سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 5, 2021
14:43 دوشنبه، 14ام تیرماه 1400
کد خبر: 126060

ابرکامپیوتر هواوی در رده اول دنیا: Cloud Brain II دو جایزه جهانی گرفت

 
کنفرانس بین‌المللی ابررایانش (ISC21) اخیرا جدیدترین فهرست ۵۰۰ ابرکامپیوتر برتر خود را منتشر کرده و ابرکامپیوتر «Cloud Brain II»، محصول مشترک هواوی و Peng Cheng توانسته رکورد جهان را بشکند و دو قهرمانی به دست آورد.
 
ابرکامپیوتر هواوی که مبتنی بر نرم‌افزار و سخت‌افزار Ascend AI کار می‌کند، موفق شده در دو رشته «ورودی و خروجی سرتاسری سیستم» و «سیستم مقیاس ۱۰ گره‌ای» مدال قهرمانی بگیرد. Peng Cheng Cloud Brain II در رشته اول با فاصله‌ای تقریبا ۲۰ برابری بالاتر از رده دوم قرار گرفته است.
 
این ابرکامپیوتر به‌صورت مشترک با همکاری هواوی و Peng Cheng Laboratory (PCL) ساخته شده است. دستگاه حاضر می‌تواند در زمینه‌های تحقیق و اکتشاف در حوزه‌های مختلف هوش مصنوعی از جمله بینایی رایانه‌ای، زبان طبیعی، رانندگی خودکار، حمل و نقل هوشمند و بهداشت هوشمند به کار گرفته شود.
 
 
Peng Cheng Cloud Brain II از خوشه پردازشی Atlas 900 AI هواوی استفاده می‌کند و تحت پردازنده‌های Kunpeng و Ascend این شرکت قرار دارد. اطلس ۹۰۰ قدرت پردازشی بسیار بالایی را در اختیار Cloud Brain II می‌گذارد. فناوری‌هایی که PCL می‌سازد ۱۰۰۰ پتافلاپس قدرت دارند.

خوشه هوش مصنوعی اطلس ۹۰۰ دربرگیرنده فناوری‌های پیشرفته هواوی در یک دهه اخیر است. این خوشه از هزاران پردازنده Ascend 910 AI ساخته شده و می‌تواند آموزش مدل دسته‌بندی تصویری ResNet را ظرف ۵۹.۸ ثانیه انجام دهد. این رکورد حدود ۱۰ ثانیه کمتر از رکورد قبلی است.
 
قابلیت‌های رایانشی اطلس ۹۰۰ تفاوت عظیمی در حوزه تحقیقات علمی و نوآوری‌های فنی از جمله اکتشافات نجومی، پیش‌بینی وضع آب و هوا، رانندگی خودکار و اکتشاف چاه‌های نفت ایجاد خواهد کرد. ابرکامپیوترها امروزه مورد توجه بسیاری از شرکت‌ها هستند. چند وقت پیش تسلا هم اعلام کرده بود که با کمک توانمندی‌های ابرکامپیوتر Dojo می‌خواهد دقت و سرعت عمل سیستم خودروهای این شرکت را بهبود دهد.
 
افزون بر این، شرکت‌های زیادی مثل گوگل و IBM در حال توسعه کامپیوترهای کوانتومی هستند و این حوزه را آینده صنعت ابرکامپیوترها می‌دانند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.