اینترنت و شبکه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 2, 2021
11:32 سه شنبه، 12ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121639

تبدیل کابل‌های زیردریایی به ابزار شناسایی زلزله و سونامی

محققان دانشگاه «کل تک» و شرکت گوگل با همکاری هم موفق شدند روشی را برای تبدیل کابل‌های مخابراتی زیردریایی به ابزار شناسایی و کشف زلزله و سونامی بیابند.
 
 
 به نقل از نیواطلس، در روش جدید شناسایی زلزله با استفاده از کابل‌های مخابراتی نیازی به استفاده از ابزار و تجهیزات خاص و اضافی نیست و از این طریق به سرعت می‌توان از احتمال وقوع سونامی و زلزله در محیط اطراف مطلع شد.
 
تا به حال هیچ روش قطعی و دقیقی برای پیش بینی سونامی و زلزله کشف نشده و پژوهشگران می‌گویند کابل‌های زیردریایی انتقال داده که در تمام جهان پراکنده هستند، ابزاری مناسب برای پیش بینی به موقع رویدادهای مخربی همچون سونامی و زلزله هستند. این در حالی است که لرزه سنج‌های زمینی و شبکه‌های لرزه نگاری اقیانوس‌ها مانند سیستم ارزیابی و گزارش سونامی در اقیانوس، که توسط مرکز ملی داده‌های سازمان ملی اقیانوس و جوی ایالات متحده اداره می‌شود، می‌توانند تنها پوششی ناقص از لرزه در اقیانوسها و حوادثی مانند زلزله و سونامی را ارائه دهند.
 
این روش جدید مبتنی بر بررسی پالس های لیزری قطبی شده‌ای است که از طریق کابل‌های فیبر نوری زیردریایی منتقل می‌شوند. در صورت لرزش شدید زمین یا شکل گیری موج‌ها و جریان‌های آبی غیرعادی در اقیانوس، قطبی شدن پالس های لیزری کابل‌های مذکور به خوبی رخ نمی‌دهد و همین تغییر نشان دهنده وقوع زمین لرزه یا سونامی خواهد بود.
 
با بررسی کابلی موسوم به کوری که از سواحل غربی آمریکای شمالی تا آمریکای جنوبی امتداد یافته است، پالس های قطبی شده تا ۲۰ بار در ثانیه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تحقیقات نشان داد وقوع زمین لرزه‌های مختلف در اقیانوس روند قطبی شدن پالس های مذکور را تغییر داده است. محققان در یک بازه زمانی ۹ ماه موفق به شناسایی ۲۰ زمین لرزه متوسط تا بزرگ در امتداد مسیر این کابل شدند که بزرگترین آنها یک زلزله ۷.۷ ریشتری در سواحل جامائیکا بود.
 
گام بعدی برای تکمیل این فناوری ایجاد یک الگوریتم هوش مصنوعی است است که اجازه می‌دهد کابل‌ها به طور خودکار شرایط را کنترل کنند و هر گونه اختلال ناشی از حرکت کشتی‌ها یا حیواناتی مانند خرچنگ‌ها را نادیده گرفته و آنها را زلزله تصور نکنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.