تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 29, 2021
14:35 سه شنبه، 8ام تیرماه 1400
کد خبر: 125855

کمبود منابع مالی، مهم‌ترین چالش نظام ممیزی و رتبه‌بندی مراکز داده

 
 عضو هیأت مدیره‌ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، کمبود امکانات و منابع مالی را مهم‌ترین چالش پیش روی نظام ممیزی و رتبه‌بندی مراکز داده دانست.
 
به گزارش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، «آزاد معروفی» عضو هیأت مدیره‌ و نایب رئیس کمیسیون مراکز داده‌ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در مورد آخرین وضعیت نظام رتبه‌بندی و ممیزی مراکز داده گفت: تاکنون بیش از هفت قرارداد با مراکز داده‌ مختلف بسته شده است که نتیجه‌ دو سال و نیم فعالیت کمیسیون مراکز داده‌ استان تهران و کمیسیون مراکز داده‌ و شبکه‌ نصر کشور بوده است.
 
او ادامه داد: از آذر ماه سال ۹۸، تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان نظام صنفی و سازمان فناوری اطلاعات امضا شد و براساس آن، نظام ممیزی و رتبه‌بندی مراکز داده شکل گرفت و دبیرخانه‌ دائمی آن در نظام صنفی رایانه‌ای کشور ایجاد شد.
 
معروفی از چهار کمیته‌ای که در ذیل این دبیرخانه شکل گرفت هم نام برد: کمیته‌ مرکزی برای هماهنگی سایر کمیته‌ها و تایید نهایی نتایج حاصل از این کمیته‌ها، کمیته‌ احراز صلاحیت ممیزان، کمیته احراز صلاحیت نهادهای گواهی کننده و همچنین کمیته‌ تدوین معیارهای ارزیابی مراکز داده ایجاد شده است.
 
وی افزود: اعضای این چهار کمیته عمدتا از اعضای تخصصی کمیسیون مراکز داده‌ نصر تهران و برخی استان‌های دیگر هستند. نظام‌نامه‌ نظام ممیزی و مراکز داده استخراج شده است و طرح‌واره‌ احراز صلاحیت ممیزان و نهادهای گواهی کنده نیز وجود دارد.
 
عضو هیأت مدیره‌ی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران همچنین گفت: در تدوین معیارهای ارزیابی کارهای مربوط به دو استاندارد TIA و BICSI از پنج استاندارد مورد تفاهم کامل شده است و باقی استانداردها نیز در دست تهیه قرار دارند. براساس TIA ممیزی اولین مرکز داده آزادگان شرکت آسیا تک انجام شد.
 
معروفی با اشاره به چند قرارداد دیگری که در نوبت ممیزی قرار دارند، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰ متقاضی داریم و اگر تعداد ممیزان و نهادهای گواهی‌کننده بیشتر شود، این احتمال وجود دارد که تا پایان سال، رتبه‌بندی هر ۲۰ مورد انجام شود.
 
او تاکید کرد: کمبود امکانات و منابع مالی یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که با آن مواجه‌ایم و متاسفانه تاکنون این موضوع حل نشده است. اگر تمهیداتی از سوی سازمان فناوری اطلاعات و سازمان نظام صنفی برای تامین منابع مالی و امکانات مورد نیاز نظام ممیزی و رتبه‌بندی مراکز داده در نظر گرفته می‌شد، حتما کارها با سرعت و کیفیت بیشتری انجام می‌گرفت و مجالی برای انجام ممیزی‌های بیشتر فراهم می‌شد.
 
معروفی این طرح را یک پروژه‌ ملی در حوزه‌ی ممیزی دانست و خواستار جدی گرفتن بیشتر آن از سوی تمامی دست‌اندرکاران شد و افزود: تاکنون بخش بسیار کوچکی از منابع مالی مورد نیاز، از روش‌های مختلف تامین شده که آن هم تنها برای هزینه‌های دبیرخانه و امور جاری نظام ممیزی و رتبه‌بندی مراکز داده صرف شده است. بنابراین تامین نشدن منابع مالی چالش بزرگی برای ما ایجاد کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.