تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

January 26, 2021
15:25 سه شنبه، 7ام بهمنماه 1399
کد خبر: 120506

مراکز درمانی دولتی از ۱۰ بهمن با دریافت کد ملی خدمات ارائه می‌دهند

 
 
کلیه مراکز خدمات سلامت در بخش‌های دولتی، دانشگاهی و عمومی غیر دولتی موظف شده‌اند که از تاریخ ۱۰ بهمن ماه کلیه خدمات سرپائی سلامت را بدون دریافت دفترچه بیمه و فقط با دریافت کد ملی از مراجعه کنندگان ارائه دهند.
 
 به منظور بی‌نیازی به ارائه دفترچه بیمه هنگام مراجعه به مراکز درمان مقرر شده تا اعتبارسنجی بیمار و بیمه شده از طریق کدملی وی و کارت ملی هوشمندش صورت گیرد. در این صورت مراجعه کننده به مراکز سلامت شامل  مطب‌ها، مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی در بخش‌های دولتی و غیر دولتی از طریق کدملی ارائه شده‌اش استحقاق سنجی می‌شود و برای بیمار یک کد HID الکترونیکی صادر می‌شود. بیمار نیز هنگام مراجعه به داروخانه و مراکز پاراکلینیک با ارئه کدملی‌اش و کد HID می‌تواند سرویس مورد نیاز خود را دریافت کند.
 
طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در گام اول تا تاریخ ۱۰ بهمن ماه باید تعداد ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌های زیرمجموعه را مکلف به اجرای نسخه نویسی الکترونیکی کند و در فاز بعدی و تا تاریخ ۱۹ اسفند ماه کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز عمومی غیردولتی ملزم به اجرای نسخه نویسی الکترونیکی می‌شوند.
 
الکترونیکی شدن دفترچه‌های بیمه از سال ۹۶ در دستور کار دولت قرار گرفت و در تبصره ۱۷ لایحه بودجه سال ۹۷ کل شرکت‌های بیمه را مکلف شده بودند تا در ۶ ماهه ابتدایی سال، اطلاعات مورد نیاز پایگاه اطلاعات بر خط بیمه شدگان درمان کشور را تکمیل کنند. قرار شده بود تا  این پایگاه از طریق جایگزینی ابزارهای الکترونیکی به جای دفترچه، برای ارائه کلیه خدمات بیمه‌ای و درمانی به بیمه‌شدگان تحت پوشش خود استفاده کند.در این تبصره، کلیه مراکز بهداشتی، تشخیصی، درمانی و دارویی اعم از دولتی، غیردولتی و خصوصی مکلف شده‌بودند تا خدمات خود را از طریق استحقاق‌سنجی از پایگاه اطلاعات بر خط بیمه‌شدگان و براساس ضوابط اعلام شده توسط سازمان بیمه سلامت ایران، ارائه کنند.
 
پیگیری و اجرایی شدن پروژه سلامت الکترونیکی از ابتدای امسال در دستور کار جدی دولت قرار گرفت، به‌گونه‌ای که دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات آبان ماه گذشته اعلام کرده بود که پروژه سلامت الکترونیکی از جمله پروژه‌هایی است که به صورت خاص پیشرفت آن مورد تاکید و توجه رئیس‌جمهور قرار گرفته است. او در آن زمان پیش‌بینی کرده بود که تا پایان سال صدور نسخه‌ الکترونیکی شود و دیگر بیماران برای مراجعه به مراکز درمانی احتیاج به فیزیک دفترچه بیمه نداشته باشند.
 
طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات تمامی مراکز خدمات سلامت در بخش‌های دولتی و عمومی مکلف شده بودند که برای تامین زیرساخت‌های مورد نیاز خود تا اول بهمن ماه اقدام‌های لازم را انجام دهند.
 
کلیه سازمان‌های بیمه‌گر و شرکت‌های نرم‌افزاری فعال حوزه سلامت موظف شده بودند تا از یک ساختار داده‌ای مشترک و هماهنگ برای تبادل اطلاعات و با رعایت استانداردهای سرویس‌های پایه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای کدینگ داده و اطلاعات پایه استفاده کنند و اطلاعات تولید شده را از تاریخ اول بهمن ماه برای درج در پرونده الکترونیکی سلامت به وزارت بهداشت و درمان پزشکی ارسال کنند.
 
از سوی دیگر کلیه سازمان‌های بیمه گر پایه و تکمیلی مکلف هستند تا شنبه ۱۱ بهمن ماه اطلاعات نسخ و خدمات ارائه شده به بیمه‌شدگان خود را قبل و بعد از رسیدگی به وزارت بهداشت ارسال کنند. همچنین اسناد مرتبط با بیمار و درمان متناسب با آن، کاربرد و سطح محرمانگی اطلاعات آن بین سازمان‌های بیمه‌گر، وزارت بهداشت و سایر ذی‌نفعان به شکل الکترونیکی مبادله می‌شود و نظارت بر اجرای این امر برعهده وزارت بهداشت است.
 
سازمان‌های بیمه پایه و بیمه تکمیلی درمان با نظرات بیمه مرکزی و براساس اسناد الکترونیکی دریافتی از وزارت بهداشت موظفند از تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۹۹ صرفا از طریق خدمات غیرحضوری نسبت به تایید نسخه یا اسناد پزشکی بیمارستانی اقدام کنند. سازوکار اتصال سامانه‌های بیمه تکمیلی به سامانه وزارت بهداشت از طریق ارائه API بر عهده بیمه‌های پایه و تکمیلی بوده و وزارت بهداشت مکلف است تا این اطلاعات را به شکل برخط به آنها ارائه کند.
 
از سویی در مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات پیش‌بینی شده است که هر چند باید توافقنامه حداقل سطح قابل قبول خدمات میان ذی‌نفعان امضا شود اما به منظور کاهش ریسک‌های عملیاتی در صورت ناپایداری و قطعی‌ها یپیش‌بینی نشده، سازمان‌های بیمه‌گر راهکارهای جایگزین از جمله USSD و غیر الکترونیکی را نیز ارائه دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.