اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 7, 2021
12:17 جمعه، 17ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123793

بقایای موشک چینی‌‌‌ها در حال سقوط به زمین

 
در آوریل گذشته، چین توانست با موفقیت یکی از قسمت‌‌‌های اصلی ایستگاه فضایی خود را به فضا پرتاب کند. اما از آن زمان به بعد، بوستر انتقال‌دهنده این قطعه به مدار، به صورت ناپایدار در گردش بوده است و مشخص نبودن زمان و محل سقوط آن، نگرانی‌‌‌هایی را به وجود آورده است.
 
طبق گزارش‌‌‌های منتشردشه، این بوستر احتمالا به صورت کاملا کنترل‌نشده به زمین بازخواهد گشت. این بوستر به قدری بزرگ است که تنها بخش‌‌‌هایی از آن در جو خواهد سوخت و بخش‌‌‌های دیگر آن وارد زمین خواهد شد.
 
اگرچه به احتمال زیاد این قطعات در اقیانوس سقوط خواهد کرد، اما هیچ تضمینی مبنی بر عدم سقوط بقایای این بوستر در یک منطقه مسکونی پرجمعیت وجود ندارد. چینی‌‌‌ها این موشک را در حالی به فضا پرتاب کردند که سال گذشته، برخی از کارشناسان اعلام کردند که طراحی موشک Long March 5B طبیعی نیست؛ بدین معنی که برای انتقال به مدار، این موشک دارای بخش بالایی نیست و مرحله اصلی آن تمام مسیر را با محموله خود به مدار طی خواهد کرد و این مسئله ‌‌می‌تواند دردسرساز شود.
 
حال طبق آخرین گزارش‌‌‌ها، بقایای بوستر احتمالا در یکی از روزهای نهم تا یازدهم مه (19 تا 21 اردیبهشت) وارد زمین خواهد شد. اما پیش‌بینی محل دقیق سقوط دشوار است و مشخص نیست که دقیقا چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد.
 
بررسی‌‌‌ها روی نحوه حرکت بقایای موشک چینی‌‌‌ها نشان ‌‌می‌دهد که در طی چند روز اخیر به زمین نزدیک‌تر شده و احتمالا ظرف چند روز آینده به زمین خواهد رسید که اگر نتوان آن را کنترل کرد و به جایی غیر از اقیانوس‌‌‌ها برخورد کند، قطعا خسارات زیادی را به بار خواهد آورد.
 
در این میان، مرکز تحقیقاتی CelesTrak که در زمینه ردیابی بقایای بدنه موشک‌‌‌ها در فضا فعالیت دارد، اخیرا اعلام کرد که مشکل تنها بقایای بوستر موشک Long March 5B نیست چرا که در حال حاضر، حدود 2033 قطعه از بدنه موشک‌‌‌ها در مدار زمین وجود دارد.
 
از این بین، 546 قطعه مربوط به موشک‌‌‌های آمریکا و 169 قطعه نیز مربوط به بقایای موشک‌‌‌های چینی‌‌‌هاست. اما بیشترین سهم و تهدید مربوط به بقایای موشک‌‌‌های روسی است که تعداد آن‌‌‌ها برابر با 1035 قطعه عنوان شده است. همچنین 66 قطعه دیگر از موشک‌‌‌ها نیز در مدار زمین وجود دارد که مشخص نیست برای کدام کشورهاست.
 
به گفته محققان، ارسال انبوه موشک‌‌‌ها به فضا بدون توجه به عواقب آن همانند ایجاد زباله‌‌‌های فضایی ‌‌می‌بایست متوقف شد و کشورها ‌‌می‌بایست قبل از هر گونه اقدام به پرتاب موشکی جدید، به راهکارهایی برای حذف بقایای موشک‌‌‌های خود در فضا دست یابند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.