لبه تکنولوژی

February 19, 2021
21:25 جمعه، 1ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121260

درمان سریع‌تر کووید-۱۹ با کمک شبیه‌سازی‌ محاسباتی

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که شاید بتوان با کمک مدل‌سازی محاسباتی، به شبیه‌سازی‌ پروتئین خوشه‌ای کروناویروس پرداخت تا امکان درمان سریع‌تر آن فراهم شود.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه واریک، دانشمندان مکانیسمی را در تاج کووید-۱۹ یافته‌اند که می‌تواند به ارائه درمان‌های جدید کروناویروس کمک کند و به آزمایش تاثیر درمان‌های موجود بر انواع جهش‌یافته آن پرداختند.
 
این گروه پژوهشی به سرپرستی "دانشگاه واریک" (University of Warwick)، حرکات شبیه‌سازی‌ شده در حدود ۳۰۰ ساختار پروتئین خوشه‌ای ویروس کووید-۱۹ را با استفاده از روش‌های مدل‌سازی محاسباتی مورد بررسی قرار دادند تا بتوانند اهداف دارویی امیدوارکننده‌ای را ارائه دهند.
 
پژوهشگران از این روش‌ها استفاده کردند تا انعطاف‌پذیری و پویایی ۲۸۷ ساختار پروتئینی مربوط به کروناویروس را که تاکنون شناسایی شده‌اند، مدل‌سازی کنند. ویروس‌ها مانند ارگانیسم‌ها از پروتئین تشکیل شده‌اند. دانشمندان باور دارند که شاید ارائه یک روش برای مقابله با ویروس، بتواند در تحرک این پروتئین‌ها مداخله کند.
 
پژوهشگران، داده‌های مربوط به نحوه حرکت و تشکیل همه ۲۸۷ ساختار پروتئینی را در دسترس عموم قرار داده‌اند تا امکان بررسی راه‌های بالقوه درمان را برای دیگران فراهم کنند.
 
این گروه پژوهشی، تلاش‌های خود را بر پروتئین خوشه‌ای کروناویروس متمرکز کردند که به کروناویروس امکان می‌دهد تا به آنزیم "ACE2" در غشای سلول‌های انسان متصل شود و نشانه‌های کووید-۱۹ را پدید آورد.
 
پروفسور "رودولف رومر" (Rudolf Roemer)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: درک نحوه کارکرد این مکانیسم، راه متوقف کردن کروناویروس است و ما نخستین افرادی هستیم که با این پژوهش، کارکرد مکانیسم مورد نظر را مشاهده می‌کنیم.
 
وی افزود: استاندارد طلایی در این مدل‌سازی از نظر محاسباتی، روشی موسوم به "دینامیک مولکولی" (molecular dynamics) است. این روش می‌تواند برای بررسی پروتئین‌های بزرگ مانند پروتئین خوشه‌ای کروناویروس، بسیار زمان‌بر باشد. روش ما بسیار سریع‌تر عمل می‌کند اما ما باید بسیار دقیق‌تر کار کنیم.
 
این پژوهش، در مجله "Scientific Reports" به چاپ رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.