امنیت

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 16, 2021
8:17 جمعه، 27ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122919

ارسال درگاه بانکی فیشینگ از سوی فروشندگان کالا

 
 
سودجویان با طراحی و بارگذاری لینک های فیشینگ، کاربران را برای ورود به صفحات جعلی پرداخت برای کلاهبرداری سوق می‌دهند، بنابراین لازم است قبل از پرداخت وجه از اصلی بودن درگاه پرداخت و نشانی اینترنتی آن مطمئن شوید.
 
 با توجه به افزایش بیماری کرونا در کشور بسیاری از شهروندان برای فروش کالا نو و دسته دوم خود از سایت‌های نیازمندی استفاده کرده و کلاهبرداران با سوءاستفاده از این موضوع با ارسال صفحات جعلی تمدید آگهی از آنان کلاهبرداری می‌کنند.
 
سودجویان با طراحی و بارگذاری لینک‌های جعلی تمدید آگهی و موارد مشابه، کاربران را برای ورود به صفحات جعلی پرداخت برای کلاهبرداری سوق می‌دهند. بنابراین لازم است قبل از پرداخت وجه حتی مبالغی بسیار اندک از اصلی بودن درگاه پرداخت و نشانی اینترنتی آن مطمئن شوید تا در دام درگاه های جعلی قرار نگیرید.
 
شهروندان با وجود هشدارهای پلیسی بازهم مورد سودجویی کلاهبرداران سایبری قرار می‌گیرند. پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری از طریق ارسال صفحات جعلی پرداخت در فضای مجازی و ترفندهای مختلف کلاهبرداران سایبری در خریدهای مجازی هشدار داد و اینکه قبل از تماس و قرار ملاقات با فرد حتماً برای خرید کالا، ابتدا نام، شرکت سازنده و برخی اطلاعات دیگر در خصوص آن را از طریق جست‌وجو در اینترنت به دست آورده و از قیمت حدودی آن نیز مطلع شوید.
 
همچنین پایین بودن بیش از حد قیمت می‌تواند ترفندی برای ایجاد هیجان و عجله در افراد برای خرید سریع کالا باشد، بنابراین بهتر است هنگام خرید کالا اطمینان حاصل کنید که سرقتی نباشد.  قبل از انجام معامله و پرداخت هزینه، نیز ابتدا شماره تلفن و نشانی طرف معامله را بررسی کرده و از صحت آن اطمینان حاصل کنید.
 
وی افزود: لینک‌های ارسالی از سوی فروشنده احتمال دارد درگاه فیشینگ بانکی باشد پس قبل از واریز هرگونه وجهی از طریق این لینک‌ها مطمئن شوید که درگاه بانکی ارسالی فیشینگ نیست. اگر فروشنده کالا اطلاعات شخصی یا اطلاعات بانکی خود را ارائه کرد،‌ دلیل بر اعتماد کردن به ایشان نیست، ممکن است اطلاعات شخص دیگری را اعلام کرده باشد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.