تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 12, 2021
16:44 دوشنبه، 21ام تیرماه 1400
کد خبر: 126311

استارت‌آپی در انگلستان یک آزمایش سریع و دقیق برای کرونا طراحی کرده است

 
تعدادی از محققان برجسه انگلستان در نامه‌ای به دولت درمورد فاز بعدی پاندمی هشدار داده و اعلام کردند که ابتلا به کرونای نوع دلتا باعث افزایش ابتلا و انتشار این بیماری در کشور خواهد شد. با افزایش واکسیناسیون در جهان، مسئله دیگر افزایش بار کاری برای بخش درمان نیست بلکه شرکت‌ها زیر فشار هستند و کارکنان از سیستم‌های ردیابی استفاده می‌کنند. درنتیجه امنیت زیستی در فضای کار اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل یک استارت‌آپ انگلیسی برای رفع این مشکل وارد عمل شده و قصد دارد امنیت زیستی در فضای کار را تضمین کند.
 
به نقل از تک‌کرانچ، شرکت امنیت زیستی واتیک (Vatic) یک آزمایش سریع برای کووید-۱۹ طراحی کرده که مدعی‌ست از آزمایش‌های دیگر سریعتر و ساده‌تر بوده و همچنین به کاربران اجازه می‌دهد تا داده‌های آزمایش خود را به اشتراک گذاشته و حتی یک پاسپورت QR را برای دسترسی به خدمات و محل کار طراحی کنند.
 
واتیک برای ارائه آزمایش‌های در منزل ۶.۳۷ میلیون دلار سرمایه جذب کرده و آزمایش‌های خود را با یک آزمایش مخصوص کووید-۱۹ آغاز می‌کند.
 
واتیک که در سال ۲۰۱۹ بنیان‌گذاری شده یک آزمایش مبتنی بر بزاق طراحی کرده که قرار است از اطلاعات شما در خانه استفاده کند. به گفته واتیک این آزمایش کمتر از ۱۵ دقیقه زمان می‌برد و کسانی که ناقل هستند را در همان لحظه مشخص می‌کند و دیگر از تشخیص افراد بهبود یافته از کرونا به عنوان مبتلا خبری نیست. در آزمایش‌های فعلی که براساس آنتیژن انجام می‌شود از هر ۲۰۰ مورد ۱ تشخیص اشتباه را شاهد هستیم.
 
این شرکت می‌گوید که آزمایش طراحی شده توسط آنها، ویروس‌های ناقل را با شبیه‌سازی سطح یک سلول انسانی شناسایی می‌کند.
 
آزمایش حالا‌ بدان (KnowNow) این شرکت که از بزاق برای شناسایی کووید-۱۹ استفاده می‌کند در حال حاضر پس از دریافت تاییدیه CE در انگلستان استفاده می‌شود. این آزمایش نتیجه تست بزاق را در یک اپلیکیشن وارد می‌کند و شما می‌توانید نتایج آزمایش خانگی را در لحظه با دیگر پلتفرم‌های درمانی و غیره به اشتراک بگذارید. این تکنیک خودآزمایی روشی ساده و آسوده‌تر از دیگر آزمایش‌ها است و نیازی نیست ته حلق و حفره‌های بینی را نمونه برداری کنید. واتیک حالا در حال انجام آزمایش‌های جانبی در آمریکا است تا تاییدیه FDA (سازمان غذا و دارو) را دریافت کند.
 
الکس شپارد، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل واتیک می‌گوید: «یکی از دلایل کاهش شدید آزمایش‌های کووید-۱۹، تکنیک نمونه برداری است که مردم با آن احساس راحتی نمی‌کنند و بسیار دشوار است. اگر می‌خواهیم خطر شیوع کووید-۱۹ در ادارات، مدارس یا بستری شدن مردم به حداقل رسیده و به حالت معمولی برگردیم باید آزمایش جمعی را ساده‌تر کنیم. به همین دلیل است که ما یک تکنولوژی امنیت زیستی را نیز در کنار این آزمایش ارائه کردیم و کاربر می‌تواند برای ورود امن به تاسیسات یک کد QR خاص خود تولید کند.»
 
