تبلت

تلفن همراه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 28, 2021
13:21 جمعه، 7ام خردادماه 1400
کد خبر: 124698

کاهش 15 درصدی قیمت لپ‌تاپ و تبلت

 
به گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه، قیمت لپ‌تاپ و تبلت در دو ماه گذشته با کاهش قیمت دلار، افت قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی داشته‌اند. نوسانات قیمت دلار در ماه‌های گذشته باعث کاهش قیمت کالاهای دیجیتال شده و به گفته کارشناسان، زمان فعلی بهترین زمان برای خرید این دسته از کالاها است.
 
فرجی معتقد است یکی از عوامل افت قیمت این کالاها، کاهش تقاضا در بازار به امید ارزان‌تر شدن محصولات است. او در گفت‌وگو با آی‌تی ایران اعلام کرد: «زمانی که قیمت محصولی کاهش پیدا می‌کند، تصور مصرف‌کنندگان بر ادامه دار شدن این کاهش قیمت خواهد بود و به دنبال آن در خرید آن صبر می‌کنند. در نهایت فروشندگان در فروش دچار معضل می‌شوند و برای اینکه گردش مالی داشته باشند، باز هم کالاهای خود را با قیمت پایین‌تری می‌فروشند. از سوی دیگر زمانی که قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند تقاضا هم به دنبال آن بیشتر می‌شود که این به بالا رفتن قیمت‌ها کمک می‌کند.»
 
به گفته او در محصولات خاص مانند سرفیس و مک‌بوک‌ها که نسبت به بقیه محصولات تقاضای کمتری دارند با توجه به رکود بازار کاهش قیمت ۲۵ تا ۳۰ درصدی هم اتفاق افتاده است.
 
او در ادامه با اشاره به اینکه تقاضا و تمایل مردم به سمت کالاهای دست دوم بیشتر شده است، توضیح داد: «در بازار صنفی فروش محصولات دست‌دوم بسیار کم است و بیشتر این محصولات در فضای مجازی و پلتفرم‌هایی مانند دیوار، اینستاگرام و… فروخته می‌شود. ۹۰ درصد این محصولات به صورت قاچاق بوده که اکثر آن‌ها یا مشکلات فنی دارند یا تقلبی هستند. مصرف‌کنندگان به دلیل اینکه توانایی خرید بالایی ندارند به سراغ کالاهای دست‌دوم می‌روند.»
 
به گفته او  کالاهای قاچاق افزایش قیمت زیادی ندارند و به دلیل اینکه سازمان‌های نظارتی متوجه فعالیت آن‌ها نشود، این افراد کالاهای خود را در کمترین زمان به فروش می‌رسانند. از سوی دیگر فرجی می‌گوید که هر کالای قاچاقی بیش از ۵۰ درصد سود برای فروشنده خود دارد در حالی که در بازار به صورت قانونی هر کالای دیجیتال سود ۲ تا ۳ درصدی برای فروشنده‌ها دارد.
 
رئیس اتحادیه فناوران رایانه اعلام کرد که نامه‌ای برای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نوشته و از آن‌ها خواستار نظارت بیشتر روی قاچاق کالاهایی مانند تبلت و لپ‌تاپ شده‌اند.
 
او در این باره توضیح داد: «متاسفانه مسئولان هنوز متوجه این موضوع نشده‌اند که کالاهای آی‌تی در همه دنیا جزو محصولات ضروری و اولیه به شمار می‌آید. در حال حاضر پروسه ثبت سفارش و تخصیص کالاهایی مانند لپ‌تاپ و تبلت ۴ ماه زمان می‌برد. در حالی که افرادی که غیرقانونی این کار را انجام می‌دهند، چالش‌هایی از جمله این بازه زمانی، مالیات بر ارزش افزوده را ندارند و به راحتی می‌توانند این کالاها را وارد کنند.» به گفته او پیش از این قاچاق فقط در برخی از مرزهای کشور انجام می‌شد اما در حال حاضر در شهر تهران بسیار رواج پیدا کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.