اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 21, 2021
12:30 چهارشنبه، 1ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123188

چین تا سه سال دیگر تلسکوپ فضایی قدرتمندی شبیه هابل خواهد داشت

 
 
چین احتمالا تا پایان ماه جاری میلادی اولین ماژول از ایستگاه فضایی خود را پرتاب می‌کند. این کشور همچنین در تکاپو است تا یک تلسکوپ بزرگ فضایی در ابعاد تلسکوپ هابل را طی چند سال آینده به فضا بفرستد.
 
به گزارش خبرگزاری «شینهوا»، «تلسکوپ ایستگاه فضایی چین» (CSST) قرار است در سال ۲۰۲۴ راه‌اندازی شود و به عنوان یک رصدخانه اپتیکال فضایی در اختیار دانشمندان چینی قرار بگیرد. این تلسکوپ که با نام مستعار «شونتیان» هم شناخته می‌شود، دارای یک لنز ۲ متری است و همین موضوع آن را همپایه‌ تلسکوپ فضایی هابل می‌کند. با این حال، میدان دید CSST حدود ۳۰۰ برابر هابل ۳۱ ساله است.
 
میدان دید عریض شونتیان به این تلسکوپ اجازه می‌دهد تا با کمک دوربین ۲.۵ میلیون پیکسلی خود ظرف ۱۰ سال تا ۴۰ درصد آسمان را رصد کند. نکته جالب این است که تلسکوپ چین در نزدیک ایستگاه فضایی این کشور به دور زمین خواهد چرخید و می‌تواند گهگاه به ایستگاه متصل شود تا رسیدگی‌های لازم برای آن انجام شود.
 
«ژو جیان‌پینگ»، طراح ارشد برنامه فضاپیماهای چین در ماه مارس در گفتگو با تلویزیون مرکزی این کشور گفته بود: «ما می‌خواهیم این تلسکوپ در نزدیکی مدار ایستگاه فضایی آینده‌مان گردش کند. بدین ترتیب کار تجدید سوخت و ارتقاهای درون مداری آسان می‌شود.»
 
این طرح و برنامه مزیتی اساسی برای CSST به حساب می‌آید، چون تلسکوپ هابل نیازمند ماموریت‌هایی ویژه برای تعمیر، ارتقا و تعویض قطعات و سیستم‌هایش است. در عین حال، چین مشغول ساخت چهار مرکز تحقیقاتی است تا با داده‌های دریافتی از این تلسکوپ کار کنند.
 
تلسکوپ شونتیان نور نزدیک فرابنفش و نور مرئی را رصد خواهد کرد. این تلسکوپ از دید اخترشناسی و کیهان‌شناسی چند هدف مختلف از جمله تحقیق درباره خواص ماده تاریک و انرژی تاریک، ساختار کیهان در مقیاس بالا و شکل‌گیری و تکامل کهکشان را دنبال می‌کند.
 
چین در تدارک انجام ۱۱ عملیات فضایی جدید در طول سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ است که چهار مورد آن‌ها سرنشین‌دار خواهند بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.