روند کار چگونه است
واتیک می‌گوید که این تکنولوژی برای سنجش میزان واگیر بودن به لبه‌های تیز ویروس نگاه می‌کند و نسبت به جهش‌های ویروسی مقاوم است و درنتیجه این آزمایش همیشه و برای تمام انواع کووید-۱۹ مناسب است.
 
شپارت می‌گوید که آزمایش واتیک تنها آزمایشی است که با یک روش می‌تواند تمام ویروس‌های واگیردار را با تقلید سطح یک سلول انسانی شناسایی کند.
 
او می‌گوید:‌ «ما بخشی از ویروس کرونا را انتخاب کردیم که همانند یک سرنگ از لبه تیزش برای ورود به سلول‌های انسانی استفاده می‌کند. این قسمت در آزمایش ما مشخص می‌شود و درنتیجه ما سلول انسانی را در آزمایش شبیه‌سازی می‌کنیم که یک روش کاملا ویژه است. این آزمایش راهکاری کاملا متفاوت در مقایسه با آزمایش جریان جانبی است، زیرا شیمی آن کاملا متفاوت است.»
 
بعد خاص دیگری که آزمایش واتیک را از دیگر روش‌ها متمایز می‌کند استفاده از یک اپلیکیشن است. زمانی که آزمایش به پایان برسد این اپلیکیشن یک کد QR در اختیار شما می‌گذارد.
 
شپارد می‌گوید: «این حالت با آنچه در آزمایش‌های NHS (سازمان خدمات ملی بهداشت در انگلستان) می‌بینیم تفاوتی ندارد. اما این سیستم کاملا اعتماد محور است و شما نیازی به ارائه داده‌های بهداشتی ندارید. اینطور نیست که آدرس منزل خود را در یک وبسایت دولتی وارد کنید. البته که این آزمایش‌ هم الزامات دولتی برای گزارش بیماری را رعایت می‌کند اما هدف از طراحی این است که اطلاعات درمانی بیش از حد را به اشتراک نگذارید. این روش امنیت دارد.»
 
شپارد و مونا اومیر، هم‌بنیان‌گذار این شرکت از دانشگاه آکسفورد، در اولین برنامه تقویت کارآفرین در سپتامبر ۲۰۱۹ شرکت و از سرمایه‌گذاران لندنی جذب سرمایه جذب کردند و از پشتیبانی دانشگاه آکسفورد/بنیاد آکسفورد و نوآوری انگلستان برخوردار هستند.
 
جولیا هاوکینز، همکار آنها در صندوق سرمایه‌گذاری لوکال گلوب می‌گوید: «تکنولوژی واتیک آینده آزمایش‌ها است. خیلی خوب است که می‌بینیم بسیاری از سازمان‌های ارشد انگلستان پیش‌قدم شده و آزمایش کارکنان را اولویت برنامه بهبود خود قرار داده‌اند. این دور جدید جذب سرمایه تضمین می‌کند که آزمایش «حالا بدان» به خوبی در انگلستان و سراسر جهان انجام گیرد و اقتصاد‌ها بتوانند با حداقل اخلال حرکت کنند.»
 
راب کیناز، همکار این شرکت در صندوق سرمایه هاکستون ونچرز می‌گوید: «آزمایش بزاق یک موفقیت بزرگ در جهان سخت و عجیب آزمایش است و سرعت تیم واتیک در جذب بازار بسیار چشمگیر است. جالب اینکه این آزمایش تنها اولین گام در مسیر حرکت این شرکت است، فرصت‌های زیادی برای نوآوری در زمینه آزمایش‌های خانگی وجود دارد.»a
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.