بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 13, 2021
14:38 سه شنبه، 24ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122837

تاثیرات متقابل امنیت فضای مجازی و بلاکچین بررسی شد

 
پروژه «بررسی تأثیرات متقابل امنیت فضای مجازی و زنجیره بلوکی و نظام مدیریت رمزارزها در کشور» در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد.
 
به گزارش پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرجان بحرالعلوم مجری پروژه با بیان اینکه این پروژه در گروه فناوری امنیت اطلاعات و سامانه‌ها در پژوهشکده امنیت به پیشنهاد مرکز ملی فضای مجازی آغاز شد، گفت: اولین بخش پروژه مربوط به مطالعه و بررسی رمزارزها است و شامل مطالعه مفاهیم فنی و اقتصادی در رمزارزها، ترسیم تصویری کلی از جایگاه کنونی رمزارزهای محبوب و پرکاربرد در دنیای مالی و فناوری دیجیتالی با استخراج آمار و ارقام و مقایسه رمزارزهای محبوب با متغیرهایی مانند حجم کل سرمایه، قیمت و نوسانات آن، انجام شد.
 
وی با بیان اینکه در این دسته‌بندی انواع رمزارزها در ۷ گروه با پلتفرم قرارداد هوشمند، رمزارز پشتیبان گمنامی، رمزارز با شبکه تسویه بانکی، رمزارز ایجادشده با هایپرلجر، رمزارزهای مرسوم برای پرداخت، رمزارز با سرویس‌های پوششی و رمزارز با ساختار توکن طبقه‌بندی شده‌اند، افزود: در هر دسته نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای آن مورد بررسی قرار گرفته و در انتها واژه‌نامه جامع رمزارز تدوین و ارائه شد.
 
به گفته بحرالعلوم بخش دوم این پروژه مرتبط با مطالعه و بررسی فناوری زنجیره‌بلوکی (بلاکچین) است که شامل مطالبی چون مطالعه مفاهیم کلیدی در فناوری زنجیره بلوکی، مزایا و معایب استفاده از آن و کاربردهای فناوری زنجیره بلوکی است و همچنین به بررسی زنجیره‌بلوکی و ساختار آن و نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدات در این فناوری پرداخته شد.
 
وی افزود: در ادامه الگوریتم‌های اجماع، کاربردها و استانداردهای مطرح در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت و زیست بوم فنی فناوری زنجیره بلوکی از معماری کلان تا اجزا و مؤلفه‌های اصلی پلتفرم‌ها شرح داده شد.
 
مجری پروژه با اشاره به بررسی و تحلیل در خصوص رویکرد سایر کشورها در مواجهه با رمزارزها به عنوان سومین بخش از پروژه «بررسی تأثیرات متقابل امنیت فضای مجازی و زنجیره بلوکی و نظام مدیریت رمزارزها در کشور» خاطرنشان کرد: در ابتدا دید کلی در رابطه با مزایا و چالش‌های موجود در رمزارزها و در بخش‌های بعدی پول دیجیتال بانک مرکزی کشورهایی چون ونزوئلا، روسیه، ژاپن، چین، سوئیس، آمریکا و استونی مورد بررسی و همچنین رویکرد این کشورها در رابطه با رمزارزهای جهان‌روا بررسی شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.