تلفن همراه

گوشی

لبه تکنولوژی

August 31, 2021
11:37 سه شنبه، 9ام شهریورماه 1400
کد خبر: 128029

اتاقک‌ هایی برای شارژ بی سیم موبایل

 
پژوهشگران ژاپنی در مطالعه ای که نتایج آن را اخیراً منتشر کرده‌اند، از روشی برای تغذیه بی سیم وسایل الکترونیکی کوچک پرده برداشته‌اند که می‌تواند تحولی قابل توجه را در این حوزه به همراه داشته باشد.
 
 محققانی از کشور ژاپن در یک پژوهش پیشرو، اتاقک‌ هایی برای انتقال بی سیم برق ساخته‌اند که به کمک آن‌ها می‌توان دستگاه‌های الکترونیکی را حتی در حال حرکت، شارژ کرد. آن‌ها در این رویکرد نوین، به جای سکوهای کوچک جداگانه شارژ بی سیم برای دستگاه‌هایی نظیر موبایل، اتاقک‌ها و کابینت‌هایی را طراحی کرده‌اند که دستگاه ها را را بدون توجه به محل قرارگیری‌شان در اتاقک مورد نظر، به صورت بی سیم شارژ می‌کند.
 
به گفته آن‌ها، استفاده از چنین سیستمی می‌تواند در آینده نزدیک حتی برای ایجاد کارخانه‌ها و کارگاه‌هایی که تجهیزات آن‌ها بدون کابل تغذیه می‌شوند، مطرح باشد.
 
امروزه فناوری انتقال برق به صورت بی سیم، برای شارژ برخی وسایل برقی کوچک مانند تلفن‌های هوشمند و مسواک‌های برقی قابل استفاده است. ولی در این سیستم‌های شارژ، لازم است که دستگاه‌های مورد اشاره در فاصله چند سانتی متری سکوی شارژ خود، برای مدت مشخصی ثابت بمانند.
 
به گزارش سیناپرس، در مطالعه جدید، پژوهشگران دانشگاه توکیو ژاپن، موفق به ساخت اتاق یا اتاقک‌هایی شده‌اند که دارای یک سیستم انتقال برق بی سیم جدید است. در این سیستم از جریان‌های چند جهته و توزیع شده روی سطوح رسانایی که در دیوارهای اتاقک تعبیه شده‌اند، استفاده می‌شود.
 
این تکنیک که «رزونانس حفره شبه استاتیک چند حالته» نامیده می‌شود، قادر است الگوهای میدان مغناطیسی سه بعدی را در اتاقی به ابعاد 3 متر ×3 متر ×2متر ایجاد کند که قادرند به طور مؤثر به گیرنده‌های دستگاه‌های الکتریکی مانند تلفن‌های هوشمند، لامپ‌ها و فن‌ها متصل شوند.
 
گیرنده‌های سیم پیچ در دستگاه‌های دریافت کننده شارژ برای رسیدن به حداکثر کارایی، باید در زاویه راست نسبت به میدان مغناطیسی ایجادشده تراز شوند. اگرچه انتقال قدرت در هر نقطه ای از اتاق برای دستگاه‌های ثابت و همچنین دستگاه‌های در حال حرکت قابل دست یابی است.
 
محققان فوق ضمن تاکید بر انعطاف پذیری بالای این سیستم نسبت به روش‌های فعلی، وضعیت ایمنی آن را برای بدن انسان مورد ارزیابی قرار داده و متوجه شده‌اند که میزان جذب این انرژی توسط بافت‌های بیولوژیکی، به خوبی در محدوده دستورالعمل‌های تعیین شده توسط کمیسیون ارتباطات فدرال و موسسه برق و الکترونیک قرار دارد.
 
به گزارش سیناپرس، به بیان آن‌ها، این روش ایمن در انتقال قدرت بی سیم، می‌تواند کاربردهای وسیعی در تأمین برق دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده در فضاهای صنعتی و شخصی داشته باشد.
 
این یافته‌ها در نشریه معتبر Nature Electronics انتشار یافته‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.