سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

August 17, 2020
11:24 دوشنبه، 27ام مردادماه 1399
کد خبر: 115262

امکان تعدیل در قراردادهای شرکت‌های ICT با دستگاه‌های اجرایی فراهم شود

 
 
ابوُالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی طی نامه‌ای از حسن روحانی، رییس جمهوری درخواست کرد با توجه به نوسانات نرخ ارز امکان تعدیل در قراردادهای دولتی ‌با شرکت‌های طرف قرارداد با دستگاه‌های اجرایی را فراهم کند تا امکان توسعه دولت الکترونیکی که مبتنی بر تجهیزات خارجی است فراهم و واردکنندگان و مجریان پروژه‌ها از بحران اقتصادی ایجاد شده خارج شوند.
 
 عدم امکان تعدیل در قراردادهای شرکت‌ها فناوری اطلاعات و ارتباطات با دستگاه‌های اجرایی دولت و نیز تخصیص ندادن ارز به واردکنندگان کالا و تجهیزات ICT یا آنطور که وزارت صنعت و معدن و تجارت اعلام می‌کند: کندی در تخصیص ارز، اثرات سنگینی در توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات به دنبال داشته است. از جمله این اثرات عقب‌ماندن این فعالان از تعهداتشان برای انجام پروژه‌های الکترونیکی سازمان‌ها و نهادهای و در نظر گرفتن جرائم سنگین برای آنها است. حالا به دنبال وخیم شدن این شرایط شورای عالی فضای مجازی هم از رییس جمهور خواسته تا این مشکل را حل کند. فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در نامه‌ای به حسن روحانی، به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی خواسته تا با دستور به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور راه حل خروج از این بحران تدوین شود.
 
آنطور که وارد‌کنندگان کالا و تجهیزات ICT می‌گویند این فعالان از ابتدای سال ۹۹ امکان دریافت ارز را بعد از تغییرات در طبقه‌بندی کالایی این حوزه برای دریافت ارز و در نظر گرفتن ارز صادارتی برای این گروه به جای ارز نیمایی نداشته‌اند. به دنبال این اتفاق حالا بسیاری از واردکنندگان صنعت سخت‌افزار اعلام می‌کنند که در پرتگاه ورشکستگی قرار گرفته‌اند و اگر سیاست‌های تخصیص ارز به همین شیوه ادامه داشته باشد ده‌ها شرکت کوچک و بزرگ واردکننده تجهیزات سخت‌افزاری تعطیل خواهند شد. همچنین مدیران این شرکت‌ها می‌گویند که تعطیلی کسب‌وکارشان به دلیل تخصیص پیدا نکردن ارز و ماندن کالاهای وارداتی سال‌های گذشته در گمرک تنها بخشی از مشکلات است و در ادامه به دلیل تامین نشدن تجهیزات پروژه‌های زیرساختی بسیاری از سازمان‌‌ها و نهادها، دولت در اجرا و توسعه پروژه‌های الکترونیکی خود با مشکلات جدی روبه‌رو می‌شود.
 
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی هم با اشاره به همین مشکلات در نامه‌ای به رئیس جمهوری به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی از او خواسته تا تدبیری برای عبور از این بحران بی‌اندیشد. فیروزآبادی در این نامه که رونوشت آن هم به محمدباقر اثنی‌عشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور زده شده با اشاره به ورود کشور به مرحله‌ مهمی از ارائه خدمات دولت الکترونیکی، ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات، ایجاد مراکز داده داخلی برای میزبانی سایت‌های داخلی و خدمات دیگر الکترونیکی، تاکید کرده در شرایط فعلی و با شیوع ویروس کرونا نیاز به این خدمات الکترونیکی بیش از بیش احساس می‌شود. فیروزآبادی در این نامه با اشاره به  توسعه‌های داخلی صورت گرفته تاکید کرده که کماکان نیاز به ورود قطعات و تجهیزات در مواردی که کشور در تولید آنها به مرز خوداتکایی نرسیده است وجود دارد.
 
او در این نامه به جلسات متعدد مرکز ملی فضای مجازی با شرکت‌های فعال در زمینه تامین تجهیزات زیرساختی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور خبر داده و از عقب ماندن شرکت‌های فعال در این حوزه برای انجام پروژه‌های توسعه‌ای کشور ابراز نگرانی کرده است.
 
فیروزآبادی در این مورد در نامه خود به رئیس شورای عالی فضای مجازی نوشته است: «عدم امکان تعدیل در قراردادهای منعقده با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز توسط دستگاه‌های اجرایی موجب شده است تحقق بسیاری از تعهدات طرف قرارداد با سازمان‌های دولتی توسط بخش‌های خصوصی با مشکل جدی مواجه شده و در بسیاری از موارد به فسخ قرارداده و ضبط ضمانت‌نامه‌ها منجر شود.» به دنبال این اتفاق هم دبیر شورای عالی فضای مجازی در نامه خود به حسن روحانی از او خواسته تا با دستور به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور راه‌حل‌ها و دستورالعمل‌های لازم را در این زمینه تدوین و ابلاغ کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.