اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 15, 2021
11:29 دوشنبه، 27ام بهمنماه 1399
کد خبر: 121100

ماهواره جدید استارلینک به مدار زمین رفت

 
ایلان ماسک در راستای توسعه برنامه جاه طلبانه ارائه اینترنت ماهواره ای، امروز صبح ۶۰ ماهواره جدید شبکه استارلینک را توسط زیر مجموعه دیگر فضایی خود یعنی اسپیس ایکس به مدار زمین خواهد فرستاد.
 
 شرکت فضایی اسپیس ایکس قصد دارد ۶۰ ماهواره ارتباطی دیگر از گروه ماهواره های استارلینک (Starlink)  خود را صبح روز دوشنبه (یکشنبه شب به وقت محلی) از فلوریدا به فضا پرتاب کند.
 
این ماهواره ها در راستای برنامه  این شرکت برای فروش سرویس اینترنت و پهنای باند ماهواره ای به فضا پرتاب شده و قرار است سرویس اینترنتی پر سرعتی را به کاربران  ارائه  دهد.
این عملیات پرتاب قرار است با راکت های ماهواره بر فالکون ۹ (Falcon 9)  ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه شب به وقت محلی انجام شود. البته نیروی فضایی ایالات متحده ۶۰ درصد احتمال وجود ابر یا تهدید صاعقه و رعد و برق را که می تواند باعث به تعویق افتادن عملیات شود ، پیش بینی کرده است.
الون ماسک در پروژه استارلینک خود حدود هزار ماهواره فعال در مدار زمین دارد و تاکنون توانسته است بخشی از برنامه جاه طلبانه شبکه اینترنتی ماهواره ای برنامه ریزی شده خود را روی زمین پیاده سازی کند ، در حالی که رقبای سرویس پهنای باند وابسته به ماهواره ها در مدار پائین زمین هنوز فروش و ارائه خدمات خود را آغاز نکرده اند.
این سرویس اینترنتی شامل خدمات  OneWeb مستقر در لندن است که ۱۱۰  ماهواره ها از مجموع ۶۴۸ ماهواره  خود را  در مرحله اول عملیات  پرتاب کرده است.
گفتنی است علاوه بر الون ماسک، جف بزوس ، بنیانگذار آمازون در حال طراحی و اجرای برنامه هایی برای شبکه ماهواره ای ارائه دهنده اینترنت دیگری به نام Kuiper است که هنوز راه اندازی نشده است.
علاوه بر موارد فوق، شرکت ماهواره ای قدیمی تله ست(Telesat)  ، مستقر در اتاوا  کانادا ، روز سه شنبه اعلام کرد که شبکه جدیدی به نام Lightspeed را با ۲۹۸ ماهواره تا سال ۲۰۲۳ راه اندازی می کند که این مجموعه نیز ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای را در گوشه و کنار جهان ارائه می دهد.
تاکنون استارلینک سفارشات متعددی برای خدمات و سرویس اینترنتی خود را در مناطق مختلف جهان از جمله بخشهایی از ایالات متحده ، کانادا و انگلستان دریافت کرده است. 
بر اساس اطلاعات موجود در وب سایت اسپیس ایکس، هم اکنون خدمات اینترنت ماهواره ای استار لینک به صورت محدود در دسترس است. به گزارش سیناپرس، سفارشات بر اساس اولویت نخستین مراجعه و خدمات اولیه انجام می شوند و  پس از آماده شدن ماهواره های جدید استارلینک، مشتریان پیامی دریافت کرده و از زمان شروع سرویس ماهواره ای خود با خبر می شوند.
ایلان ماسک در توییتر خود گفته است که ممکن است استارلینک را به عنوان یک شرکت عمومی از بین ببرد ، اما تنها پس از آن که جریان نقدی قوی و ماندگاری طولانی مدت داشته باشد.
ماسک روز سه شنبه در توئیتر نوشت: اسپیس ایکس نیاز به عبور از یک بحران عمیق مالی منفی طی یک سال آینده دارد تا از نظر اقتصادی بتواند بقای استارلینک را تضمین کند. تاکنون تمامی تلاش های قبلی برای ارائه اینترنت ماهواره ای با شکست و ورشکستگی صاحبان ان مواجه شده و من امیدوارم که اولین کسی باشم که در این مسیر به موفقیت می رسد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.