اپلیکیشن

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

August 17, 2021
16:55 سه شنبه، 26ام مردادماه 1400
کد خبر: 127643

وزیر ارشاد پیشنهادی: VODها بدون نظارت پیش می‌روند

 
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه کاری خود برای دولت جدید اعلام کرده نظارتی روی ارائه کنندگان فیلم و سریال‌های خارجی نمی‌شود و این پلتفرم‌ها رها شدند. این حرف در حالی مطرح می‌شود که ساترا به عنوان نهاد ناظر VODها فعالیت دارد.
 
«محمدمهدی اسماعیلی»، وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در برنامه‌ ۸۳ صفحه‌ای خود برای دولت سیزدهم، به شدت به وضعیت موجود در عرصه فرهنگ و هنر حمله کرده و در بین این متون انتقادی گذری کوتاه به VODها هم زده است. نکته عجیب اینجاست که اسماعیلی VODها را به پخش کنندگان سریال خارجی تعمیم داده و به نظر می‌رسد که تصور وزیر ارشاد آینده از VODها بستری است که باید آنها را «پخش کنندگان سریال خارجی» قلمداد کرد. برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که مقصود وزیر پیشنهادی به عدم نظارت روی محتوای سریال‌های خارجی است که از بسترها پخش می‌شود؛ موضوعی که چندی پیش نیز توسط برخی رسانه‌های اصولگرا مورد انتقاد قرار گرفته بود.
 
 
ادعای عدم نظارت و رها شدن همین VODها در حالی از سوی وزیر ارشاد مطرح می‌شود که موضوع VODها مدتهاست به نهادی به اسم ساترا سپرده شده است. چندی پیش نیز انجمن صنفی VODها حتی به نظارت بیش از حد ساترا روی این پلتفرم‌ها انتقاد کرد و مشخص نیست منظور از رهاشدگی این پلتفرم‌ها از نظر اسماعیلی دقیقا چیست. برخی از فیلم‌ها و سریال‌های پخش شده در این پلتفرم‌ها طی روزهای اخیر با ممیزی‌های زیادی روبرو شده‌اند که صدای انتقاد کاربران و تماشاگران و حتی دست‌اندرکاران این مجموعه‌های نمایشی را نیز به صدا در آورده است.
 
وزیر پیشنهادی ارشاد درباره فضای مجازی نیز اظهار نظرات متفاوتی در برنامه خود کرده است. به عنوان مثال او به مساله ضعف حکمرانی فضای مجازی در سبک زندگی مردم را مورد انتقاد قرار داده و گفته که به فکر «تشکیل رصد خانه سبک زندگی بر مبنای داده کاوی» به عنوان راهکار حل این بحران است. به باور او باید تحولی عظیم در سبک زندگی فضای مجازی رخ بدهد و باید به تولید و ترویج سبک زندگی اسلامی در رسانه‌ها بیشتر پرداخت.
 
اسماعیلی در برنامه خود ضعف زیرساخت‌های کشور در زمینه تولید پویانمایی (انیمیشن) و بازی‌های ویدیویی نیز اشاره کرده و گفته که باید در راستای توسعه این موارد تلاش کرد و شبکه‌های بین‌المللی برای عرضه این محصولات درست کرد. او همچنین به ناکارآمدی قانون کپی رایت در کشور نیز انتقاد داشته و قصد دارد که برای حل این موضوع نیز در دولت جدید، چاره‌ای بیندیشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.