سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 16, 2020
12:59 جمعه، 25ام مهرماه 1399
کد خبر: 117212

تصویر تراشه Alder Lake-S اینتل فاش شد

 
 
تصویر منتشرشده از Alder Lake-S نشان می‌دهد این تراشه‌ی ۱۰ نانومتری اینتل قرار است ابعاد بزرگ‌تری نسبت‌به کامت لیک اس داشته باشد. Alder Lake-S با سوکت LGA 1700 سازگار خواهد بود.
 
پردازنده‌ی مرکزی نسل دوازدهمی اینتل یعنی آلدر لیک اس (Intel Alder Lake-S) اخیرا در تصویری که توسط رسانه‌ی Videocardz منتشر شده، رؤیت شده است. بررسی تصویر نشان می‌دهد که تراشه‌ی آلدر لیک اس قرار است دارای فرم فاکتور بزرگ‌تری باشد تا با سوکت LGA 1700 که در آینده روی کار می‌آید سازگار شود. آن‌طور که گزارش‌ها می‌گویند، اینتل قصد دارد از سوکت LGA 1700 در دو نسل از تراشه‌های دسکتاپ که پس از سری آلدر لیک اس به بازار می‌آیند استفاده کند.
 
آلدر لیک اس قرار است در نقش نسل جدید تراشه‌ی نسل یازدهمی راکت لیک (Rocket Lake) که سال آینده از راه می‌رسد ظاهر شود. بر اساس آنچه از گوشه و کنار شنیده‌ایم، تراشه‌های سری آلدر لیک اس قرار است دارای طراحی هیبریدی باشند و مشابه تراشه‌های مبتنی‌بر معماری آرم، از هسته‌های پرقدرت به‌همراه هسته‌های کم‌مصرف بهره بگیرند.
 
طبق شایعات، تراشه‌های آلدر لیک اس دارای هسته‌های قدرتمند Golden Cove با هسته‌های کم‌مصرف Gracemount خواهند بود؛ این سبک در طراحی باعث می‌شود مصرف کلی انرژی تراشه کاهش پیدا کند. این، رویکرد کاملا جدیدی برای پردازش‌ x86 در دسکتاپ محسوب می‌شود که پیش‌تر در تراشه‌های سری لیک فیلد (Lakefield) گوشه‌ای از آن را مشاهده کردیم (نسل جدید لپ‌تاپ گلکسی بوک اس سامسونگ از تراشه‌ی لیک فیلد استفاده می‌کند).
 
 ظاهرا تراشه‌های سری آلدر لیک است قرار است برپایه‌ی لیتوگرافی ۱۰ نانومتری سوپرفین (SuperFin) اینتل که مدتی قبل از رونمایی تراشه‌های سری تایگر لیک معرفی شد، تولید شوند. لیتوگرافی سوپرفین بهبودهای محسوسی نسبت‌به لیتوگرافی قبلی اینتل به‌خود دیده است تا نه‌تنها قدرت پردازشی بیشتری ارائه دهد بلکه مصرف انرژی کمتری داشته باشد. تراشه‌ی آلدر لیک اس قرار است بزرگ‌ترین تغییر در معماری تراشه‌های اینتل از زمان عرضه‌ی تراشه‌ی اسکای لیک (Skylake) در سال ۲۰۱۶ باشد.
 
اطلاعات منتشرشده اعلام می‌کنند سوکت LGA 1700 اینتل دارای ابعاد ۳۷٫۵ در ۴۵ میلی‌متر است یعنی حدودا ۷٫۵ میلی‌متر طویل‌تر از سوکت فعلی تیم آبی (LGA 1200). احتمالا بزرگ‌تر شدن ابعاد سوکت بدین دلیل است که تراشه‌های سری آلدر لیک اس قرار است تعداد هسته‌ی بیشتری نسبت‌به سری راکت لیک در خود جای دهند.
 
برخی شایعه‌ها ادعا می‌کنند یکی از تراشه‌های سری آلدر لیک اس ۱۶ هسته‌ی پردازشی و ۳۲ ترد دارد؛ طبق این شایعات، تراشه‌ی موردبحث سرعت کلاک پایه‌ی ۱٫۴ گیگاهرتز دارد و از ۱۲٫۵ مگابایت حافظه‌ی کش سطح دوم (L2 Cache) با ۳۰ مگابایت حافظه‌ی کش سطح سوم (L3 Cache) استفاده می‌کند.
 
رسانه‌ی Videocardz می‌گوید تراشه‌های سری آلدر لیک به‌احتمال زیاد توانایی پشتیبانی از حافظه‌های DDR5 را خواهند داشت. پشتیبانی آلدر لیک از حافظه‌ی DDR5 هنوز تأیید نشده؛ بااین‌حال نخستین ماژول‌های DDR5 دنیا مدتی پیش معرفی شدند. سازنده‌ی این ماژول‌ها یعنی اس کی هاینیکس (SK Hynix) فعلا تاریخ عرضه‌ی آن‌ها را اعلام نکرده است اما می‌گوید این ماژول‌ها برای زمانی‌که بازار DDR5 فعال شود، آماده هستند.
 
اینتل در جریان برگزاری مراسم مهم Architecture Day 2020 اخبار زیادی اعلام کرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها به تراشه‌های سری آلدر لیک اس مربوط بود. تیم آبی گفت این خانواده از پردازنده‌های مرکزی را در سال ۲۰۲۱ برای پلتفرم دسکتاپ عرضه می‌کند. این یعنی تراشه‌های سری آلدر لیک اس قرار است در فاصله‌ی نسبتا کوتاهی پس از تراشه‌های ۱۴ نانومتری راکت لیک که عرضه‌شان برای سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۲۱ تعیین شده است از راه برسند. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.