تلفن همراه

گوشی

December 28, 2020
14:34 دوشنبه، 8ام دیماه 1399
کد خبر: 119570

نمایشگرهای هوشمندی که خود را ترمیم می کند

 
 
دانشمندان کره ای از روغن بذر کتان برای ترمیم نمایشگرهای شکسته گوشی های هوشمند استفاده کرده اند به طوری که نمایشگر می تواند خود را ترمیم کند.
 
افتادن و لیز خوردن گوشی های هوشمند و شکستن نمایشگرها و ترمیم یا تعویض آن برای کاربران بسیار پرهزینه تمام می شوند. شرکت های فناورانه تاکنون میلیون ها دلار برای تولید نمایشگرها و قاب های محافظ برای گوشی های هوشمند کرده اند اما موفق نشده اند راهی برای این مشکل بزرگ کاربران پیدا کنند.
 به نقل از دیلی میل، محققان کره جنوبی معتقدند که طی یک پروژه تحقیقاتی، روغن بذر کتان را به صورت میکروکپسول در نمایشگر گوشی هوشمند جاسازی کرده اند که قادر است ترک های شکستگی ایجاد شده روی صفحه را ترمیم می کند. این فناوری تحول و پیشرفت بزرگی در دنیای گوشی و مانیتورهای هوشمند ایفا می کند.
محققان در تست های آزمایشگاهی اثبات کرده اند که وقتی یکپارچگی نمایشگر گوشی بر اثر ضربه و افتادن از بین رفته و می شکند، روغن بذر کتان از لابه لای صفحه آزاد شده و در شکاف های ایجاد شده قرار گرفته و سفت می شوند و به این ترتیب، ترک های ایجاد شده روی نمایشگر ار ترمیم می کنند.
این فرآیند، آسیب وارده به نمایشگر را جبران کرده و قادر است 95 درصد تمام شکستگی ها را طی 20 دقیقه از بین برده و ترمیم می کند. از روغن بذر کتان معمولا برای ترمیم چوب های کریکت و نگهداری آثار هنری استفاده می شود.به گزارش سیناپرس، این روغن فاقد هرگونه رنگی است و به راحتی قابل دسترس بوده و در درمای اتاق سفت می شود.
 محققان بر این باورند که فرآیند سفت شدن روغت بذر کتان معمولا چند ساعت به طول می انجامد اما در درمای گرم تر و نور ماوراءبنفش تسریع می شود. در فرآیند ترمیم نمایشگر گوشی های هوشمند، لایه ای موسوم به غشای دو لایه پلیمری تشکیل می شود که درواقع، دو لایه به هم می چسبند تا یک ماده واحد تولید شود.
لایه بالایی همان کپسول های روغن بذر کتان و لایه زیرین ماده شیشه مانندی به نام CPI  است که در گوشی ها، تبلت ها و دیگر گجت های دیجیتال استفاده می شود. CPI پلاستیک شفافی است که محکم و قابل انعطاف بوده و جریان برق را هدایت می کند و نه تنها در وسایل سرگمی بلکه در پنل های خورشیدی هم به کار می روند.
محققان ترکیب این دو لایه را تنها در شرایط آزمایشگاهی استفاده کرده اند اما امیدوارند که بتوانند روزی این فرآیند را در نمایشگرهای واقعی استفاده کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.