اپلیکیشن

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

July 25, 2021
15:14 یکشنبه، 3ام مردادماه 1400
کد خبر: 126777

توضیحات ویدیویی طراح طرح فضای مجازی مجلس به برخی شبهات

 
یکی از طراحان طرح فضای مجازی مجلس در پاسخ به شبهات و ابهامات پیرامون این طرح که این روزها در شبکه های اجتماعی عنوان می شود گفت: در این طرح قرار نیست هیچ شبکه اجتماعی و کسب و کاری فیلتر شود.
 
 اخیراً ویدئویی توسط یکی از کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی در خصوص طرح «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» دست به دست می‌چرخد که در آن گفته شده که «با تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی، کلیه سرویس‌هایی که هم اکنون کاربران از آن استفاده می‌کنند مثل اینستاگرام و واتس اپ و گوگل مسدود و فیلتر می‌شود و یک سال بعد دیگر خبری از اینترنتی که هم اکنون می‌شناسیم نیست.»
 
در این باره سید عباس مرادی یکی از طراحان این طرح در ویدئویی به شبهات مطرح شده پیرامون طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی پاسخ می‌دهد.
 
وی می‌گوید: مطابق با این طرح اگر یک شبکه اجتماعی یا خدمتی به زندگی مردم گره خورده و مشابهی برای آن وجود ندارد هیچکس اجازه صدور دستور فیلترینگ آن را ندارد. یعنی خیالمان راحت باشد که قرار نیست هیچ وقت گوگل فیلتر شود و یا خدماتی که مشابه در کشور ندارند برای کاربران مسدود شوند.
 
مرادی با اشاره به اینکه دیجی کالا، علی بابا، اسنپ و تپسی و امثال اینها هیچکدام خدمات پایه کاربردی محسوب نمی‌شوند و خارج از محدوده این طرح هستند، تاکید کرد: این طرح درباره همه خدمات اینترنت نیست. بلکه مربوط به حدود ۱۲ خدمت پایه کاربردی است.
 
طراح پیش‌نویس «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» گفت: این فرضیه غلط است که «هیچ شرکت خارجی حاضر به همکاری با ایران نیست و در نتیجه دیگر هیچکدام از خدمات خارجی را نخواهیم داشت» ؛ بلکه تجربه تلگرام نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با شرکت‌های خارجی مذاکره کرده و نه تنها CDN های آن‌ها را به داخل کشور منتقل کنیم بلکه می‌توانیم آنها را متقاعد کنیم که قوانین کشور ما را بپذیرند.
 
وی افزود: فقط یک چالش وجود دارد و آن این است که آیا قرار است تجربه تلگرام تکرار شود؟ یعنی یک پیام‌رسان ابعاد زندگی ۴۰ میلیون کاربر ایرانی را تحت تأثیر قرار دهد و پس از آن تعهداتش را نقض کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در این طرح دنبال این هستیم که دیگر تجربه تلخ تلگرام تکرار نشود و اگر تلگرام حاضر شود حق و حقوق کاربران ایرانی را به رسمیت بشناسد نه فقط رفع فیلتر خواهد شد بلکه امکاناتی نیز در اختیارش قرار می‌گیرد. این طرح مسیر تلگرام را برای فعالیت مجدد در ایران هموار کرده است.
 
مرادی گفت: کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی در این طرح به عنوان کمیسیون بالادستی حافظ منافع کسب و کارهایی است که هم اکنون برایشان به صورت تکه تکه تصمیم گیری می‌شود. همچنین در این طرح استفاده از VPN نه فقط جرم نیست بلکه اگر حق و حقوق کاربران رعایت شود، تولیدکننده VPN می‌تواند از این محل کسب درآمد کند. در نهایت اینکه قرار نیست کسب و کاری تعطیل و یا شبکه اجتماعی و خدمتی فیلتر شود. بلکه قرار است حق و حقوق کاربران در فضای مجازی به رسمیت شناخته شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.