اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 1, 2020
16:37 سه شنبه، 11ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115775

کابل‌های زیردریایی آخرین جبهه نبرد تکنولوژی آمریکا و چین

پس از هواوی و تیک‌تاک، حالا نوبت پروژه کابل‌های زیردریایی اینترنت است تا تحت تاثیر روابط متشنج آمریکا وچین قرار گیرد و مسیرش تغییر کند؛ پس از اینکه مسئولان آمریکا نسبت به پروژه گوگل و فیسبوک برای اتصال لس‌آنجلس به هنگ‌کنگ از طریق ۸ هزار مایل فیبر نوری و استفاده نادرست پکن از آن ابراز نگرانی کردند، این دو شرکت پروژه‌ را نا تمام باقی گذاشتند.
 
به گزارش پیوست طبق گزارش مجله مهندسان الکتریکی و الکترونیکی (IEEE)، شبکه کابل نوری اقیانوس (PLCN) که بخشی از اقدامات سیلیکون ولی برای تکمیل زیرساخت اینترنت جهان بود این قابلیت را داشت که ۱۴۴هزار گیگابایت اطلاعات را ظرف تنها یک ثانیه بین آمریکا و چین جا به جا کند.
 
ارتباط این پروژه با گروه رسانه و تلکام دکتر پنگ باعث قرار گرفتن آن زیر ذربه بین دولت شد، این گروه یکی از چند ارائه‌کننده خدمات اینترنت بزرگ خصوصی است که البته در مالکیت غول‌های دولتی چین قرار دارد.
 
حالا طبق این گزارشات پروژه کابل‌های زیردریایی اینترنت از مبدا امریکای شمالی قرار است به مقصد تایوان و فیلیپین اجرا شود اما دیگر هنگ‌کنگ جایی در این پروژه نخواهد داشت. پیش از این یکی از مقصدهای درنظر گرفته شده برای این کابل‌های زیردریایی اینترنت هنگ کنگ بود. حذف هنگ‌کنگ از این پروژه پس از آن صورت گرفت که مشخص شد کمیسیون ارتباطات فدرال دولت آمریکا به هیچ عنوان اجرای این پروژه را در صورت حضور هنگ‌کنگ به عنوان یکی از مقصدهای کابل‌های زیردریایی تایید نخواهد کرد.
 
حمله دولت ترامپ به تکنولوژی ساخت چین تحت عنوان «برنامه پاک» با تمرکز روی شبکه‌های G5 آغاز شد و دو سازنده بزرگ از جمله هواوی و ZTE را تحت تاثیر قرار داد.
 
از آن زمان تا به امروز مرزهای این پروژه گسترش یافته و ارائه‌دهندگان خدمات ابری، کابل‌های زیر دریایی و سازندگان گوشی‌های هوشمند و فروشگاه‌های اپلیکیشن را نیز تحت تاثیر قرار داده است-تیک‌تاک و ویچت تازه ترین اهداف این برنامه محسوب می‌شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.