سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 27, 2021
9:21 سه شنبه، 7ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123421

نگاهی به آزمایشگاه پیشرفته صوتی هواوی؛ رمز موفقیت هواوی در ارائه محصولات صوتی باکیفیت

 
 
هواوی در سال 2020 با معرفی هدفون بی‌سیم FreeBuds Pro، هدفون‌های استریو و کاملاً بی‌سیم (TWS) را به سطح تازه‌ای رساند. این موفقیت‌ها در محصولات صوتی جدید از سوی هواوی ادامه پیدا کرد؛ اما راز این موفقیت در آزمایشگاه صوتی پیشرفته هواوی پنهان بوده که به تازگی درهای آن به روی مشتاقان باز شده است.
 
هدفون‌های True Wireless Stereo (TWS) این امکان را به شما می‌دهند تا به دور از سیم‌های دست‌وپاگیر، بتوانید به موسیقی دلخواهتان گوش کنید. همچنین هدفون‌های TWS دارای قابلیت حذف نویز فعال (ANC) بوده که دریافت صدایی شفاف را حتی در شلوغ‌ترین مکان‌ها امکان‌پذیر می‌کند.
 
اخیراً هواوی درهای آزمایشگاه ضد انعکاس صدای خود را برای اولین بار بر روی جهانیان گشوده است تا کاربران از چگونگی دستیابی هوآوی به موفقیت‌های عظیم در زمینه حذف و کاهش نویز در هدفون‌های TWS پی ببرند.
 
این اتاق ضد انعکاس صدا که در آزمایشگاه تحقیق و توسعه هوآوی واقع شده است، افزون بر مقاوم بودن در برابر نویزهای بیرونی، مانع از به وجود آمدن پژواک صدای درونی هم می‌شود. به این ترتیب، متخصص‌های هوآوی یک محیط شبیه‌سازی بی‌نظیر در اختیار دارند و می‌توانند به شکلی دقیق به آزمایش و تحلیل صداها و پارامترهای آن بپردازند.
 
در محفظه‌ی ضد پژواک هواوی خبری از دیوار یا سقف‌های معمول نیست و در عوض تمام اتاق توسط پنل‌های کاهنده نویز و جاذب صدا پوشانده شده است. این پنل‌ها که دارای برآمدگی و فرورفتگی هستند، از مواد جاذب صوت ساخته شده‌اند و با دریافت صدا، مانع از به وجود آمدن انعکاس آن در اتاق می‌شوند.
 
 
همچنین متخصصان هواوی با هدف شبیه‌سازی گوش انسان و پردازش‌هایی که پیش از شنیده شدن بر روی اصوات انجام می‌شود، یک شبیه‌ساز مدرن طراحی کرده‌اند که اثر لاله و کانال گوش بر صدا را شبیه‌سازی می‌کند. داخل این شبیه‌ساز منحصر‌به‌فرد، یک جفت میکروفون چندجهته مینیاتوری قرار دارد که در نزدیکی پرده گوش قرار گرفته تا صدا را پس از شبیه‌سازی تأثیر ساختار گوش بر آن، به خوبی ضبط کند.
 
آزمایشگاه صوتی پیشرفته هواوی به بلندگوهای مختلف در جهت‌های متفاوت مجهز است که قادر به پخش صدا با دامنه فرکانسی مختلف هستند. به این ترتیب مهندسان هوآوی می‌توانند نویزهای صوتی مختلف موجود در دنیای واقعی را به طور کامل بازتولید کنند؛ سپس این نویز توسط شبیه‌ساز گوش انسان دریافت و ثبت می‌شود تا ویژگی‌های صوتی آن بررسی شود. در نهایت، از اطلاعات به دست آمده در توسعه و بهبود فناوری‌های حذف نویز استفاده می‌شود.
 
 
در همین راستا و پیش از معرفی ایرباد HUAWEI FreeBuds 4i، متخصصان هواوی عملکرد این هدفون را در کاهش نویز و در محیط‌های عمومی پر ازدحام، همچون ایستگاه‌های مترو، کافه‌ها و… آزمایش کرده‌اند تا از عملکرد مناسب آن در کاهش نویز در همه شرایط، اطمینان حاصل کنند.
 
آزمایشگاه‌های صوتی هواوی در سراسر جهان
 
این آزمایشگاه ضد پژواک تنها یکی از آزمایشگاه‌های متعدد هوآوی است. دپارتمان صوتی هوآوی دارای شش مرکز تحقیق و توسعه در مناطق مختلف دنیاست و بیش از 300 مهندس در این زمینه به فعالیت مشغول هستند.
 
در اروپا که پژوهش در حوزه صدا پیشرفته‌تر است، هوآوی آزمایشگاه‌های متعددی چون German Acoustic Research Center را تأسیس کرده که به تحلیل نویز و توسعه الگوریتم‌های ضد نویز مبتنی بر هوش مصنوعی مشغول هستند. همچنین مرکز Finnish Multimedia Audio Lab به آزمایش‌های کاهش نویز بر روی محصولات صوتی می‌پردازد.
 
تنوع بالای محصولات صوتی هواوی
 
هوآوی به لطف زیرساخت‌های فنی قدرتمند، ظرف سه سال اخیر بیش از 30 محصول صوتی در پنج دسته مختلف عرضه کرده است. این کمپانی بی‌وقفه در حال سرمایه‌گذاری بر روی تحقیق و نوآوری در چهار حوزه مختلف، شامل افزایش سهولت استفاده از محصول، کاهش نویز، بهبود کیفیت صدا و ارتباط بی‌سیم بوده است.
 
 
هواوی به عنوان شرکت پیشگام در حوزه هدفون‌های TWS، در سال 2020 هدفون پرچم‌دار FreeBuds Pro را عرضه کرد که تحول بی سابقه‌ای را در کاهش نویز رقم زد. HUAWEI FreeBuds 3 نیز با طراحی Open-fit توانست به یک الگوی جدید در زمینه حذف نویز تبدیل شود.
 
همچنین هدفون بی‌سیم جدید هواوی با نام FreeBuds 4i نیز موفق شده از نگاه رسانه‌ها به عنوان برترین هدفون TWS از نظر حذف نویز شناخته شود. این هدفون دارای کیفیت صدای عالی و تا 10 ساعت دوام باتری در پخش بی‌وقفه موسیقی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.