تلفن همراه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

گوشی

May 7, 2021
12:02 جمعه، 17ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123785

عمر شارژ باتری گوشی به چهار روز می‌رسد

شرکت IBM نخستین فناوری تولید تراشه دو نانومتری جهان را معرفی کرد که مصرف نیرو و عمر باتری در پردازنده هایی که در همه دستگاهها از گوشی و تبلت گرفته تا سرورهای رایانه ای عظیم بکار رفته اند را به میزان چشمگیری بهبود می دهد.
 
 داریو جیل، مدیر تحقیقات IBM به یاهو فاینانس گفت: در حال حاضر پیشرفته ترین فناوری تولید تراشه در جهان نود هفت نانومتری است و در آستانه فناوری نود پنج نانومتری هستیم. آنچه ما در اینجا صحبت می کنیم برای نخستین بار در جهان است که کسی نشان داده است که فناوری قابل اتکایی برای امکان پذیر کردن نود دو نانومتری وجود دارد.
 
اندازه نانومتر یک تراشه به طول ترانزیستورهای آن اشاره دارد. ترانزیستورها ابتدایی ترین بخش یک پردازنده هستند و سیگنالهای خاموش و روشنی را امکان پذیر می‌کنند که دستورالعملهای باینری ۱s و۰s را تشکیل می دهند که پایه و اساس همه کدهای کامپیوتری است.
 
هر چه اندازه یک ترانزیستور کوچک باشد، به میزان بیشتری می تواند در یک تراشه جای بگیرد و به معنای قدرتمندتر شدن پردازنده ها خواهد بود. ترانزیستورهای کوچکتر به معنای آن هستند که تراشه ها نیروی کمتری را مصرف می‌کنند و آنها را نسبت به نسلهای قبلی کارآمدتر و بهینه تر می‌کند.
 
به گفته مدیر تحقیقات IBM، فناوری تراشه جدید این شرکت جهشی فراتر از عملکردی است که تراشه های هفت نانومتری مدرن استاندارد دارند. تراشه های جدید عملکردشان در زمینه مصرف نیرو در مقایسه با تراشه های هفت نانومتری بزرگتر ۴۵ درصد بهبود پیدا می‌کند.
 
اگر تراشه دو نانومتری سطح عملکرد مشابه تراشه های هفت نانومتری فعلی را داشته باشد، عمر باطری حداکثر ۷۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال با چنین تراشه ای عمر شارژ باتری آیفون به چهار روز افزایش پیدا می‌کند. اپل در حال حاضر از یک تراشه در مدل آیفون ۱۲ استفاده کرده که با فناوری پنج نانومتری تولید شده است. لپ تاپها و رایانه های رومیزی مدرن از پردازنده های هفت نانومتری استفاده می‌کنند و تراشه های سه نانومتری همچنان در افق قرار دارند.
 
اگرچه بهبود عمر باطری آیفون عالی به نظر می رسد اما بزرگترین تغییر مربوط به میزان مصرف نیرو در دیتاسنترهای عظیم خواهد بود که ستون فقرات زیرساخت ابری جهان هستند. تراشه های کارآمدتر به این تاسیسات کمک می‌کنند از برق کمتری استفاده کنند و میزان آلایندگی ناشی از فعالیت آنها را کاهش می دهند.
 
شرکت IBM اعلام کرده که با سامسونگ همکاری می‌کند تا فناوری دو نانومتر را در دستگاههای مختلف در جهان بکار گیرد اما این اتفاق به این زودی روی نخواهد داد و تا چند سال دیگر تولید انبوه آغاز نمی شود.
 
مدیر تحقیقات IBM برآورد کرد این شرکت زمان تولید انبوه را اواخر سال ۲۰۲۴ تا اوایل سال ۲۰۲۵ پیش بینی کرده است. به این ترتیب فناوری جدید به کاهش کمبود فعلی تراشه در سطح جهان که بیش از ۱۶۹ صنعت از خودروسازی گرفته تا تولیدکنندگان دستگاه تهویه هوا را درگیر کرده است، کمک نخواهد کرد.
 
بر اساس گزارش یاهو فاینانس، زمان زیادی مانده تا این تراشه های جدید به شکل انبوه تولید شده و به دستگاههایی راه پیدا کنند که در زندگی روزمره استفاده می شوند اما اگر چنین تراشه هایی باعث شود عمر هر شارژ تلفن همراه به چهار روز برسد، صبر کردن برای آنها ارزش دارد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.