همان‌طور که پلیس فتا هم هشدار داده است، برخی صفحات غیرمجاز اقدام به عرضه محصولات دست‌دوم و بی‌کیفیت می‌کنند و کاربران را به سمت درگاه‌های جعلی سوق داده و از کاربران اطلاعات بانکی، شماره کارت، رمز اینترنتی CVV۲ و تاریخ انقضای کارت را  اخذ و اقدام به سرقت اطلاعات بانکی و کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز می‌کنند.
 
کاربران قبل از خرید اینترنتی باید از معتبر بودن فروشگاه آنلاین مطمئن شده تا در دام  درگاه‌های فیشینگ قرار نگیرند. فروشگاه‌های اینترنتی مورد نظر خریداران باید دارای نماد اعتماد الکترونیکی (ای‌نماد) و گواهی SSL باشد تا در صورت انصراف، بتواند کالا را بازگرداند. همچنین حتماً آدرس سایت مربوطه را خودتان تایپ کنید و از لینک‌های موجود داخل ایمیل استفاده نکنید و به  پروتکل HTTPS و کد امنیتی کنار دکمه پرداخت توجه کنید تا در دام فیشینگ گرفتار نشوید.
 
همچنین درباره نحوه انتخاب فروشگاه‌های اینترنتی و نحوه تشخیص اصلی بودن درگاه‌های پرداخت بانکی، سعی کنید فروشگاه‌های آنلاین منتخب شما در قسمت تماس با ما، حتما آدرس و اطلاعات تماس از فروشگاه و امکان مراجعه حضوری برای خریدار وجود داشته باشد. لازم است کاربران برای افزایش ضریب امنیتی تجهیزاتی که از آن برای انجام خرید اینترنتی استفاده می‌کنند، دارای آنتی‌ویروس به‌روز باشند و هرگز از شبکه‌های عمومی برای انجام خرید اینترنتی استفاده نکنند و شبکه وای‌فای خود را به رمز عبور قوی مجهز کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.