امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 16, 2021
14:31 سه شنبه، 28ام بهمنماه 1399
کد خبر: 121154

حملات سایبری یک هزار میلیارد دلار خسارت زدند

 
 
گزارشی جدید نشان می دهد در سال ۲۰۲۰ میلادی حملات سایبری بیش از یک هزار میلیارد دلار خسارت به بار آورده اند.
 
 به نقل از اسپوتنیک، گزارش جدی «اطلس وی پی ان» (یک سرویس پروکسی) نشان می‌دهد در ۲۰۲۰ میلادی جرایم سایبری بیش از یک هزار میلیارد دلار به اقتصاد جهان خسارت زده است.
 
چنین رقمی معادل یک درصد کل تولید ناخالص کل کشورهای جهان (GDP) است. طبق یافته‌های این تحقیق، در سال گذشته میلادی نفوذهای سایبری ۹۴۵ میلیارد دلار به تولید خالص ملی جهان خسارت زد. علاوه بر آن ۱۴۵ میلیارد دلار از این شاخص نیز صرف ارتقای امنیت سایبری شد.
 
در کل هزینه امنیت سایبری در ۲۰۲۰ میلادی ۵۰ درصد نسبت به دوسال قبل (۲۰۱۸) افزایش یافته است. در این میان خسارت‌های ناشی از نشت های سایبری نسبت ۲۰۱۸ میلادی (۵۲۲.۵ میلیارد دلار) ۸۱ درصد افزایش یافته است.
 
در این گزارش با اشاره به تحقیقات شرکت مک آفی (منتشر شده در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی) فاش شده، سازمان‌های مختلف در مقابل مجرمان سایبری آمادگی نداشتند به طوری که یک پنجم (۲۰ درصد) شرکت‌هایی که در این تحقیق همکاری کردند، هیچ طرحی برای جلوگیری از چنین حملاتی نداشتند.
 
در کل ۱۹ درصد شرکت‌ها برنامه‌هایی برای واکنش به حمله‌های سایبری در اختیار داشتند اما هیچ طرحی برای جلوگیری از آنها برنامه ریزی نکرده بودند. همچنین یک درصد شرکت‌ها هیچ گونه استراتژی مخصوص حملات سایبری نداشتند.
 
در این میان شرکت‌های ژاپنی در خصوص جلوگیری از جرایم سایبری بدترین وضعیت را داشتند به طوری که ۴ درصد سازمان‌های این کشور برای مقابله با چنین چالش‌هایی برنامه ریزی نکرده بودند.
 
از سوی دیگر ۴۴ درصد سازمان‌ها در سراسر جهان برای مقابله و جلوگیری از حملات سایبری کاملاً آمادگی داشتند. ۳۳ درصد کسب وکارها در سطح جهانی فقط استراتژی‌های پیشگیرانه ایجاد کرده بودند.
 
گزارش مک آفی با توجه به اطلاعات به دست آمده از ۱۵۰۰ شرکت در ژاپن، استرالیا، آلمان، فرانسه، انگلیس، کانادا و آمریکا تهیه شده است.
 
ریچل ولش مدیر ارشد عملیاتی «اطلس وی پی ان» در این باره می‌نویسد: هیچ سازمانی به طور کامل در برابر جرایم سایبری ایمن نیست و ممکن است عواقب وخیمی داشته باشد. بنابراین اگر شرکتی می‌خواهد ریسک‌های سایبری را کاهش دهد باید استراتژی‌های پیشگیرانه و واکنشی در اختیار داشته باشد. یک برنامه اجرایی مخصوص زمانی که شرکت هک می‌شود به اندازه ایمن سازی آن در برابر چنین تهدیدهایی اهمیت دارد.
 
گزارش مذکور درحالی منتشر شده که شرکت ورایزون (اپراتور آمریکایی) با تحلیل بیش از ۳۲ هزار نفوذ سایبری و ۴ هزار حمله سایبری تأیید شده در ۸۱ کشور، اعلام کرد در سال ۲۰۱۹ انگیزش مجرمان سایبری از اقدامات خود به جای خرابکاری، دستیابی به سود مالی بوده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.