اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 16, 2021
11:06 شنبه، 27ام دیماه 1399
کد خبر: 120205

ممنوعیت استفاده روسی ها از اینترنت استارلینک

 
 
قانون‌گذاران روسیه استفاده از اینترنت ماهواره‌ای مرتبط با کشورهای غربی را ممنوع کرده‌اند و هر شخص یا شرکتی که از این اینترنت استفاده کند با جریمه روبرو خواهد شد. البته روسیه به دنبال جایگزینی برای اینترنت‌های ماهواره‌ای غربی است.
 
بر اساس تصمیم دومای دولتی روسیه استفاده از اینترنت‌های ماهواره‌ای هر شرکت غیر روسی از جمله استارلینک متعلق به اسپیس ‌اکس، وان‌وب و هر اینترنت غربی در حال توسعه ممنوع است. جریمه‌ای که برای استفاده از این اینترنت‌ها در نظر گرفته شده معادل با حدود ۱۳۵ تا ۴۰۵ دلار برای کاربران عادی است. البته شرکت‌ها با پرداخت معادل با حدود ۶۷۵۰ تا ۱۳۵۰۰ دلار باید بهای بسیار بیشتری را بپردازند.
 
به ادعای اعضای دوما، دسترسی مستقل به اینترنت امکان دور زدن سیستم‌ پایش اینترنت و ارتباطات موبایل در روسیه را فراهم می‌کند. بر اساس قوانین سخت‌گیرانه روسیه در حوزه کنترل رسانه و ارتباطات، تمامی ترافیک اینترنت این کشور باید از ارائه دهندگان اینترنت روسی بگذرد.
 
«دیمیتری راگوزین»، مدیرکل سازمان فضایی فدرال روسیه اعلام کرده که مسدود کردن سرویس اینترنت استارلینک از سوی روسیه چندان هم تعجب برانگیز نیست. او پیش از این از منتقدان اعطای یارانه به واسطه قراردادهای دولتی به اسپیس اکس از سوی ناسا و وزارت دفاع ایالات متحده بوده است. راگوزین اعتقاد دارد هدف استارلینک چیزی فراتر از ارائه ارتباط بدون وقفه به نیروهای ویژه ایالات متحده است. مدیرکل سازمان فضایی روسیه همچنین گفته بود که ادعای اسپیس اکس درباره ارائه اینترنت به ۴ درصد از سطح زمین که تحت پوشش اینترنت زمینی نمی‌شود، «یاوه‌ای» بیش نیست.
 
اما ممنوعیت دسترسی به وان‌وب جای تعجب بیشتری دارد؛ چرا که این شرکت از راکت‌های سایوز روسی برای ارسال ماهواره‌های خود به مدار بهره برده است. در سال جاری میلادی ارسال یک ماهواره این کمپانی در هر ماه از طریق پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان و نیز پایگاه فضایی وستوچنی در روسیه برنامه‌ریزی شده است. در گذشته ایالات متحده برای ارسال فضانوردان، به روسیه متکی بود اما حالا اسپیس اکس به میدان آمده تا جای روس‌ها را بگیرد. به همین دلیل نباید فراموش کرد در همین شرایط همکاری وان‌وب با روسیه برای این کشور ارزشمند محسوب می‌شود.
 
البته روسیه قصد دارد اینترنت ماهواره‌ای خود به نام Sphere را از سال ۲۰۲۴ راه‌اندازی کند. بودجه‌ای که برای این پروژه در نظر گرفته شده هنوز مشخص نیست ولی برخی از گزارش‌ها به هزینه تا ۲۰ میلیارد دلار اشاره کرده‌اند. این مبلغ بسیار فراتر از آن مقداری است که روسیه برای سازمان فضایی خود هزینه می‌کند. در حال حاضر سازمان فضایی فدرال روسیه، سالانه بودجه‌ای ۲.۴ میلیارد دلاری دریافت می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.