اپلیکیشن

تلفن همراه

September 14, 2020
11:51 دوشنبه، 24ام شهریورماه 1399
کد خبر: 116189

تحریم ‌وی‌چت و تهدید برای کسب‌وکارهای آمریکایی در چین

 
 
چیزی به پایان مهلتی که ترامپ به بایت دنس برای فروش فعالیت‌های اپلیکیشن تیک تاک در آمریکا به یک شرکت آمریکایی داده، باقی نمانده و هنوز خبری از واگذاری بخش آمریکایی اپلیکیشن تیک تاک به یک شرکت آمریکایی نشده است.
 
از سویی دیگر، اپلیکیشن ‌وی‌چت نیز با فشارهایی مشابه از سوی دولت آمریکا مواجه است و ممکن است در آینده نزدیک در آمریکا مسدود شود. جدای از تیک تاک، وی‌چت نزد کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار است و بسیاری از قابلیت‌های مورد نیاز یک کاربر از قبیل پرداخت آنلاین را در خود جای داده است.
 
در چین، بخش زیادی از پرداخت‌های کاربران به صورت آنلاین انجام می‌شود به طوری که در سال 2018، بالغ بر 82 درصد از پرداخت‌ها از طریق اپلیکیشن‌های موبایلی صورت گرفت و از این میزان، 92 درصد به اپلیکیشن ‌وی‌چت اختصاص داشت.
 
با نزدیک شدن به 20 سپتامبر و اتمام مهلت ترامپ به تنسنت مالک وی‌چت، تعدادی از شرکت‌های بزرگ فناوری هماند اپل، والمار و والت دیزنی طی تماس با دونالد ترامپ، نگرانی خود را در خصوص تصمیم وی مبنی بر تحریم این دو اپلیکیشن چینی محبوب ابراز کردند.
 
نگرانی ترامپ از ای است که این دو اپلیکیشن چینی، اطلاعات زیادی را از کاربران چینی گردآوری کنند که این امر می‌تواند به حزب کمونیست چین کمک کند تا از این اطلاعات سوءاستفاده کنند. «کر گیبس» رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در شانگاهی معتقد است تحریم ‌وی‌چت توسط آمریکا امری فاجعه‌بار است. واقعا مشخص نیست که چگونه شرکت‌های آمریکایی بدون استفاده از وی‌چت دوام خواهند آورد؟
 
از جمله شرکت‌هایی که بخش زیادی از فروش خود را از دست خواهند داد، اپل است که با مسدود شدن وی‌چت، کاربران چینی زیادی محصولات این شرکت را کنار گذاشته و به استفاده از دیگر دستگاه‌های موجود روی خواهند آورد.
 
از طرفی دیگر، نبود امکان خرید موبایلی با وی‌چت می‌تواند بسیاری از شرکت‌های بزرگ آمریکایی را از میان گزینه‌های پیش روی کاربران خارج کند. برای مثال، با نبود نایکی (Nike)، خریدهای کاربران به شرکت رقیب آلمانی یعنی آدیداس سوق داده خواهد شد.
 
در حال حاضر، ‌وی‌چت علاوه بر پرداخت موبایلی، از قابلیت‌های دیگری همچون گفت‌وگو و چت با اعضای خانواده یا دوستان، ثبت درخواست خودرو و دریافت انواع خدمات مالی از بانک‌ها برخوردار است و به نوعی با زندگی مردم چین اجین شده است.
 
تا پایان سال 2019، تعداد کاربران فعال ماهانه این اپلیکیشن بالغ بر 1.17 میلیارد نفر عنوان شده که بخش زیادی از این کاربران، چینی هستند. موارد اشاره شده، بخش کوچکی از سرنوشت احتمالی شرکت‌های بزرگ آمریکایی در صورت مسدود شدن ‌وی‌چت است و قطعا کسب‌وکارهای بیشتری از این کشمکش میان ترامپ و چین، آسیب خواهند دید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.