اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 21, 2021
16:39 یکشنبه، 3ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121336

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: فارسی نهمین زبان در دنیای اینترنت است

 
 
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه زبان فارسی نهمین زبان در اینترنت محسوب می شود، گفت: هر چه پلتفرم ها را توسعه دهیم، قدرت نفوذ فرهنگی ما در دنیا توسعه می یابد.
 
 سورنا ستاری امروز یکشنبه در مراسم رونمایی از سبد محصولات زندگی تبیان گفت: امروزه ما هزینه‌های بسیار زیادی برای آموزش در کشور صرف می‌کنیم و کمتر کشوری مانند ما این طور بودجه کشور را به امر آموزش اختصاص می‌دهد اما با این وجود مردم آن طور که باید تأثیر آموزش را در زندگی خود نمی‌بینند.
 
وی گفت: حداقل باید تأثیر بودجه‌ای که صرف آموزش می‌شود در GDP کشور دیده شود اما این طور نیست.
 
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید در حوزه‌های علوم انسانی به امر آموزش توجه شود، گفت: اکنون از نظر تعداد مقالات در رتبه ۱۵ دنیا هستیم و در حوزه مهندسی از نظر رشد تعداد مقالات در میان ۱۰ کشور اول هستیم اما موضوع آن است که تنها تولید علم مهم نیست و باید از این علوم برای تربیت استفاده کرد.
 
وی با بیان اینکه قدرت علوم انسانی، ایجاد فرهنگ است، گفت: ما روش‌هایی را پیدا کرده ایم که فرهنگ غنی چند هزاره ساله ایرانی را در رفتار روزمره مردم و تجهیزاتی که فرزندانمان استفاده می‌کنند، ببینیم. این روش راهی جز توسعه پلتفرم نیست.
 
ستاری تصریح کرد: پلتفرم‌ها، ایجاد زیرساختی برای استفاده از نوآوری‌ها هستند و با توسعه آنها می‌توان علوم انسانی را با مهندسی تلفیق کرد.
 
وی با بیان اینکه زبان فارسی نهمین زبان در دنیای اینترنت است، گفت: تعداد صفحات فارسی در فضای مجازی چندین برابر عربی است و این در حالی است که از نظر جمعیتی، فارسی زبانان نسبت به عرب زبانان کمتر هستند.
 
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هر چه بتوانیم پلتفرم‌ها را توسعه دهیم، قدرت نفوذ فرهنگی ما در دنیا توسعه می‌یابد. این پلتفرم‌ها باید به توسعه محصول از جمله فیلم، انیمیشن، گیم و امثال اینها بینجامد.
 
ستاری گفت: نگاه سازمان تبلیغات اسلامی در این حوزه رو به جلو است و فرهنگی که در این سازمان در خصوص توسعه پلتفرم‌های فضای مجازی ایجاد شده، ارزشمند است.
 
وی افزود: دانشجویان ما به ویژه در حوزه علوم انسانی می‌توانند نوآوری‌های خود را توسعه دهند و سازمان تبلیغات اسلامی می‌تواند زیرساخت جذب آنها باشد. ما نیروی انسانی فوق العاده ای داریم و باید به سمت اتصال آنها حرکت کنیم.
 
ستاری یکی از مشکلات ساختاری کشور را مقابله با نوآوری عنوان کرد و گفت: سیستم دولتی ما هر نوآوری را در نطفه خفه می‌کند و این تبعات اقتصاد نفتی است. این فرهنگ باید اصلاح شود و ما وظیفه داریم برای اشتغال و ایجاد محیط کسب و کار، فرهنگ نوآوری پلتفرمی را توسعه دهیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.