سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 14, 2020
15:56 دوشنبه، 24ام آذرماه 1399
کد خبر: 119079

اختراع محققان پژوهشگاه فضایی گواهی اعتبار گرفت

 
اختراع محققان پژوهشگاه فضایی ایران در طرح «تهیه نانو کامپوزیت پلیمرالیاف کربن تقویت شده با نانو ساختارهای سرامیکی» گواهی اعتبارسنجی دریافت کرد.
 
 به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، تقاضای اعتبارسنجی و امتیازدهی اختراع طرح « تهیه نانو کامپوزیت پلیمر الیاف کربن تقویت شده با نانو ساختارهای زیرکونیوم دی بورید و سیلیکون کاربید» که توسط پژوهشگران پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی انجام شده بود از سوی سازمان‌ پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تایید شد.
 
پیشرفت روزافزون فناوری فضایی، رشد تقاضا برای مواد پیشرفته با قابلیت تحمل دمای بیش از C˚۲۰۰۰ مثل موتور راکت‌ها و سیستم‌های حفاظت حرارتی برای وسایل فضایی را بالا برده است.
 
بنابراین، از یک سو مواد پایه کربنی به دلیل پایداری ابعاد، استحکام و مدول زیاد در دماهای بالا، هدایت حرارتی و مقاومت بالا در برابر شوک، ماشین‌کاری آسان و دانسیته پایین، گزینه‌های مناسبی برای استفاده در ساختارهایی با دمای بسیار بالا هستند و از سویی دیگر، ظهور برخی محدودیت‌ها و مشکلات در عملکرد این کامپوزیت‌های زغال گذار، از جمله ضعیف بودن ساختار زغال ایجاد شده و اکسایش در دمای بالاتر از C˚۵۰۰، موجب گرایش پژوهشگران به ساخت سامانه‌های جدید حفاظت گرمایی شده است.
 
مواد فداشونده نقش بسیار مهمی در صنایع هوافضا دارند. این ترکیبات سامانه محافظ گرمایی ایجاد می‌کنند که از سازه‌ها، سطوح آیرودینامیکی، محموله‌ها و فضا پیماها طی پرواز با سرعت فراصوت محافظت می‌کند. با وجود مزایای کامپوزیت‌های بر پایه پلیمر/الیاف کربن (Cf‌polymer) نظیر وزن کم، مقاومت حرارتی بالا، مقاومت به شوک حرارتی خوب و زغال گذاری بالا، این کامپوزیت‌ها در دماهای بیش از C°۵۰۰ در برابر اکسیداسیون آسیب پذیر هستند.
 
از این رو، به منظور رفع این مشکلات، پژوهشگران پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی، شروع به مطالعه و بررسی روی تولید سیستم‌های عایق حرارتی بر پایه Cf‌polymer تقویت شده با سرامیک‌های فوق دما بالا کردند.
 
در نهایت از نانو ساختارهای سرامیکی (زیرکونیوم دی بورید و سیلیکون کاربید) در مورفولوژی‌های ذرات، ویسکر و نانوالیاف به عنوان فاز ثانویه، به منظور تقویت و بهبود خواص ترمومکانیکی کامپوزیت پلیمر/الیاف کربن در این اختراع استفاده شد.
 
در نتیجه، بررسی‌ها نشان داد که خواص مکانیکی و فداشوندگی کامپوزیت‌های تقویت شده با نانوساختارهای فوق (Cf‌polymer/ZrB۲/SiC) نسبت به کامپوزیت متداول C/Ph بهبود چشم گیری داشته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.