امنیت

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 11, 2020
11:06 شنبه، 21ام تیرماه 1399
کد خبر: 113920

چند نکته‌ی مهم برای حفظ امنیت خرید اینترنتی

 
 
 رئیس پلیس فتا استان بوشهر اظهار کرد: متأسفانه عدم رعایت نکات امنیتی در خریدهای اینترنتی باعث سوءاستفاده سودجویان سایبری شده، باید توجه شود که استفاده از این تکنولوژی نیازمند رعایت کردن نکات امنیتی است که مانع سوءاستفاده کلاهبرداران اینترنتی خواهد شد.
 
سرهنگ مهدی قاسمی درباره خریدهای اینترنتی به شهروندان هشدار داد: اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید از سایت مرجع مشاهده نمایید، نماد اعتماد الکترونیک کسب و کارهای اینترنتی است که بدین‌صورت می‌توانید به سایت فروشگاهی اعتماد کنید. بنابراین در اولین اقدام باید به انتهای سایت فروشگاه مراجعه نمایید و در صورت مشاهده این نماد، می‌توانید خرید اینترنتی با خیالی راحت‌تر داشته باشید.
 
وی ادامه داد: در هنگام پرداخت هزینه به صورت آنلاین باید توجه داشته باشید که URL وب‌سایت باید Https باشد، در غیر این صورت مطمئن شوید که سایت پذیرنده برای پرداخت هزینه توسط افراد سودجو طراحی و نوشته شده و هیچ محصولی به شما ارسال نخواهد شد و بلکه اطلاعات کارت شما نیز به دست آنها خواهد رسید و می‌توانند از کارت شما سوءاستفاده ‌‎نمایند.
 
این مقام انتظامی تصریح کرد: با پویاسازی رمز دوم کارت‌های بانکی، احتمال سوء‌استفاده از کارت به شدت کاهش می‌یابد و دارندگان کارت‌های بانکی می‌توانند به جای استفاده از یک رمز دوم ایستا (ثابت)، در هر بار خرید اینترنتی یا پرداخت‌های نیازمند رمز دوم کارت، از رمز پویا یکبار مصرف (OTP) که بانک در اختیارشان قرار می‌دهد، استفاده کنند.
 
رئیس پلیس فتا بوشهر به کاربران فضای مجازی تأکید کرد: بعد از خرید حتماً رایانه خود را خاموش کنید، بسیاری از مردم در طول شبانه‌روز رایانه خود را روشن می‌گذارند و این فرصت مناسبی را برای کلاهبرداران اینترنتی فراهم می‌کند.
 
وی بیان کرد: زمان وارد کردن اطلاعات کارت در پرداخت‌های اینترنتی از صفحه کلید مجازی استفاده نمائید.
 
سرهنگ قاسمی خاطرنشان کرد: در صورت انتقال وجه اینترنتی بر روی گزینه به خاطر سپردن پسورد کلیک نکنید و هر بار پسورد (رمز) را خودتان وارد نمائید.
 
رئیس پلیس فتا استان بوشهر یادآور شد: بهتر است از جاهائی که به صورت رایگان اینترنت را در اختیارتان قرار می‌دهند و یا مراکز عمومی مانند کافی‌نت‌ها وارد اینترنت بانک خود نشوید.
 
وی تأکید کرد: در صورتی‌که مجبور به خرید آنلاین در مکان‌های عمومی که اینترنت ارائه می‌دهند، هستید مراقب باشید، کسانی‌که در اطرافتان هستند رمز شما را مشاهده نکنند.
 
این مقام انتظامی از کاربران خواست هشدارهای پلیسی را جدی بگیرند و در صورت مواجه با موارد مشکوک و یا نیاز به اخذ مشاوره و راهنمایی با مراجعه به بخش مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا از طریق سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir از خدمات آنلاین و بر خط این پلیس بهره‌مند شوند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.