تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 9, 2021
17:00 چهارشنبه، 19ام خردادماه 1400
کد خبر: 125161

صرافی‌های بزرگ رمزارز می‌خواهند وارد هند شوند

 
صرافی‌های بین‌المللی رمزارز یا ارز دیجیتال در شرایطی که بخش‌های قانون‌گذاری دهلی‌نو به فکرایجاد ممنوعیت برای فعالیت رمزارزی در این کشور افتاده‌اند در حال بررسی راه‌های ورود به این کشورهستند.
 
 به نقل از رویترز،صرافی آمریکایی کراکن (Kraken)،‌ صرافی بیت‌فنکس (Bitfinex) هنگ کنگ و رقیب آن کو‌کوین (KuCoin) دائما در حال بررسی بازار هند هستند.
 
مخالفان ممنوعیت احتمالی خرید و فروش و سرمایه‌گذاری رمزارز در هند می‌گویند که ایجاد محدودیت قدرت عاشقان تکنولوژی و نسل جوان جمعیت ۱/۳۵ میلیارد نفری این کشور را محدود می‌کند. با اینکه هیچ داده رسمی وجود ندارد اما تحلیلگران معتقدند که ۱۵ میلیون سرمایه‌گذار رمزارز در هند بیش از ۱۰۰ میلیارد روپیه (۱/۳۷ میلیارد دلار) سرمایه در این بازار دارند. پیش‌بینی می‌شود در صورت ورود صرافی‌های بین‌المللی رمزارزی به هند این بازار بیش از این توسعه یابد.
 
یکی از منابع که مستقیما با یک صرافی که در حال بررسی خرید یک شرکت هندی است می‌گوید: «این شرکت‌ها همین حالا صحبت‌هایی را آغاز کرده‌اند تا بازار هند را درک کنند و نقاط ورود بهتری را در اختیار گیرند.»
 
او می‌گوید، دو صرافی دیگر در مراحل اصلی تصمیم گیری درمورد ورود به هند و بررسی گزینه‌ها هستند و گزینه نهایی ایجاد یک زیرشاخه یا خرید یک شرکت هندی همانند کاری است که بایننس، بزرگترین صرافی جهان، دو سال پیش انجام داد.
 
بیت‌فنکس از اظهار نظر دراین باره خودداری کرد و کراکن و کوکوین به ایمیل ما برای اظهار نظر در این باره پاسخ ندادند. تمامی این سه صرافی در رده بندی شرکت بررسی داده CoinMarketCap و براساس ترافیک، نقدینگی و اعتبار حجم معاملات، در لیست ده صرافی برتر جهان قرار دارند.
 
کومار گاوراو، بنیان‌گذار بانک دیجیتال کاشا(Cashaa)، می‌گوید: «بازار هند عظیم است و تازه شروع به رشد کرده، اگر اطمینان بیشتری از لحاظ سیاست‌ها وجود داشت مطمئنا مشتریان هندی گزینه‌های زیادی از لحاظ صرافی داشتند زیرا همه می‌خواهند در اینجا حضور داشته باشند.»
 
طرفداران رمزارز می‌گویند که رمزارزها مقرون به صرفه ترین راه برای ارسال دارایی از خارج به داخل هند هستند.
 
اما مسئولان نگران هستند که افراد ثروتمند و تبهکاران دارایی‌های خود را در جهان دیجیتال پنهان کنند و از طریق مجراهای دیجیتال، که در کنترل هند نیست، جریان دارایی را دستکاری و سیستم اقتصادی را بی ثبات سازند.
 
قانون به تاخیر افتاده و سرونوشت نا مشخص است
تاکنون، هند هیچ قانون مشخصی برای صرافی‌های رمزارزی که می‌خواهند در این کشور فعالیت کنند نداشته است. در عوض این صرافی‌ها خودشان را به عنوان یک شرکت تکنولوژی ثبت و به سادگی وارد این شرکت می‌شوند.
 
بایننس در سال ۲۰۱۹ شرکت WazirX، که یک استارت‌آپ رمزارز هندی بود را خریداری کرد و کاربران این صرافی توانستند از طریق درگاه پولی بایننس معاملات خود را با روپیه انجام دهند. صرافی آمریکایی کوین‌بیس نیز تاسیس یک دفتر در هند را جزو برنامه‌های خود قرار داده است.  اما جو قانونی رمزارزها در جهان در حال تغییر است و مسئولان هندی نیز به دنبال فشار بیشتر روی این صنعت هستند.
 
مسئولان دولت چین نیز بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت آنلاین را از ارائه خدمت مربوط به تراکنش رمزارز منع کرده‌اند. دولت هند نیز قرار بود طرح اولیه قانونی را تا ماه مارس به پارلمان ارائه کند که طبق آن معامله و نگهداری رمزارز ممنوع خواهد شد، اما دولت در شرایط فعلی ارائه این قانون را  فعلا متوقف کرده و از آن زمان نظرات مختلفی درمورد سرنوشت این پیش نویس قانونی عنوان می‌شود.
 
در حال حاضر بانک‌های بزرگ هندی به دنبال نگرانی بانک ذخیره هند (RBI) درمورد خطرات ثبات اقتصادی ناشی از دارایی‌های پرنوسان، در حال تقویت رابطه خود با صرافی‌ها و معامله گران بزرگ رمزارزی هستند. بانک ذخیره هند در حال بررسی صدور ارز دیجیتال خاص خود است اما شاکتیکانتا داس، رئیس این بانک،‌ در ماه فوریه این برنامه‌ها را «کار در حال اجرا» تعریف کرد.
 
با وجود شک‌هایی که درمورد مسیر نهایی هند وجود دارد اما برخی صرافی‌ها معتقد هستند که ورود به این بازار از غافل شدن از این فرصت بهتر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.