اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

لبه تکنولوژی

March 1, 2021
12:12 دوشنبه، 11ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121607

ابداع روش‌ یادگیری عمیق برای حل مکعب روبیک

 
 
کالین جی جانسون(Colin G. Johnson)، دانشیار دانشگاه ناتینگهام به تازگی روش یادگیری عمیقی ابداع کرده است که می‌تواند از تعدادی راه‌حل نمونه برای حل یک مشکل کلی استفاده کرده و اصطلاحا "عملکرد مناسب" را بیاموزد. این روش که در مقاله‌ای در مجله‌ی "Wiley's Expert Systems" به چاپ رسیده است ابتدا برای حل مکعب روبیک طراحی شده بود.
 
به نقل از تک‌اکسپلور، کالین جی جانسون می‌گوید: هدف مقاله‌ی ما استفاده از یادگیری ماشینی برای آموختن حل مکعب روبیک بود. مکعب روبیک پازل بسیار پیچیده‌ای است اما بسیاری از این معماها در بیشترین حالت ۲۰ قدم تا حل شدن فاصله دارند و رویکردی که ما پیش گرفته‌ایم تلاش برای حل این مسئله با یادگرفتن هر مرحله به صورت جداگانه است.
 
این روش که توسط جانسون ابداع شده مبتنی بر دو روش اصلی است: یادگیری گام‌به‌گام و استفاده از شبکه‌ی عصبی. در این روش سعی می‌شود تا مکعب روبیک مرحله به مرحله حل شود به جای آن که حل کردن کل آن به یک باره یاد گرفته شود. به عبارت دیگر تغییر دادن بخش‌های آن برای رسیدن به شکلی ساده‌تر و تکرار چندین باره‌ی مراحل تا حل شدن مکعب روبیک.
 
جانسون توضیح می‌دهد: به جای آن که برنامه بیاموزد چگونه یک باره مکعب روبیک را حل کند می‌آموزد که چگونه آن را ساده‌تر کند تا زمانی که کاملا حل شود. در این ساختار هر مرحله از مرحله قبل ساده‌تر خواهد بود بنابراین من ابتدا روشی ابداع کردم که با آن بتوان میزان بهم ریختگی مکعب را تخمین زد. پس از آن که تخمین زده شده مکعب چند بار بهم ریخته شده، روش ابداعی جانسون از یک شبکه‌ی عمیق عصبی استفاده می‌کند تا متوجه شود مکعب چند قدم تا حل شدن فاصله دارد و در نهایت با استفده از این داده‌ها برای حل مکعب روبیک استفاده می‌کند.
 
جانسون این روش را با چند آزمایش بررسی کرد و آن را با روش‌های قبلی که براساس گروهی از الگوریتم‌ها به نام جنگل تصادفی(random forest) و سایر روش‌های کامپیوتری مقایسه کرد. روش او به خوبی با همه‌ی این روش‌ها قبل مقایسه بود و مزیت آن‌ حل مرحله به مرحله‌ی مسئله بود.
 
تاکنون جانسون از این روش تنها برای حل مکعب روبیک استفاده کرده است اما می‌توان آن را در مسائل بزرگ‌تری که به صورت مرحله‌ای حل می‌شوند نیز به کار برد.
 
در آینده این روش مرحله‌ای می‌تواند برای حل بسیاری از مشکلات دیگر که ریشه در علم و مهندسی دارد مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال از آن می‌توان برای مطالعه‌ و درک بهتر نحوه‌ی قرارگیری پروتئین‌ها در درون سلول استفاده کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.