اینترنت و شبکه

باندپهن

باندپهن ثابت

باندپهن سیار

فناوری اطلاعات

August 18, 2020
14:41 سه شنبه، 28ام مردادماه 1399
کد خبر: 115326

حذف واسطه‌ها و بهره‌مندی از حق آموزش برای روستاییان

 توسعه زیرساخت ارتباطی روستاها و اتصال آن‌ها به شبکه پهن‌باند موجب حذف واسطه‌های اقتصادی و بهره‌مندی از حق آموزش مجازی در روستاهای کشور شده است.
 
رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، به مساله توسعه زیرساخت‌ها تأکید کرد. روحانی با تأکید بر اینکه دولت الکترونیک باید اجرا و تکمیل شود، گفت: باید زیرساخت‌های دیجیتال را در کشور توسعه دهیم و هم اقتصاد کشور و هم آموزش و هم بخش‌های امکان‌پذیر در زندگی مردم باید دیجیتالی شود.
 
رئیس‌جمهوری، توسعه فعالیت‌های کشور بر مبنای زیرساخت دیجیتال را وظیفه دوم دولت بیان کرد و افزود: برای این کار قدم‌های بلندی در زمینه آموزش فرزندان، جامعه و دانشگاه‌ها، آموزش‌های عمومی و ارتباطات میان مردم باید برداشته شود، امسال سرمایه‌گذاری ویژه‌ای برای استقرار دولت الکترونیک و همچنین برای ارتباطات جامعه و مردم در چارچوب ارتباطات دیجیتالی مهیا کردیم و دنبال می‌کنیم.
 
اتصال تمام مدارس شهری و روستایی به شبکه پهن‌باند
 
«مهرداد ترابیان» درباره وضعیت اتصال مدارس شهری و روستایی به شبکه ملی اطلاعات و پهن باند گفت: اتصال مدارس به پهن باند و شبکه ملی اطلاعات، با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت ارتباطات و وزارت آموزش‌وپرورش بسته‌شده در حال پیگیری است.
 
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات افزود: بر این اساس قرار شد تمام مدارس کشور اعم از شهری و روستایی به نحوی به پهن باند متصل شوند که بتوان امکانات ماده ۶۹ برایشان فراهم کرد.
 
او درباره امکانات ماده ۶۹ افزود: به این معنی که دانش آموزان به منابع عملی دسترسی داشته باشند، بستر مناسب برای آموزش از راه دور برایشان فراهم شود و فعالیت‌های داخلی مدرسه به‌صورت الکترونیکی دنبال شود. برای این کار در مرحله اول به تهیه دیوایس برای مدارس نیاز بود. نمونه خارجی در کشور وجود داشت اما تصمیم گرفته شد برای این کار از تولید داخل استفاده شود.
 
ترابیان اضافه کرد: شرکت‌های مختلف برای تولید انبوه سخت‌افزار، اعلام آمادگی کردند که از بین آن‌ها سه شرکت توانستند نمونه ایرانی مودم‌های مورد نیاز را طراحی کنند و آن را به تولید انبوه برسانند. در مرحله دوم باید این مودم‌ها در مدارس جانمایی می‌شدند.
 
جمع‌آوری اطلاعات مدارس
 
وی با بیان این‌که برای این کار نیاز بود اطلاعات مدارس جمع‌آوری شوند، اشاره کرد: برای انتقال دیوایس‌ها باید می‌دانستیم که مدارس در چه منطقه جغرافیایی هستند و وضعیت پوشش‌دهی کدام مجموعه خدمات دهنده اینترنتی در آن‌جا مناسب است. بعد از احصا اطلاعات مرحله نصب دیوایس‌ها در مدارس شهری و روستایی آغاز شد.
 
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات گفت: با توجه به سرویس پهن باندی که در هر منطقه قابل‌ارائه هست، مدارس دسته‌بندی شدند و خدمات‌دهی به آن‌ها به اپراتورهای مختلف مانند همراه اول، ایرانسل، های وب و مخابرات واگذار شد تا از طریق این چهار شرکت، فرآیند اتصال به پهن باند فراهم شود. ضمن اینکه تعدادی از مدارس که قبلاً متصل بودند، باید روی شبکه خاص مدارس قرار می‌گرفتند و در کنار آن یکسری از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ثابت و مخابرات ایران باید برگردان به شبکه مدارس می‌شدند که این اتفاق نیز رخ داد.
 
