اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 20, 2020
12:42 جمعه، 30ام آبانماه 1399
کد خبر: 118266

اسپیس‌اکس به دنبال مجوز ارائه اینترنت ماهواره‌ای در هند

 
 
شرکت آمریکایی اسپیس‌اکس و مجری پروژه استارلینک، از دولت هند درخواست کرده تا اجازه استفاده از تکنولوژی ماهواره‌ای برای ارائه اینترنت به مناطق روستایی این کشور را تایید کند.
 
طی این درخواست که به اداره رگلاتوری ارتباطات هند (TRAI) ارائه شده است، پاتریکا کوپر نماینده امور ماهواره‌ای اسپیس‌اکس در رابطه با دولت‌ها، با اشاره به پرتاب ۴ هزار و ۴۰۰ ماهواره در پروژه استارلینک گفت: «سیستم‌های ماهواره‌ای جدید که امروزه می‌توانند هرگوشه از کشور را با خدمات اینترنت مقرون به صرفه پوشش دهند برای از بین‌ بردن تبعیض دیجیتال ضروری خواهند بود.»
 
با تکمیل پروژه استارلینک این ماهواره‌ها دسترسی به اینترنت را با تاخیر (لیتنسی) پایین امکان پذیر خواهند ساخت. اسپیس‌اکس قصد دارد امسال نسخه آزمایشی استارلینک را در کانادای شمالی و آمریکا راه‌اندازی کند. این شرکت به سرعت در حال گسترش پوشش این پروژه است که تقریبا تمام کره زمین را تا سال ۲۰۲۱ تحت پوشش قرار خواهد داد.
 
چشم‌انداز اسپیس‌اکس برای ارائه اینترنت در هند از طریق تکنولوژی ماهواره‌ای پس از رایزنی TRAI برای تسهیل دسترسی به اینترنت سیمی و درصد نفوذ اینترنت در هند ترسیم شد. پیشنهاد این شرکت به TRAI را می‌توان نشانه‌ای از برنامه این شرکت برای اجرای پروژه استارلینک در آینده‌ای نزدیک در هند دانست.
 
طبق گفته کوپر«ترکیبی از پلتفرم‌ و ارائه دهندگان خدمات پهن‌باند از جمله شرکت‌های فعال در بازار هند بهترین راه برای گسترش دسترسی به اینترنت در این کشور خواهد بود. اسپیس‌اکس آماده است تا درمورد نقش طراحی ماهواره، اجرا و شبکه‌های زمینی در پشتیبانی از اهداف پهن‌باند این کشور را صحبت کند.»
 
در همین حال ماه گذشته سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) نیز طرح اولیه یک سیاست ارتباطات فضایی را منتشر کرد که سیاست‌هایی برای تقویت مشارکت خصوصی در بخش ارتباطات فضایی را تشویق می‌کند. این سیاست درمورد نیاز به تقویت ارتباطات ماهواره‌ای از طریق تسهیل روند مشارکت بخش خصوصی صحبت می‌کند.
 
برخی از اقداماتی که در طرح ISRO بیان شده است به منابع بدون استفاده در مدار زمین و اختصاص آنها به نهادهایی اشاره می‌کنند که امکان استفاده بهتری از این منابع را دارند؛ این نهادها صنعت هند را نیز شامل می‌شوند و در این طرح به پایه‌گذاری مرکز ملی اداره و توسعه امور فضایی (IN-SPACe) به عنون زیرشاخه‌ای از سازمان فضایی (DoS) هند اشاره شده است که وظیفه نظارت بر پروژه‌های ارتباطات فضایی را برعهده خواهد داشت.
 
اسپیس‌اکس که در سال ۲۰۰۲ توسط ایلان ماسک بنیان‌گذاری شده است به TRAI گفته است که هند باید تعاریفی از پهن‌باند را تشویق کند که استفاده از خدمات ماهواره‌ای نسل جدید را در خود جای داده باشد، از نوآوری در حوزه ماهواره‌ای و فرکانس‌های بلند پشتیبانی کند و همچنین با کسر هزینه‌ها و مالیات غیرضروری امکان ارائه اینترنت مقرون به کاربران را فراهم کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.