اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 23, 2021
17:05 دوشنبه، 1ام شهریورماه 1400
کد خبر: 127818

تسلا تراشه D1 Dojo را برای تعلیم هوش مصنوعی معرفی کرد

 
تسلا از تراشه D1 Dojo برای تعلیم هوش مصنوعی رونمایی کرد. این تراشه با فرایند ساخت ۷ نانومتری TSMC ساخته شده است و بیش از ۵۰ میلیارد ترانزیستور را در خود جای می‌دهد.
 
هوش مصنوعی (AI) یکی از جنبه‌های جدید تکنولوژی به شمار می‌رود و طی سال‌های گذشته اقتباس‌های مختلفی به خود دیده است. تسلا که به‌عنوان یک شرکت فعال در حوزه خودروهای الکتریکی و خودران شناخته می‌شود، همیشه در جنبه‌های مختلف کسب‌و‌کار نگاه ویژه‌ای به هوش مصنوعی داشته و اخیرا به منظور افزایش بار کاری نرم‌افزارهای مرتبط با AI، از تراشه D1 Dojo برای تعلیم هوش مصنوعی رونمایی کرده است.
 
در حال حاضر شرکت‌های زیادی برای بار کاری هوش مصنوعی از تراشه‌های ASIC استفاده می‌کنند؛ از استارتاپ‌های کوچک گرفته تا شرکت‌های عظیمی همچون آمازون، بایدو، اینتل و انویدیا. اما شاید تعداد اندکی از این شرکت‌ها در نهایت موفق شوند روش مناسبی برای هر کاربرد پیاده‌سازی کنند. به همین خاطر است که تسلا به فکر توسعه تراشه ASIC برای تعلیم هوش مصنوعی افتاده است.
 
تراشه جدید که با نام D1 شناخته می‌شود، در واقع بخشی از ابرکامپیوتر Dojo است که برای تعلیم مدل‌های هوش مصنوعی در دفتر مرکزی تسلا به کار گرفته شده و بعدا در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تراشه مذکور با فرایند ساخت ۷ نانومتری TSMC ساخته شده است و بیش از ۵۰ میلیارد ترانزیستور در دل خود جای داده که مساحت Die این تراشه را به ۶۴۵ میلی‌متر مربع رسانده‌اند.
 
تراشه D1 ادعاهای زیادی در زمینه عملکرد دارد و بر اساس گفته‌های تسلا، می‌تواند تا ۳۶۲ ترافلاپس وظیفه با دقت FP16/CFP8 یا حدود ۲۲٫۵ ترافلاپس وظیفه با دقت FP32 را به انجام برساند. با این اوصاف به نظر می‌رسد تراشه تسلا برای داده‌های نوع FP16 بهینه‌سازی شده است؛ چرا که اگر سطح عملکرد ادعاشده درست باشد، تسلا حتی قدرتمندترین بازیگر در زمینه قدرت پردازشی کامپیوتر یعنی انویدیا را با این تراشه پشت سر خواهد گذاشت. در حال حاضر پردازنده گرافیکی A100 Ampere انویدیا می‌تواند ۳۱۲ ترافلاپس وظیفه با دقت FP16 را به انجام برساند.
 
در مقیاس سیلیکونی، تسلا یک مش متشکل از واحدهای عملکرد (FU) ساخته است که به هم متصل شده‌اند تا این تراشه بزرگ را تشکیل بدهند. هر کدام از این واحدهای عملکرد، متشکل از یک پردازنده ۶۴ بیتی به همراه یک ISA سفارشی است و ۱٫۲۵ مگابایت حافظه محلی SRAM دارد. طراحی پردازنده نیز در واقع به صورت پیاده‌سازی سوپراسکالر (superscalar) انجام شده است. واحدهای عملکرد می‌توانند یک ترافلاپس وظیفه BF16 یا CFP8 یا ۶۴ گیگافلاپس پردازش FP32 را به انجام برسانند و پهنای باند آن‌ها در هرکدام از جهت‌های مش ۵۱۲ گیگابایت بر ثانیه است. مش به این صورت طراحی شده تا واحدهای عملکرد را در یک سیکل کلاک بپیماید و به همین دلیل، تأخیر کاهش و عملکرد بهبود می‌یابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.