اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

فیبرنوری

October 20, 2020
16:30 سه شنبه، 29ام مهرماه 1399
کد خبر: 117341

شاتل اولین شرکت خصوصی ارایه‌کننده سرویس اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری در تهران

 
 
اینترنت پرسرعت ثابت یکی از پرطرف‌دارترین راهکارهای دسترسی به اینترنت به ویژه برای کاربران خانگی است. پایدار بودن، مقرون به صرفه بودن، قابلیت اشتراک بین تمام کاربران حاضر در یک محل و دسترس پذیری آسان از جمله ویژگی‌هایی‌ست که موجب محبوبیت اینترنت پرسرعت ثابت در بین کاربران می‌شود.
 
اینترنت پرسرعت ثابت یکی از پرطرف‌دارترین راهکارهای دست‌رسی به اینترنت به ویژه برای کاربران خانگی است. پایدار بودن، مقرون به صرفه بودن، قابلیت اشتراک بین تمام کاربران حاضر در یک محل و دست‌رس پذیری آسان از جمله ویژگی‌هایی‌ست که موجب محبوبیت اینترنت پرسرعت ثابت در بین کاربران می‌شود. اما مدت‌هاست که ارایه‌ی این سرویس روی خطوط فیبر نوری با محدودیت‌هایی روبه‌روست و کاربران این خطوط فرصت انتخاب سرویسی مناسب و منطبق بر نیاز و درخواست خود را از دست داده‌اند.
 
اما چرا ارایه سرویس  DSLروی خطوط فیبر نوری  تا امروز برای شاتل امکان پذیر نبود؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید انواع خطوط تلفن موجود در بستر مخابراتی ایران را بشناسیم.
 
آشنایی با انواع خطوط تلفن در ساختار مخابراتی کشور
 
ارایه خط تلفن ثابت معمولا با برقراری ارتباط میان مرکز تلفن و محل دریافت‌کننده انجام می‌شود. اما در بعضی از مواقع این ارتباط نه به صورت مستقیم که با توزیع از طریق یک کافو مخابراتی انجام می‌شود. کافوها جعبه‌ّهای فلزی خاکستری یا سفید رنگی هستند که در کوچه‌ها و خیابان‌ها نصب می‌شوند و از تعداد زیادی ترمینال و تجهیزات مخابراتی تشکیل شده‌اند. خطوط تلفن از مرکز مخابراتی به این کافوها می‌آیند و از آن‌جا به محل مشتری می‌روند. خطوط تلفن غالبا در سه دسته‌بندی مختلف ارایه می‌شوند. البته ممکن است انواع دیگری از خطوط تلفن نیز در زیرساخت‌های مخابراتی کشور وجود داشته باشد، اما این سه دسته‌بندی رایج‌ترین خطوط تلفن در شبکه‌ی زیرساخت تلفن شهری را تشکیل می‌دهند:
 
سیم مسی: که قدیمی‌ترین شیوه‌ی توزیع خطوط تلفن است که از مرکز مخابرات تا محل مشترک به وسیله سیم مسی متصل می شود.
 
فیبر نوری: فناوری جدیدی که بستر انتقال صدا و داده را از مرکز مخابرات با استفاده از فیبر نوری به کافو منتقل می‌کند و پس از آن بعد از اتصال به تجهیزات مربوطه، خط تلفن به کمک سیم مسی بین درخواست‌کنندگان ساکن در یک منطقه توزیع می‌شود.
 
PCM: یک سیم مسی که از مرکز تلفن تا کافو و از کافو تا ورودی ساختمان به عنوان یک خط منتقل و در ورودی ساختمان تعداد بیشتری خط تلفن از آن منشعب می‌شود.
 
چرا ارایه سرویس اینترنت پرسرعت روی خطوط فیبر نوری توسط شرکت‌های خصوصی امکان‌پذیر نبود؟
 
خطوط تلفن ساخته شده از زوج سیم مسی، قابلیت انتقال ۲۵۶ باند فرکانسی را دارند که فقط از دو باند آن برای انتقال صدا در تلفن شهری استفاده می‌شود. انتقال داده‌ها در سرویس اینترنت پر سرعت به گونه‌ای‌ست که فقط بر بستر زوج سیم مسی و با استفاده از باندهای فرکانسی باقی‌مانده امکان‌پذیر است. یعنی از تجهیزات ارایه کننده اینترنت پرسرعت تا مودم مشترک، بستر ارایه باید کاملا مسی باشد. اتفاقی که در مورد خط‌های فیبرنوری می‌افتاد این بود که در بخشی از مسیر، وجود فیبر موجب قطع شدن کانال ارتباطی و مانع از ارایه سرویس اینترنت روی این خطوط می‌شد. بنابراین تجهیزات ارایه اینترنت باید بعد از خطوط فیبر نوری یعنی در کافو مخابراتی قرار می‌گرفتند. اما شرکت‌های خصوصی ارایه‌کننده اینترنت نمی‌توانستند تجهیزات ارایه‌ی سرویس را بعد از فیبر نوری مستقر و ارایه سرویس را از این طریق برای کاربران میسر کنند.
 
بهترین و مناسب‌ترین سرویس اینترنت ثابت روی خطوط فیبر نوری چیست؟
 
در حال حاضر برخی از شرکت‌های ارایه کننده‌ی اینترنت ثابت همچون شاتل، برای اولین بار مجوز جدیدی در اختیار دارند که به کمک آن می‌توانند، از تجهیزاتی که بعد از فیبر نوری مستقر شده است، استفاده کنند و از این رو فیبر دیگری مانعی برای ارایه سرویس اینترنت ثابت به مشتریان به شمار نمی‌آید.
 
ارایه سرویس‌های ADSL و VDSL بر این بستر بهترین پیشنهاد برای اینترنت ثابت خطوط فیبر نوری است که می‌تواند بسیار مورد توجه متقاضیان قرار گیرد.
 
شاتل نخستین ارایه کننده‌ی خدمات اینترنت ثابت بر بستر فیبر نوری در تهران
 
   شاتل به عنوان نخستین شرکت ارایه کننده‌ی خدمات اینترنت در بخش خصوصی کشور ارایه سرویس‌های اینترنت ثابت بر بستر فیبر نوری را در شهر تهران آغاز کرده است.
 
متقاضیانی که پیش از این به دلیل فیبر بودن خط تلفن موفق به دریافت سرویس‌های اینترنت پرسرعت ثابت نشده‌اند، از این پس می‌توانند بدون محدودیت برای دریافت سرویس‌های اینترنت ثابت شاتل اقدام کنند.
 
مهم‌ترین ویژگی های اینترنت پرسرعت ثابت شاتل برای خطوط فیبر نوری
 
بهره‌مندی از خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته شاتل به عنوان شرکتی که طی چندین سال گذشته، دارای بالاترین سطح رضایت کاربران کشور بوده است.
بدون نیاز به پرداخت هزینه‌ی بیشتر
با سرعت و کیفیتی تضمین شده
راه‌اندازی در کوتاه‌ترین زمان
پیشنهادهای استثنایی برای خرید سرویس  ویژه مشتریان فیبر نوری
امکان دریافت سرویس‌های VDSL در مراکزی که تجهیزات مورد نیاز برای این سرویس‌ها فراهم باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.