اپلیکیشن

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

January 27, 2021
11:48 چهارشنبه، 8ام بهمنماه 1399
کد خبر: 120544

دسترسی به اپلیکیشن‌های بانکی از بیرون از ایران ممنوع شد

 
دادگستری کل استان تهران طی نامه‌ای از پلیس فتا خواسته تا به صورت مستقیم از بانک‌های کشور و بانک مرکزی بخواهد تا تغییراتی را در نحوه استفاده از اینترنت بانک، تسویه ساتنا و پایا انجام دهند این در حالی است که ارسال این ابلاغیه به پلیس فتا و ارسال مستقیم آن به تمامی بانک‌ها و بانک مرکزی به عنوان رگولاتور شبکه بانکی کشور با انتقاد مواجه شده است.
 
 دادستانی با ارسال این نامه به پلیس فتا راسا از این نهاد خواسته تا شبکه بانکی را ملزم به اعمال محدودیت در فروش شارژ از طریق کارت بانکی کند، ضمن آنکه طبق این ابلاغیه تسویه حساب ساتنا و پایا باید هر ۲۴ ساعت صورت گیرد از دیگر موضوع حایز اهمیت در این نامه ارسالی از بانک‌ها خواسته شده است تا اپلیکیشن‌های بانکی‌شان را  به روی IP های خارجی مسدود کنند و خدمات پرداخت را به خارج از کشور ارائه ندهند.
 
بر اساس این ابلاغیه ورود به سامانه‌های بانکدرای اینترنتی و همراه بانک الزاما از طریق رمزیکبار مصرف باشد و صدور هرگونه حواله برداشت پایا، ساتنا با استفاده از خدمات غیرحضوری نظیر اینترنت بانک و همراه بانک تنها از طریق رمزیکبار مصرف صورت گیرد. تسویه و کسر نهایی مبالغ حاصل از حواله‌های اینترنتی (پایا و ساتنا) از بستر اینترنت بانک و همراه بانک با تاخیر ۲۴ ساعت صورت گیرد. مگر اینکه مشتری بانک دارای توکن سخت‌افزاری باشد و برای حواله اینترنتی از OTP یا رمز یکبار مصرف استفاده کند. تصمیم ‌گیری در این خصوص در حیطه اختیارات بانک مرکزی است و رگولاتوری بانکی فقط در این زمینه می‌تواند تصمیم‌گیری کند.
 
طبق همین ابلاغیه از اول بهمن ماه همه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و حتی شرکت‌های پرداخت ملزم شده‌اند که فقط کسانی بتوانند از طریق اپلیکیشن‌های بانکی انتقال وجه انجام دهند که نام دارنده کارت و نام صاحب سیم‌کارت یکی باشد. این الزام پیش‌تر نیز از سوی بانک مرکزی به  شرکت‌های پرداخت ابلاغ شده بود.
 
 
نامه دادگستری به پلیس فتا برای اعمال تغییرات در شبکه بانکی
برخی از موارد ذکر شده در این ابلاغیه پیشتر در مصوبات و دستورالعمل‌های بانک مرکزی ذکر شده بود و قوه قضائیه می‌تواند خواستار اجرایی شدن قانون شود این در حالی‌است که این نامه از سوی دادگستری کل استان تهران به پلیس فتا ابلاغ شده است و از آنان خواسته شده موارد ذکر شده در نامه را به بانک مرکزی و بانک‌های کشور ابلاغ کند.
 
مدت زمان تسویه حساب‌های بانکی موضوعی است که فقط بانک مرکزی می‌تواند در مورد آن تصمیم‌گیری کند و به شبکه بانکی ابلاغ کند همانند آنکه نرخ سود تسهیلات را نیز فقط بانک مرکزی می‌تواند تعیین کند.گفته می‌شود بانک مرکزی در تلاش است تا این اختلاف نظر پیش‌آمده در پیگیری موارد ذکر شده در این نامه را برطرف کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.