اپلیکیشن

تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

July 13, 2020
14:42 دوشنبه، 23ام تیرماه 1399
کد خبر: 114033

اندروید 11 با متوقف‌ساختن اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه مقابله می‌کند

 
 
 
گوگل با قرار دادن قابلیت‌هایی جدید در اندروید ۱۱ قصد دارد به‌شکلی جدی‌تر با شرکت‌های گوشی‌ساز برای جلوگیری از متوقف‌ساختن اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه، مقابله کند.
 
شماری از شرکت‌هایی که گوشی‌های هوشمند مبتنی‌بر سیستم‌عامل اندروید تولید می‌کنند، به‌منظور آزادنگه‌داشتن بخشی از حافظه‌ی رم، اعطای فضای کافی به اپلیکیشن‌های سنگین یا حتی بهبود عمر باتری دستگاه، قابلیتی در رابط کاربری خود قرار می‌دهند. به‌واسطه‌ی این قابلیت، اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه متوقف می‌شوند. با این‌حال قابلیت موردبحث بیشتر از این‌که کاربردی باشد، برای کاربران آزاردهنده است؛ به‌خصوص اگر اپلیکیشن‌هایی که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند سرویس‌هایی حیاتی و سودمند ارائه دهند. به‌علاوه این قابلیت، کار توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌هایی را که در پس‌زمینه متوقف می‌شوند سخت می‌کند.
 
تیم مهندسی اندروید چند روز پیش در یکی از رویدادهای پرسش‌و‌پاسخ انجمن ردیت شرکت کرد تا به‌سؤالات کاربران پاسخ دهد. بر اساس گفته‌ی تیم مهندسی اندروید، سیستم‌عامل اندروید ۱۱ در هر زمان که اپلیکیشنی در پس‌زمینه بسته شود، ازطریق اعلان کاربر را مطلع می‌سازد. به‌علاوه به کاربر امکان داده می‌شود که از این اتفاق جلوگیری کند. سیستم اعلان‌های مربوط‌به صدور مجوز در اندروید ۱۰ برای هر اپلیکیشن به‌صورت مجزا عمل می‌کند، احتمالا سیستم جدیدی که در اندروید ۱۱ به‌کار بسته شده است نیز عملکردی مشابه دارد.
 
تیم مهندسی اندروید همچنین می‌گوید قصد دارد زندگی توسعه‌دهندگان اپلیکیشن را ساده‌تر کند. API جدیدی در اندروید ۱۱ قرار داده شده است که می‌تواند کرش کردن اپلیکیشن‌ها را تشخیص دهد و این اتفاق را گزارش کند. این API جزئیات بیشتری درمورد دلیل بسته‌شدن اپلیکیشن‌ها در دسترس توسعه‌دهنده قرار می‌دهد. به‌علاوه همین API باعث می‌شود توسعه‌دهندگان بهتر بفهمند که چرا برخی از شرکت‌های گوشی‌ساز اپلیکیشن‌های پیش‌فرض خودشان را در اولویت اجرا در پس‌زمینه قرار می‌دهند.
 
افزون بر این موارد، اعضای تیم مهندسی اندروید گفته‌اند که در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل، جلوی استفاده از فهرست‌هایی که مشخص می‌کنند کدام اپلیکیشن‌ها برای اجرا در پس‌زمینه اولویت بالاتری دارند گرفته می‌شود. تیم مهندسی اندروید معتقد است این کار می‌تواند دست توسعه‌دهندگان را برای بهبود اپلیکیشن‌شان بازتر بگذارد و فرصت را در اختیار همه‌ی توسعه‌دهندگان قرار دهد.
 
در حال حاضر شرکت‌های گوشی‌ساز، اپلیکیشن‌های بزرگی نظیر واتساپ را در فهرستی خاص قرار می‌دهند تا اولویت اجرای آن‌ها در پس‌زمینه بیشتر از اپلیکیشن‌های عادی باشد. در واقع همین فهرست باعث می‌شود اپلیکیشن‌هایی نظیر واتساپ همواره در پس‌زمینه در حال اجرا باشند. این رویکرد برای توسعه‌دهندگان کوچک عادلانه نیست و به کسب‌و‌کار آن‌ها ضربه می‌زند.
 
تیم مهندسی همچنین به این موضوع اعتراف می‌کند که سیستم مدیریت اپلیکیشن در اندروید برخی مشکلات دارد، با این‌حال همین سیستم برای انجام کارهایی نظیر کنترل اپلیکیشن‌های سرکش، موردنیاز است. برای دست‌یابی به این هدف، اندروید ۱۱ دارای قابلیت‌های بیشتری خواهد بود تا با اتکا بر آن‌ها بتواند جلوی اپلیکیشن‌های سرکش را بگیرد و به آن‌ها اجازه‌ی بروز رفتارهای سوءاستفاده‌گرایانه را ندهد. هنوز نمی‌دانیم که این ادعا به چه معنا است و اندروید دقیقا چگونه به همچین هدفی دست پیدا می‌کند.
 
قابلیت‌های جدیدی که به اندروید ۱۱ اضافه می‌شوند بدون شک تجربه‌ی کاربری این سیستم‌عامل را بهبود می‌بخشند، اما نمی‌توانند همه‌ی مشکلات را رفع کنند. در هر صورت همین قابلیت‌ها باعث می‌شوند توسعه‌دهندگان و کاربران کنترل بیشتری روی اپلیکیشن‌‌ها و دستگاه‌های خود داشته باشند که اتفاق بسیار مثبتی است. قابلیت‌های موردبحث همچنین ممکن است برخی شرکت‌های گوشی‌ساز را مجبور کنند که درباره‌ی رفتارها و تصمیم‌های خود، شفاف‌تر باشند. بر اساس داده‌های وب‌سایت DontKillMyApp، نوکیا، وان‌پلاس، شیائومی و هواوی جزو شرکت‌‌هایی هستند که بدترین عملکرد را در این زمینه دارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.