اینترنت و شبکه

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

August 21, 2021
19:33 شنبه، 30ام مردادماه 1400
کد خبر: 127736

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:‌ زارع‌پور درباره طرح صیانت اظهار نظر نکرده/ برای اینترنت ماهواره‌ای و 5G برنامه بدهد

ICTna.ir – عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه‌های ارایه شده از سوی عیسی زارع‌پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم گفت:‌ وزیر پیشنهادی در برنامه خود درمورد طرح موسوم به صیانت از کاربران فضای مجازی اظهارنظر نکرده و ما در کشور در عرصه فناوری اطلاعات، ابتکار عمل در دست نداریم و دارای هیچ پلتفرم، سیستم عامل یا سخت‌افزاری نیستیم.

Anabestani.jpeg

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، علی اصغر عنابستانی عصر امروز در نشست علنی سوم نمایندگان در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مخالف با وزیر پیشنهادی ارتباطات افزود:‌ متاسفانه فقط با چند کپی ناشیانه از نرم‌افزارهای خارجی که بدون حمایت دولت هم بوده، تلاش کردیم در این عرصه تاثیرگذار باشیم که بدون نتیجه بوده است.

او تاکید کرد: آقای وزیر باید مشخص کند که چطور می‌خواهد از کاربران فضای مجازی حمایت و محافظت کند و با توجه به ورود تکنولوژی‌های جدید از جمله اینترنت ماهواره‌ای و اینترنت 5G باید توضیح دهد که چه برنامه‌ای برای مواجهه با این تکنولوژی‌ها دارد

عنابستانی با انتقاد از اینکه زمان‌بندی برای دستیابی به اهداف موردنظر در شبکه ملی اطلاعات نیز تعیین نشده، گفت: برنامه وزیر پیشنهادی برنامه جامعی در حوزه‌های مختلف به ویژه حکمرانی در فضای دیجیتال، اقتصاد دیجیتال، دولت هوشمند و همچنین شتاب‌دهی به فضای مجازی دارد اما اشکال اساسی وارده به برنامه آقای زارع‌پور در مورد شبکه ملی اطلاعات این است که او تنها به بیان چالش‌های این حوزه و پیشنهاد راهبردهای حل آن‌ها اشاره کرده و راه‌حل عملیاتی در برنامه‌های او ارائه نشده است.

او افزود:‌ زارع‌پور باید مشخص کند دقیقا تا چه زمانی شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت اصلی ارتباطات بوده و مورد مطالبه چندین ساله رهبر معظم انقلاب نیز است، ایجاد خواهد شد چراکه در برنامه‌های وزیر پیشنهادی عنوان شده که شبکه ملی اطلاعات در افق 1404 راه‌اندازی خواهد شد اما سوال اساسی این است آیا ما باید تا سال 1404 منتظر بمانیم یا برنامه‌ها بلافاصله بعد از وزارت ایشان آغاز خواهد شد.

عنابستانی تاکید کرد: باید اهداف کمی توسعه شبکه ملی اطلاعات مشخص شود و سالیانه هدف‌گذاری شود تا نمایندگان بتوانند مطالبه‌گری داشته باشند اگرنه این طرح ملی نیز مانند 15 سال گذشته اجرایی نخواهد شد.

به گفته او، طی سالیان گذشته بسیاری از دستاوردهای کشور در حوزه فضایی نادیده گرفته شده و باید توجه بیشتری به این حوزه صورت بگیرد. ضمن اینکه باتوجه به واگذاری شرکت مخابرات و مشکلات فراوان ایجاد شده پس از این واگذاری، آقای زارع‌پور باید برنامه خود را برای حل این مشکل ارایه دهد.

او یادآور شد: همچنین تلفن ثابت روستایی کاملا رها شده است و وزیر پیشنهادی باید مشخص کند که این مساله را تا چه زمانی می‌خواهد ساماندهی کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.