سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

November 4, 2020
14:34 چهارشنبه، 14ام آبانماه 1399
کد خبر: 117765

آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز افشا شد

 
 
محققان امنیتی گوگل، یک ‫آسیب‌پذیری روز صفر را در سیستم‌عامل ویندوز که در حال حاضر به صورت گسترده اکسپلویت می‌شود، افشا کرده‌اند.
 
 به نقل از مرکز ماهر، محققان امنیتی گوگل، یک ‫آسیب‌پذیری روز صفر را در سیستم‌عامل ویندوز که در حال حاضر به صورت گسترده اکسپلویت می‌شود، افشاء کرده‌اند. مایکروسافت هنوز وصله‌ای برای این آسیب‌پذیری منتشر نکرده است.
 
براساس گفته Ben Hawkes، مدیر تیم تحقیقات آسیب‌پذیری گوگل (Project Zero)، انتظار می‌رود تا ۱۰ ماه نوامبر سال جاری میلادی برای این آسیب‌پذیری وصله‌ای ارائه شود.
 
این حمله، یک حمله دو جانبه است که با آسیب‌پذیری روز صفر گوگل کروم شروع می‌شود. آسیب‌پذیری گوگل کروم به هکرها اجازه اجرای کد داخل کروم را می دهد. سپس آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز در بخش دوم حمله به مهاجمان امکان دور زدن container امن کروم را می‌دهد تا بتوانند کد خود را در سیستم‌عامل اجرا کنند.
 
متخصصان امنیت این اتفاق را فرار از سندباکس (sandbox escape) می‌نامند.
 
تیم Project Zero گوگل در هفته گذشته این آسیب‌پذیری را به مایکروسافت اطلاع داده و ۷ روز به این شرکت مهلت داد تا این باگ را وصله کند. در نهایت این تیم پس از اتمام زمان اختصاص داده شده، درحالی که هنوز مایکروسافت وصله‌ای را ارائه نکرده بود، جزئیات این آسیب‌پذیری را منتشر کرد.
 
طبق گزارش گوگل، آسیب‌پذیری روز صفر یک باگ در هسته ویندوز است که می‌تواند برای ارتقاء مجوز دسترسی مورد استفاده قرار گیرد. براساس گزارش، آسیب‌پذیری مذکور تمامی نسخه‌های ویندوز بین ویندوز ۷ و ویندوز ۱۰ را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.
 
Hawkes جزئیاتی درباره این که چه کسانی از این دو آسیب‌پذیری روز صفر استفاده می‌کنند، ارائه نکرده است. با این وجود، اغلب آسب‌پذیری‌های روز صفر توسط گروه‌های هکر تحت حمایت دولت‌ها یا گروه‌های تروریستی بزرگ کشف و مورد سواستفاده قرار می‌گیرند.
 
این حملات توسط دیگر تیم امنیتی گوگل، تیم تحلیل تهدید گوگل (TAG) نیز تایید شده است. آسیب‌پذیری روز صفر کروم در نسخه ۸۶.۰.۴۲۴۰.۱۱۱ وصله شده است که پیش از این مرکز ماهر آن را اطلاع رسانی کرده بود.
 
این دومین بار است که گوگل یک حمله بر اساس دو آسیب‌پذیری را فاش می‌کند که شامل آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز و کروم است. پیش از این گوگل در مارس ۲۰۱۹ اظهار داشته بود که مهاجمان یک آسیب‌پذیری روز صفر کروم (CVE-۲۰۱۹-۵۷۸۶) را با آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز (CVE-۲۰۱۹-۰۸۰۸) ترکیب کرده‌اند.
 
با توجه به اینکه مایکروسافت هنوز وصله‌ای برای این آسیب‌پذیری منتشر نکرده است، توصیه می‌شود که کاربران برای پیشگیری از این حمله گسترده از به‌روز بودن مرورگر گوگل کروم خود اطمینان حاصل کنند.
 
انتشار وصله برای آسیب‌پذیری ویندوز، از طریق پورتال مرکز ماهر به اطلاع خواهد رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.