نبود زیرساخت برق و پوشش اینترنت در چهار هزار مدرسه
 
ترابیان خاطرنشان کرد: در طرح اتصال مدارس به دو دسته تقسیم شدند. مدارسی که با توجه به شیوع کرونا در کشور اطلاعات خود را در سامانه شاد بارگزاری کرده بود و تعدادی از مدارس که روی این پلتفرم نبودند و در فاز دوم احصا اطلاعات قرار داده شدند. در فاز نخست، ۹۰ هزار مدرسه شناسایی شدند که باید زیرساخت آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفت.
 
وی افزود: زیرساخت مانند برق و پوشش اینترنت ازجمله موارد مهمی بود که باید موردبررسی قرار می‌گرفت. در این میان مدارسی وجود داشتند که اتصالشان به علت بدهی زیاد به اپراتورها قطع‌شده بود و شرایط بهره‌مندی از سرویس جدید را نداشتند. آماری این مدارس نزدیک به چهار هزار مدرسه بود. به‌این‌ترتیب کار اتصال ۸۶ هزار مدرسه به اپراتورهای مختلف سپرده و با تقسیم کار، فعالیت‌ آن‌ها آغاز شد.
 
او اشاره کرد: خوشبختانه طبق زمان‌بندی که از قبل مشخص‌شده بود توانستیم اتصال روستاها به پهن باند و شبکه مدارس را برقرار کنیم. فاز نخست اتصال مدارس ۱۵ شهریور به اتمام می‌رسد و در این فاز تقریباً بیش از ۹۵ درصد مدارس کشور به پهن باند و شبکه هوشمند مدارس متصل می‌شوند.
 
وی افزود: ۱۰ درصد باقی‌مانده، مدارسی هستند که اطلاعات دقیق زیرساختی ندارند و آن‌ها نیز تا پایان سال به پهن باند شبکه مدارس متصل خواهند شد.
 
مسیر سختی پیش روست
 
ترابیان با تأکید بر این‌که اتصال روستاها به پهن باند و شبکه ملی یک کار همیشه در حال انجام است، خاطرنشان کرد: اکنون ۹۰ درصد روستاها به پهن باند شبکه ملی و اینترنت متصل هستند. ۱۰ درصد باقی‌مانده نیز در حال انجام است. اتصال نیمی از این ده درصد باقی‌مانده در سه ماه آینده برنامه‌ریزی شده است و نیمی دیگر چون در مناطق بسیار دورافتاده یا فاقد برق هستند، امکان انتقال داده برایشان فراهم نیست.
 
وی ادامه داد:‌ این پنج درصد باقی‌مانده جزو روستاهایی هستند که اتصالشان به پهن باند کار سخت و طاقت‌فرسایی است. ترابیان در انباره می‌گوید: مشکل زیرساختی برخی از روستاهایی که در میان این پنج درصد قرار دارند، با احداث یک سایت مرتفع نمی‌شود و نیاز به احداث چندین سایت دارد.برخی دیگر نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارند، برقرار کردن مسیر انتقال زمینی  وجود ندارد و حتماً باید مسیر انتقال ماهواره‌ای برای‌شان فراهم شود که در اینباره در حال رایزنی هستیم. سعی داریم تا پایان سال روستای بالای ۲۰ خانوار بدون دسترسی به پهن باند نداشته باشیم.
 
تاثیرات اقتصاد دیجیتال در روستاها
 
او درباره تأثیرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اتصال روستاها به شبکه پهن باند افزود: این تأثیرات فراوان است. اکنون زیرساختی مهیا شده تا روستاییان فعال در حوزه کشاورزی، باغداری، صنایع‌دستی و گردشگری بتوانند محصولات خود را بی‌واسطه در اختیار مصرف‌کننده قرار دهند و چرخه معیوب واسطه‌ها حذف شوند. این ارزش‌افزوده مناسبی برای روستاییان است.بهداشت الکترونیک، کشاورزی الکترونیک، آموزش، بانکداری و خرده‌بانکداری الکترونیک همگی مسائلی هستند که به‌واسطه دسترسی روستا به پهن باند فراهم شده است. این کار عدالت منطقه‌ای و عدالت اجتماعی را برای روستاییان به ارمغان می‌آورد تا هر امکانی که در شهر وجود دارد، در روستا نیز برقرار شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.