امنیت

فناوری اطلاعات

September 7, 2020
11:27 دوشنبه، 17ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115968

اهداف دور جدید فعالیت انجمن رمز ایران اعلام شد: آسیب‌شناسی مشکلات امنیتی و ارتقاء توانایی مشاوره راهبردی

 
اعضای انجمن رمز ایران در نشست خبری خود که امروز (۱۶ شهریور)‌ به صورت آنلاین برگزار شد اهداف و برنامه‌های دور جدید فعالیت این انجمن را اعلام کردند. براین اساس قرار است در دور جدید تمرکز این انجمن روی آسیب‌شناسی مشکلات امنیتی فضای تبادل اطلاعات در سطح کلان، ارتقای توانایی در ارائه مشاوره راهبردی و تاثیرگذاری علمی بر کشورهای منطقه باشد.
 
محمدرضا عارف که ریاست انجمن رمز ایران را از ابتدای تاسیس آن برعهده دارد، در این نشست خبری، با اشاره به اهداف تشکیل این انجمن و فعالیت‌های آن تاکنون، اعلام کرد با توجه به اساسنامه انجمن رمز در انتخابات شورای اجرایی که اواخر ماه جاری برگزار می‌شود، دیگر امکان کاندیداتوری ندارد و ریاست این انجمن را واگذار خواهد کرد. او با اشاره به دوره جدید فعالیت انجمن رمز، آسیب‌شناسی مشکلات امنیتی فضای تبادل اطلاعات در سطح کلان، ارتقای توانایی در ارائه مشاوره راهبردی و تاثیرگذاری علمی بر کشورهای منطقه را از اهداف و برنامه‌های این انجمن در دوره جدید اعلام کرد.
 
انجمن رمز ایران با هدف نقش‌آفرینی و کمک به توسعه علمی کشور در حوزه رمزشناسی و توسعه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) در کشور از تیرماه ۷۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. این انجمن در میانه دهه ۸۰ اولین پیش‌نویس سند افتای کشور را رونمایی کرد و در تدوین، تنظیم و تصویب اسناد و الزامات قانونی مورد نیاز مانند سند «امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)» و سند «سیاست‌های کلی نظام در حوزه افتا» نقش‌آفرینی کرده است.
 
همچنین عارف، رئیس انجمن رمز ایران در این نشست خبری اعلام کرد پس از حمله استاکس‌نت به تاسیسات هسته‌ای ایران، این انجمن نشست‌های تخصصی در این رابطه برگزار کرده که منجر به تشکیل کارگروهی متشکل از چندین وزارتخانه شده است. به گفته عارف به دنبال حمله نرم‌افزاری موسوم به استاکس‌نت به تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز، او به عنوان یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، گزارشی را در این مجمع ارائه کرده که مورد توجه قرار گرفته و به دنبال آن کارگروهی متشکل از ۵-۶ وزارتخانه، موضوعاتی از این دست را پیگیری می‌کنند. همچنین این حادثه منجر به تشکیل کارگروه امن‌سازی زیرساخت‌های حیاتی و حساس کشور در انجمن رمز ایران شده است.
 
استاکس‌نت یک بدافزار رایانه‌ای است که تیرماه سال ۸۹ در تاسیسات هسته‌ای نطنز فعال شد. این بدافزار با استفاده از نقص امنیتی موجود در میانبرهای ویندوز، با آلوده کردن رایانه‌های کاربران صنعتی، فایل‌های با قالب اسکادا که مربوط به نرم‌افزارهای WinCC و PCS7 شرکت زیمنس می‌باشد را جمع‌آوری کرده و به یک سرور خاص ارسال می‌کند.
 
در این نشست، حبیب رستمی، نائب رئیس انجمن رمز ایران نیز درخصوص همکاری این انجمن با شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی گفت: «براساس تفاهم‌نامه همکاری که با این مرکز داریم، نشست‌های تخصصی در زمینه افتا با حضور اعضای مرکز ملی فضای مجازی برگزار می‌کنیم و جمع‌بندی‌ها را به شورای عالی فضای مجازی منعکس می‌کنیم که از جمله دستاورها می‌توان به تلاش برای ایجاد تعاملات بین‌المللی در زمینه افتا اشاره کرد که کمیته‌ای در این زمینه شکل گرفته است.»
 
همچنین در این نشست علیرضا کریمی، عضو شورای اجرایی انجمن رمز اعلام کرد این انجمن در زمینه تایید نمونه تجهیزات وارداتی ICT به صورت مستقیم نقشی ندارد؛ اما در شکل‌گیری آزمایشگاه‌های امنیت افتا همکاری داشته و اکنون به دنبال ایجاد یک رگولاتوری مستقل در زمینه امنیت فضای تبادل اطلاعات است.
 
در پایان این نشست، مسعود علائیان، رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران اعلام کرد هفدمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران در روزهای ۱۹ و ۲۰ شهریور ماه به میزبانی این دانشکده برگزار می‌شود. به گفته علائیان با توجه به شرایط موجود، این کنفرانس غیر از مراسم افتتاحیه و اختتامیه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.