اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 4, 2021
14:21 یکشنبه، 15ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122516

گام بزرگ «وان وب» برای عرضه اینترنت ماهواره‌ای

 
 
شرکت وان وب (OneWeb) که در زمینه ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای فعالیت دارد، اخیرا توانست با موفقیت 36 ماهواره را به مدار پرتاب کند.
 
این شرکت که از آن به عنوان یکی از رقبای جدی ایلان ماسک و شرکت تحت هدایت وی یعنی اسپیس ایکس یاد می‌شود، در حال برداشتن گام‌های بزرگی است و رقیبی جدی برای اینترنت ماهواره‌ای استارلینک محسوب می‌شود.
 
اگرچه وان وب این روزها در کانون توجهات قرار گرفته، اما اخیرا در آستانه ورشکستگی قرار داشت و با کمک دولت بریتانیا در نوامبر سال گذشته از این مخمصه بیرون آمد. حال قصد دارد تا به زودی اینترنت ماهواره‌ای خود را به کاربران سراسر جهان عرضه کند.
 
همانطور که می‌دانید، اسپیس ایکس نیز برای دستیابی به چنین هدفی تلاش می‌کند اما با این تفاوت که شرکت تحت هدایت ایلان ماسک، چندین قدم از وان وب جلوتر است. اسپیس ایکس تاکنون 1300 ماهواره استارلینک را در فاصله 550 کیلومتری مدار زمین مستقر کرده و قصد دارد تا سال 2027 میلادی، این عدد را به 42 هزار برساند.
 
وان وب نیز قصد دارد تا 648 ماهواره را در فاصله 1200 کیلومتری مدار زمین قرار دهد و از طریق این ماهواره‌ها، به ارائه خدمات اینترنتی خود اقدام کند. تاکنون نیز این شرکت توانسته 146 ماهواره را به فضا پرتاب کند.
 
جف بزوس، مدیرعامل آمازون نیز چنین برنامه‌ای را دنبال می‌کند اما تاکنون هیچ ماهواره‌ای را پرتاب نکرده است. این شرکت قصد دارد تا در قالب پروژه کوپیر (Kupier Project) خود در آینده نزدیک 3236 ماهواره را در مدار جای دهد.  گفته می‌شود که ماهواره‌های این شرکت در فاصله 550 کیلومتری مدار قرار خواهند گرفت.
 
با این حال، اقدام اخیر وان وب در پرتاب ماهواره به مدار، دومین پرتاب از پنج پرتابی بوده که این شرکت برای سال جاری تدارک دیده تا بتوان اینترنت ماهواره‌ای خود را در اختیار کاربران قرار دهد. طبق اطلاعات منتشر شده، پنجمین پرتاب وان وب در ماه ژوئن اتفاق خواهد افتاد.
 
فناوری اینترنت ماهواره‌ای وان وب چگونه کار می‌کند؟
 
وان وب خدمات اینترنت خود را به شرکت‌های مخابراتی عرضه‌کننده اینترنت ارائه می‌دهد و سپس از آنجا، این اینترنت در اختیار خانه‌ها و کسب‌وکارها قرار داده می‌شود. این شرکت اعلام کرد که قیمت و هزینه دریافت این اینترنت نیز توسط اپراتورها تعیین خواهد شد چراکه به اعتقاد وان وب، شرکت‌های اینترنتی مشتریان خود را بهتر می‌شناسند.
 
در آن سوی میدان اما ایلان ماسک اخیرا عرضه اینترنت ماهواره‌ای خود را برای ساکنان برخی مناطق در جهان آغاز کرده است. این شرکت تاکنون توانسته 1000 کاربر جذب کند. این شرکت قصد دارد تا در آینده نزدیک، امکان دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای خود را برای وسایل متحرک همانند خودروها و هواپیماها نیز فراهم کند.
 
در حال حاضر، کاربران با پرداخت 499 دلار می‌توانند به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دسترسی داشته باشند.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.