تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 20, 2021
11:41 یکشنبه، 30ام خردادماه 1400
کد خبر: 125505

وزارت تعاون و وزارت اقتصاد شفاف‌ترین دستگاه‌های اجرایی کشور شدند

 
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین سازمان فناوری اطلاعات  ۴ دستگاهی هستند که طبق گزارش شفافیت دستگاه‌های اجرایی عنوان شفاف‌ترین دستگاه‌های اجرایی کشور را به خود اختصاص داده‌اند؛ اما این دستگاه‌ها که به ترتیب در رتبه‌های اول تا چهارم قرار گرفته‌اند نیز نتوانسته‌اند نمره کامل شفافیت را به دست آورند و میزان شفافیت این دستگاه‌ها در بهترین حالت کمتر از ۷۷ درصد است.
 
 طبق این گزارش میزان شفافیت دستگاه‌های اجرایی کشور طبق ۱۴ فاکتور مورد بررسی قرار گرفته است. میزان شفافیت هر کدام از دستگاه‌‌ها براساس اطلاعات مختلفی که در خصوص رزومه مدیران و معاونان، برنامه‌های توسعه‌ای و راهبردی، اطلاعات برای کسب و کارها، اطلاعات هزینه کرد و جزئیات قرار دادها برآرود شده است. اطلاعات مناقطه‌ها و مزایده‌ها، تفاهم‌نامه‌های امضا شده توسط دستگاه‌های اجرایی و همچنین میزان اموال و دارایی‌ها و بدهی‌ها از دیگر فاکتورهایی است که در این ارزیابی عملکرد شفافیت مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است.
 
همچنین نشر اسناد مربوط به پژوهش‌ها، گزارش ارزیابی عملکرد، قوانین و مقررات سازمان، فهرست مجوزهای اعطایی، میزان استخدام و ارتقا و بانک صورتجلسات از جمله فاکتورهایی است که در این ارزیابی مورد بررسی قرار گرفته است.
 
 
رتبه ۲۰ دستگاه اجرایی اول از نظر شفافیت
در این بررسی‌ها مشخص شد، وزارت تعاون کار رو رفاه اجتماعی توانسته‌است در فاکتورهای مورد بررسی به شفافیتی در حدود ۷۶.۸۱ درصد برسد. بیشترین میزان شفافیت این وزارتخانه در نشر اسناد مربوط به پژوهش‌ها و گزارش ارزیابی عملکرد این دستگاه‌ اجرایی بوده است. البته در سایر موارد نیز تمامی اطلاعات را منتشر کرده و در این خصوص شفاف‌سازی کرده است البته میزان شفافیتی که در بخش‌های مختلف ایجاد کرده است متفاوت است.
 
مقایسه عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان دستگاهی که رتبه دوم را در شفافیت به دست آورده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد که اگر وزارت اقتصاد فهرست مجوزهای اعطایی از سمت خود را منتشر کرده بود احتمالا این وزارتخانه رتبه اول در شفافیت را به دست می‌آورد چرا که در بسیاری از بخش‌ها تقریبا نمره ۱۰۰ درصد شفافیت را به دست آورده است.
 
یکی از کاستی‌های وزارت ارتباطات نیز که این وزارتخانه را به رتبه سوم در میزان شفافیت رسانده است، اسناد و مدارک مربوط به پژوهش‌های انجام شده از سوی این وزارتخانه است. طبق برآرودهایی که این گزارش که توسط دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات انجام شده است شفافیت اندک در زمینه انتشار اطلاعات مورد نیاز برای کسب و کارها و همچنین نشر اسناد مربوط به پژوهش‌ها و اطلاعات مربوط به مناقصه‌ها و مزایده‌ها موجب شده تا این وزارتخانه در رتبه سوم قرار گیرد. این گزارش نشان می‌دهد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه اطلاعات هزینه کردی و گزارش ارزیابی عملکرد و قوانین و مقررات سازمانی و فهرست مجوزهای اعطایی به صورت کامل نمرده شفافیت را کسب کرده است.
 
 
لیست دستگاه‌‌های اجرایی که در میزان شفافیت در رتبه‌های ۱۰۰ تا ۱۱۲ قرار گرفته‌اند.
این گزارش نه تنها شفاف‌ترین دستگاه‌ها در ارائه عملکرد خود و فعالیتشان را تعیین کرده است، بلکه وضعیت دستگاه‌های ضعیف و غیر شفاف را نیز به صورت دقیق مشخص کرده است. طبق این گزارش موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهدشا، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان غذا و دارو، صندوق رفاه دانشجویان، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و شرکت سهامی بیمه ایران به ترتیب در رتبه ۱۰۰ تا ۱۰۶ در میزان شفافیت قرار می‌گیرند.
 
دستگاه‌هایی که هیچ نوع شفافیتی در عملکرد خود بروز نداده‌اند.
همچنین سازمان نهضت سوادآموزی، شرکت بازرگانی گاز ایران، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی و خانواده‌ها، سازمان سنجش کشور نیز هیچ مشخصه‌ای از خود منتشر نکرده‌اند و جزو غیر شفاف‌ترین سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی طبقه‌بندی می‌شوند.
 
در این گزارش هیچکدام از دستگاه‌های اجرایی کشور به صورت کامل عملکرد شفافی از خود بروز نداده‌اند. اما به نظر می‌رسد تهیه این گزارش‌ها می‌تواند در جهت شفاف‌سازی عملکرد و رویکرد دستگاه‌های اجرایی کشور موثر واقع شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.